Despre Astrologie, Cristaloterapie si Lumi Nevăzute + 5 Cristale ? care echilibrează și susțin energia Racului

cristale pentru zodia rac
Reading Time: 12 minutes

Racul (născut între 21 iunie și 22 iulie) este cel mai sensibil semn al zodiacului ♋️. Suntem guvernați de Lună, motiv pentru care este firesc să fim fascinați de orice ține de energii, lumi nevăzute, ezoterism, misticism și spiritualitate.

De când mă știu am căutat legătura dintre lumea văzută și cea nevăzută, cu scopul de a-mi face experiența pe Pământ mai valoroasă și mai intensă.

Nativii din rac sunt extrem de intuitivi și se bazează mult (uneori prea mult) pe ceea ce simt. Cu toate că există diferențe evidente între bărbații și femeile acestei zodii, toți avem în comun pasiunea, dedicarea totală și nevoia disperată de dragoste și afecțiune (de obicei suntem familiști și tradiționaliști. Unii ar zice despre noi chiar că suntem fixiști și încăpățânați… dar nu avem noi nicio vină că prețuim foarte mult amintirile și trecutul).

Astrologie, cristale, energii și spiritualitate

Aveam puțin peste 5 ani când am auzit pentru prima dată despre cristale și astrologie. Tocmai ce își cumpăraseră ai mei primul calculator (ceva extrem de rar la acea vreme) când un prieten de-al lor a venit cu o dischetă și a început să facă tot felul de calcule.

Îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri: mă jucam liniștită pe covorul roșu înflorat din sufragerie, fără să îmi pese de ce vorbeau adulții. Eram un copil curios din fire, dar cum multe din cuvintele rostite de ei (astrogramă, hartă, Uranus, Nodul Nord, Mijlocul Cerului, calcit, onix) nu aveau prea mult sens pentru mine, am preferat să mă scufund în gândurile mele și să-mi las mintea să zburde.

Totul până când, la un momentdat, Florin (musafirul nostru), un tip cu un debit verbal incomensurabil, a tăcut. Tot ce am mai auzit atunci a fost „woow!”. Apoi a urmat o liniște atât de profundă încât mi-a atras atenția.

Stăteam cu spatele la ei, așa că după câteva secunde m-am întors să văd ce se întâmplă.

Nu am apucat să privesc prea mult că deja am auzit-o pe mama întrebând: „Ce s-a întâmplat? Ce zice acolo?”

Nu am văzut niciodată un diamant perfect în harta cuiva!”, a răspuns el plin de uimire.

Privirile tuturor s-au întors spre mine. Era o combinație foarte interesantă de curiozitate, entuziasm, frică și nedumerire. Iar pentru mine acesta a fost un fel de Big Bang. A fost momentul în care atomii s-au ciocnit și au dat naștere unei idei. Atunci m-am îndrăgostit de astrologie. Mi s-a înscris în conștiință că am o soartă măreață… și nu știu cât de benefic a fost per ansamblu acest ideal înalt (despre care vorbesc și aici), dar viața merge înainte și nu sunt pregătită să trag linie. Deci voi avea ocazia să aflu, sper!

De când o noțiune atât de nesemnificativă, empirică a putut grava atâta sens minții mele, am devenit mult mai preocupată de tot ce ține de spiritualitate. La 15 ani deja eram căutată pentru a realiza hărți astrale personalizate… și eram populară în grupul meu pentru acuratețea informațiilor pe care le ofeream pe loc doar uitându-mă la niște linii. Mai târziu, din cauza unor noi credințe pe care le-am dezvoltat, precum și a unor evenimente nefericite, m-am oprit. Nu am mai vrut să mai știu ce predispoziții am, dar asta nu înseamnă că am încentat să cred, sau că aș putea contesta veridicitatea informațiilor.

Nu toți nativii sunt influențați în mod egal de aceleași energii

Totuși, ce am înțeles din studiul astrologiei este faptul că deși suntem atât de diferiți și avem atât de multe aspecte distincte care contează în definirea predispozițiilor noastre comportamentale și chiar în ce privește destinul, când intrăm sub incidența unor energii, ele tot ne afectează. Acest lucru se întâmplă mai mult sau mai puțin, indiferent că suntem conștienți sau nu.

Multă lume nu crede în astrologie, în cristale sau în orice altceva numai pentru că sunt privite ca niște speculații. Și așa este. Dacă interpretările sau acțiunile (și aici mă refer inclusiv la pietrele semiprețioase) nu sunt autentice, atunci este normal să nu aibă nicio valoare.

În același sens, noi suntem unici și ne place să ducem acest lucru până la un nivel absolut în care tindem să uităm, totuși, esența noastră comună: energia. Deși avem forme deosebite, suntem realizați din același material și puși în mișcare de aceeași energie. Chiar dacă suntem conduși de forțe și idealuri diferite, totuși nu putem anula în totalitate influențele majore pe care le au elementele asupra noastră.

Terapia cu pietre semiprețioase (cristale)

cristale

Din punctul meu de vedere cunoașterea energiilor acestor cristale este similară cunoașterii plantelor. Ambele categorii sunt elemente ale unui plan al existenței. Conform Viennei Stibal, există 7 planuri ale existenței, iar primul, de bază, este cel al materiei anorganice. El cuprinde „toate elementele care formează Pământul în forma sa brută și toți atomii Tabelului Periodic al Elementelor” (Vienna Stibal – „Tetha Healing”, Ed. Adevăr Divin, Brașov, 2011, p.194). Așadar vorbim aici despre minerale, cristale, soluri și roci.

De ce am făcut legătura cu plantele?

Simplu: corpul nostru este format fundamental din cristale și minerale, iar atunci când el simte o anumită lipsă a acestor elemente, se produce un dezechilibru intern. Poate apărea fie o boală (cum este cazul osteoporozei), fie o dezechilibrare emoțională. De cele mai multe ori când devenim conștienți de apariția unei probleme, apelăm la orice avem la îndemână: de la specialiști în tratamente alopate (și, implicit, medicamente chimice), la plante medicinale, cristale și orice alte forme de tratament.

Este important să înțelegem că medicina modernă NU este sigura soluție de a ne vindeca. Orice boală este rezultatul unui dezechilibru și este important să știm care este acela, de ce s-a produs și abia apoi să acționăm asupra cauzei, nu să diminuăm efectele și să continuăm cu același stil de viață dezordonat. Remediile naturiste, dacă sunt utilizate corect, pot fi extrem de benefice.

Acum, oamenii cred mai mult în medicina alopată și mai puțin în variantele alternative, dintr-un motiv foarte ușor de intuit: noi căutăm soluții rapide pentru orice. Și de cele mai multe ori aceste soluții rapide ne costă semnificativ pe termen lung. Pentru că un medicament pentru durere (antiinflamator) acționează de 10 ori mai repede decât o plantă sau un cristal, zicem că este eficient. Dar nu luăm în considerare faptul că ne poate afecta stomacul, inima, rinichii șamd.

*NB: Nu spun să nu luați pastile. Spun doar să căutați echilibrul în orice. Vindecarea necesită răbdare, timp și înțelegere.

Folosirea cristalelor necesită timp și energie

În primul rând ne trebuie timp să înțelegem acțiunile cristalelor. Mai exact, să le cunoaștem. Așa cum ne învață și specialiștii, pentru fiecare boală există un anumit mineral. Și, în aceeași măsură, pentru fiecare zodie există mai multe cristale. Energia acestora rezonează cu energia planetei care guvernează zodia nativului. Cu cât purtăm mai mult asupra noastră o bijuterie pentru protecție, de exemplu, cu atât vom avea șanse mai mari să îi simțim și acțiunea. Nu trebuie să avem așteptări nerealiste și să credem că pot produce minuni peste noapte!

Cristale pentru zodia Rac

Fiind foarte sensibili căutăm adesea refugiu în spiritualitate (indiferent că îi spunem religie, meditație, astrologie, Feng Shui sau cristaloterapie). Din acest motiv tindem să ne bucurăm ceva mai mult decât alte zodii când primim un astfel de dar.

Există suficiente produse pe piață care se doresc a fi realizate cu/din cristale semiprețioase. Multe bijurerii importate de la chinezi, vândute pe rețelele de socializare fără certificate de garanție, conformitate și autenticitate, sunt de fapt falsuri. Cel mai bine este să achiziționezi bijuterii și pietre pentru cristaloterapie din surse sigure, care îți pot oferi și documente.

Din acest motiv, în cele ce urmează îți voi explica atât care sunt cele mai importante cristale pentru zodia rac, cât și modul în care poți să le testezi autenticitatea:

Piatra lunii

Am început cu aceasta tocmai pentru a mă raporta la influența astrologică. Piatra lunii este cristalul de care eu, personal, m-am simțit cel mai mult atrasă de-a lungul timpului: pornind de la aspectul său și până la energia pe care o emană, mă fascinează în totalitate.

Este o piatră albă (specifică zodiei rac), pură și finuță. Într-un fel am simțit mereu că reprezintă esența nativilor acestei zodii. Este o combinație foarte frumoasă de mister, claritate și, la un anumit nivel, pudoare: în lumina soarelui devine mai fadă!

Piatra Lunii Proveniență și curiozități

Această piatră este originară din India unde este considerată a fi o piatră sacră, aducătoare de noroc. De asemenea, în vremea Imperiului Roman era extrem de iubită și de populară.

Acțiunile sale sunt mult mai intense în faza de creștere a lunii!

Piatra Lunii – Caracteristici

Guvernate de Lună, aceste pietre oferă liniște interioară, puritate și au capacitatea de a proteja purtătorul împotriva oricărui pericol. Ele sunt în strânsă legătură cu nivelul emoțional și se recomandă în primul rând celor care vor să își dezvolte instinctul matern sau să își deschidă inima spre iubire. De altfel se știe despre rac că este mama zodiacului!

Acțiuni asupra femeilor: le face mai feminine, mai atrăgătoare, mai calde.

Acțiuni asupra bărbaților: le oferă intuiție, îi ajută să fie mai iubitori și mai înțelegători.

Piatra Lunii – Proprietăți

 • Protejează împotriva bolilor, a problemelor familiale și a atacurilor psihice.
 • Este benefică pentru fertilitate și sarcină;
 • Protejează femeile gravide și copiii în mod deosebit;
 • Sporește intuiția, claritatea gândirii, clarviziunea;
 • Reduce anxietatea, stresul, slăbiciunile;
 • Ajută în vindecarea bolilor de stomac, splină, pancreas, inimă, plămâni, intestine, gât.

Cum știi că nu este un fals?

În cazul Pietrei Lunii este important să urmărești detaliile: are o nuanță predominantă bej/crem, cu straturi fine, paralele, imperfecte și un aspect ușor sidefat. De asemenea, este o piatră ușoară și rece! Fiind foarte fragilă este important să fie manipulată cu grijă. NU suportă schimbările bruște de temperatură.

Smarald

Mereu am iubit Smaraldul. Fiind poreclită multă vreme „Verdeață” datorită pasiunii mele pentru culoarea verde, aceasta a fost prima piatră semiprețioasă pe care am pus ochii încă din copilărie. Verdele este culoarea care vindecă racul. Este culoarea iubirii, a naturii, a esenței noastre.  Mai mult, această piatră are 5 drept cifră asociată, așadar încă un motiv să o consider norocoasă!

Smarald – Proveniență și Curiozități

Acest cristal este originar din Brazilia unde era considerat un antidot pentru otrăvire. Culoarea verde se datorează combinației de crom și vanadiu din compoziție.

Despre Smarald se spune că poate prezice viitorul (mai exact oferă purtătorului o intuiție extraordinară). De asemenea, prin faptul că își schimbă ușor culoarea se zice că poate prezice infidelitatea.

Smarald – Caracteristici

Această piatră semiprețioasă este guvernată de Mercur, zodia inteligenței și a cunoașterii. Ea aduce o energie specială, purtătoare de echilibru și noroc. Are puterea de a aplana conflictele și a deschide inima purtătorului spre armonie și înțelegere.

Smaraldul este cristalul poftei de viață, al sănătății și al bunăstării. Din acest motiv protejează împotriva ghinionului de orice natură.

Smarald – Proprietăți

 • Ajută la descoperirea direcției personale în viață;
 • Oferă echilibru fizic, psihic și emoțional;
 • Ajută la depășirea decepțiilor;
 • Oferă clarviziune, intuiție și inteligență;
 • Ajută la dezvoltarea memoriei în perioada studiilor;
 • Atrage norocul în dragoste, afaceri și în general abundența;
 • Reduce depresia, emoțiile negative și claustrofobia.
 • În cristaloterapie este considerat a avea cele mai puternice efecte vindecătoare: acționează asupra sistemului respirator, sângelui și nodulilor limfatici, inimii, timusului, dar și asupra coloanei vertebrale, mușchilor, ochilor și ficatului.
 • Este benefic pentru tratamentul cancerului, al diabetului, reumatismului și epilepsiei.

Cum știi că nu este un fals?

În cazul Smaraldului este destul de greu de spus dacă pietrele pe care le ai sunt autentice. În general este recomandat să cauți imperfecțiunile (orice defect intern). De asemenea, poți căuta „bule” în piatră (ceea ce ar putea fi un indiciu că nu este naturală). Nu în ultimul rând, fii atent la culoare. Smaraldele din Columbia sunt cele mai spectaculoase, având un aspect diferit față de cele din Zambia, Brazilia sau Afganistan. Ele pot avea o nuanță ușor vibrantă, spre albastru, cu o saturație profundă, sau un verde gălbui. Totuși, dacă piatra are mai mult verde intens strălucitor, atunci există șanse foarte mari să fie realizată într-un laborator.

Selenit

O altă piatră specifică zodiei rac este Selenitul. O iubesc în mod deosebit pentru aspectul său gingaș. Mai mult, ea este piatra care de-a lungul timpului m-a inspirat cel mai profund să îmi păstrez armonia și echilibrul psihic. Se spune despre Selenit că este benefic racului în primul rând pentru că are capacitatea de a neutraliza energiile negative din jur. Chiar se recomandă acestor nativi (care sunt extrem de sensibili, de altfel) să plaseze selenit în fiecare din colțurile principale ale casei pentru a forma o „bulă de protecție” și a-i ajuta să se simtă htăniți și în siguranță. Selenitul este de asemenea benefic în calmarea emoțiilor.

Selenit: Proveniență și curiozități

Oricât am căutat, nu am reușit să identific țara de proveniență a acestui cristal. Totuși, numele i-a fost atribuit după „Selena”, zeița Lunii din Mitologia Greacă. Astfel, vorbim despre o a doua piatră semiprețioasă guvernată de Lună.

Selenit: Caracteristici

Această piatră semiprețioasă mi se potrivește cu atât mai mult cu cât se spune că este asociată vârstei de 30 ani.

În altă ordine de idei, ea protejează împotriva pericolelor și ajută la menținerea unei stări de echilibru. Ea îi ajută pe cei blocați emoțional să se deschidă și dezvoltă spiritul matern, îmbunătățind relațiile de familie.

Este o piatră a conștiinței, a unei judecăți clare, a iluminării spirituale.

Selenit: Proprietăți

 • Ajută la depășirea blocajelor psihice și emoționale;
 • Purifică aura și ajută procesele de regresie karmică (facilitează legătura cu viețile anterioare, pentru înțelegerea lecțiilor karmice);
 • Ajută în vindecarea afecțiunilor sistemului nervos, coloanei vertebrale și sistemului osos.

Cum știi că nu este un fals?

Pentru a-i determina autenticitatea trebuie să ții cont de faptul că este o piatră extrem de ușoară și să fii atent la detalii. Ea trebuie să prezinte striații, fibre paralele cu străluciri albe – argintii (în funcție de modul în care cade lumina pe ea). De asemenea prezintă un praf fin la suprafață.

Similar Pietrei Lunii, și Selenitul preferă lumina astrului nocturn, motiv pentru care este contraindicată expunerea pelungită la soare. Având o duritate extrem de mică se zgârie ușor. Dacă este ținută în apă sau în medii umede se poate dizolva.

Totuși, nu este o problemă dacă o speli. Evită doar contactul prelungit cu apa.

Calcit

Dincolo de faptul că este o piatră care ajută nativii din zodia rac, eu mă simt îndeosebi atrasă de ea pentru că este considerată „piatra comunicatorilor”.

Calcit – Proveniență și curiozități

Calcitul este originar din China și Mexic, dar în prezent se găsește în foarte multe zone ale globului, mai ales sub formă de marmură. În limba greacă denumirea se traduce drept „var”.

Calcit – Caracteristici

Cu toate că este guvernată de Soare și de Mercur, această piatră rezonează extraordinar cu racii, mai ales în varianta albă. Ea asigură protecție împotriva energiilor negative și purifică, în general, încăperea în care se află.

Calcit – Proprietăți

 • Ajută la redobândirea încrederii în sine și în ceilalți;
 • Canalizează și amplifică energiile, motiv pentru care se spune că ajută intențiile să devină realitate;
 • Reduce stresul, frica, apatia, lenea.
 • Este benefic în cazul infecțiilor și al bolilor de piele, al decalcifierilor și osteoporozei. Ajută la asimilarea calciului în oase;
 • Ajută în tratarea bolilor de rinichi, pancreas, splină;
 • Benefic în reducerea durerilor de spate.

Cum știi că nu este un fals?

Calcitul este printre puținele pietre care nu are o culoare specifică. El se găsește în nuanțe de galben, roz, roșu, verde, albastru, violet, alb.

Pentru a-i verifica autenticitatea suntem atenți în primul rând la imperfecțiuni (cristalele sunt unice și imperfecte, exact la fel ca oamenii!) și apoi la temperatură. Ea este o piatră caldă.

Calcedonia

Acesta este considerat drept „talismanul norocos al racului”, fiind mai ales o piatră a fraternității și bunăvoinței. Când eram copil aveam bucăți brute (neprelucrate) de calcedonie în vitrină și îmi plăcea tare mult să le admir și să le „cojesc”.

Calcedonia – Proveniență și curiozități

Calcedonia este un cristal care se naște aproape de suprafața pământului, în crăpăturile și geodele rocilor magmatice bazice, metamorfice și sedimentare, în asociație cu agat, cuarțin, flint și morganit. Ea se găsește în nuanțe de albastru în Namibia, India și Turcia, verde închis în Brazilia și Polonia, și în alte nuanțe în Rusia, India, Sicilia, Tirol.

În perioada Renascentistă era utilizată de către magicieni pentru a disipa fanteziile și iluziile. Marinarii purtau această piatră semiprețioasă cu ei întrucât se spunea că ferește de înec. Și, în cele din urmă, femeile care alăptau o purtau pentru sporirea lactației!

Calcedonia – Caracteristici

Această piatră semiprețioasă guvernată de Lună este cunoscută pentru faptul că aduce abundență, pace, bună voință și fidelitate. De asemenea, este caracterizată de clarviziune, intuiție și putere de a comunica eficient. Are forța de a amplifica efectele celorlalte pietre din incintă, precum și de a le purifica.

Calcedoania – Proprietăți

 • Ajută la purificarea mediului și asigurarea unui somn liniștit;
 • Facilitează punerea în legătură cu ghizii spirituali;
 • Oferă echilibru emoțional, mai ales după anumite traume;
 • Ajută la depășirea depresiei, a fricii și a oricăror emoții extreme;
 • Are proprietăți curative în bronșită, hipersensibilitate, boli osoase, circulatorii, boala Alzheimer.
 • Este benefică și pentru lactație.

Cum știi că nu este un fals?

În primul rând trebuie să acorzi atenție culorii: aceasta are ca nuanță predominantă un bleu-gri, sau alb-bleu. Ea prezintă straturi întrepătrunse în diverse culori, dispuse asemenea unei dantelării fine. Mai mult, dacă are contact prelungit cu pielea ea își poate schimba culoarea sau luciul, întrucât are capacitatea de a absorbi substanțele emise de corpul uman.

Alte cristale benefice pentru zodia Rac

Pentru că mi-am propus să vorbesc doar despre cristalele pentru care am eu o afinitate deosebită, mă voi opri aici. Totuși, merită menționat faptul că mai există și alte cristale pentru zodia rac, precum:

? Onix alb,

?Agat alb,

? Marmură,

? Calcit alb,

? Cuarț de stâncă,

? Jad alb,

? Howlit alb,

? Perla,

? Opalit,

? Rubin,

? Acvamarin.

Totuși, consider că atunci când îți alegi un talisman, o bijuterie, cu alte cuvinte un cristal care să te însoțească, este bine să încerci să îl asculți. Racii sunt foarte intuitivi, așa că nu ar trebui să fie prea greu. Urmărește să vezi care „îți vorbește” și mergi pe instinct! Poate că nu zodia ta este cea care are nevoie de protecție suplimentară, ci poate un alt aspect al hărții tale astrale.

Articol scris pentru Spring Superblog 2020.

Sursa foto: stonemania.ro

Resurse:

Cassandra Eason, „Cristale. Tot ce trebuie să știi pentru vindecare, purificare, dragoste, energie”, Ed. Litera, București, 2018.

Vienna Stibal, „Tetha Healing”, Ed. Adevăr Divin, Brașov, 2011.

Doreen Virtue, Judith Lukomski, „Terapia cu cristale”, Ed. Livingstone, București, 2015.

*** blog.beadsofcambay.com/how-to-tell-if-a-gemstone-is-genuine-or-an-imitation/

*** ro.wikipedia.org

About Author

1 thought on “Despre Astrologie, Cristaloterapie si Lumi Nevăzute + 5 Cristale ? care echilibrează și susțin energia Racului

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: