Împreună aducem sărbătorile mai aproape…

Reading Time: 2 minutes

„Lăsați copiii să vină la mine, că a unora ca aceștia este Împărăția lui Dumnezeu”, a spus Mântuitorul nostru Iisus Hristos…

Ieri, în timp ce participam la Sfânta Liturghie, am fost profund impresionată și inspirată de un gest plin de iubire al Părintelui: fiecare copil care se împărtășea primea și o pungă cu dulciuri și fructe.

Atunci, am fost teleportată în copilăria mea, mi-am reamintit cum îmi plăcea să merg cu bunicul la biserică pentru a cânta și, desigur, pentru a primi ceva în semn de generozitate.

Aveam doar 6 ani când bunicul a plecat dintre noi… și deși erau câțiva kilometri până la biserică, am continuat să merg singură, duminică de duminică, la Sfânta Liturghie… și am continuat să mă bucur de fiecare dată când mă întorceam acasă cu o mică binecuvântare.

Noi eram 3 copii… crescuți într-o perioadă în care abia ne scuturam de comunism. Chiar dacă accesul la ciocolată, salam și cascaval era deja posibil… au trecut mulți ani până să ne putem bucura și noi de aceste mici plăceri.

Și acum, după mai bine de 30 de ani, inima mea este îndurerată să știu că încă există copii în multe sate care, deși cuminți, nu au parte de răsfățul adus de diversitatea capitalismului. În 2023, există încă destui copii care se bucură de o ciocolată așa cum o făceam eu la începutul anilor ’90.

Din această amintire m-a lovit o idee: aș vrea să pregătesc aproximativ 50 de pachete pline cu dulciuri, fructe și rechizite de bază (culori/carioci, blocuri de desen), pe care să le ofer Mănăstirii Berislăvești pentru a fi dăruite tuturor copiilor care vin în ziua de Crăciun la Împărtășit. Pe lângă aceasta, vor exista și pachete pentru comunitatea de vârstici bolnavi uitați de lume (despre care vorbeam ieri pe Facebook)

Cred cu tărie că educația începe acasă și în școală… dar cred, de asemenea, că în Biserică se învață iubirea, empatia și apropierea față de ceilalți.

Așadar, dacă simțiți că este o idee frumoasă și doriți să contribuiți la acest gest, vă invit să faceți o donație (oricât de mică) în contul Asociației: RO09BTRLRONCRT0660899101.

Toți donatorii vor fi menționați într-un Acatist și pomeniți la Sfânta Mănăstire Berislăvești, județul Vâlcea.

Mulțumesc din suflet!

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: