Somnul bebelușului – fă aceste modificări și veți dormi bine
Potrivit statisticilor, pentru 1 din 3 părinți, somnul bebelusului este o mare provocare. Somnul dezorganizat al bebelușului în primele 4 luni de viață este cel care ne surprinde cel mai mult. În special, pentru că odată cu regresia somnului, provocările cu adormirea se amplifică.
Prima regulă pentru îmbunătățirea somnului bebelușului este să-i respecți perioadele de veghe. Folosește un tabel somn bebelusi pentru a preveni oboseala și bătăliile de adormire pe fondul deficitului de somn acumulat. Odată ce bebelușul ajunge la ora serii pregătit de somn, deci nu supraobosit, adormirea poate fi o experiență mult mai plăcută pentru bebe, dar și pentru părinți.
Pentru că perioada 0-4 luni este cea mai bună etapă în care poți preveni problemele de somn ce apar odată cu regresia somnului, este esențial să pornești la drum cu informații adecvate. Cei mai mulți bebeluși, care până atunci aveau nopți neîntrerupte și odihnitoare, vor începe să aibă treziri multiple și să fie greu de liniștit. Însă dacă ai depășit această vârstă, nu te îngrijora! Există soluții adecvate oricărei vârste: de la program de somn, cadru de somn, până la formarea altor obiceiuri de adormire (de regulă, cu implicare parentală cât mai mică) sau intarcare de noapte (după vârsta de 10 luni).
Problemele de somn ale bebelușilor nu dispar de la sine odată cu vârsta, ci au tendința de a se menține până la vârstă preșcolară, conducând la o serie de efecte neplăcute privind comportamentul și performanța cognitivă.
Iar cand bebe nu doarme ziua, starea lui de spirit nu este una bună. Un bebe obosit este un bebe capricios.
Sunt Mama Ene pe la gene și ofer sfaturi personalizate pentru îmbunătățirea somnului bebelușului tău sau al copilului cu vârstă de până la 6 ani. Programează o discuție și indiferent de provocare, îți acord suportul necesar pentru a-i oferi copilului tău șansa la o viață sănătoasă și o stare de spirit bună.
Scrie-mi menționând site-ul de unde ai aflat de mine și beneficiezi de un pdf gratuit cu cele 5 componente ale unui somn odihnitor. Astfel, aducând câteva îmbunătățiri, veți putea ajunge la nopți mai odihnitoare.
Somnul bebelusului poate fi o provocare imensă, intr-adevăr! Mai ales dacă ești la primul bebe și nu ai informațiile de bază! Foarte utile articolele sursă despre somnul bebelusului: https://mama-ene.ro/somnul-bebelusului. Keep up the good work!