Superblog de toamnă… terminat prematur!

superblog de toamna 2020
Reading Time: 6 minutes

Acum că s-a terminat ediția de toamnă a concursului Superblog 2020, m-am gândit să vă las câteva impresii.

A fost o ediție ciudată. Și… diferită.

E adevărat că nu am mai participat până acum decât de două ori: odată în ediția de toamnă a anului trecut, când am terminat pe locul 12 și odată în ediția de primăvară a anului acestuia, când am terminat pe locul 2.

Superblog 2020 de toamnă

Orice aș vrea să mai adaugă după „Superblog 2020 de toamnă”… mă cenzurează creierul.

Recunosc că sunt, poate, hormonală.

Poate că s-au suprapus prea multe proiecte și nu am mai putut vedea eu frumusețea probelor așa cum ar fi trebuit.

Sau poate pur și simplu am devenit ceva mai pretențioasă…

… dar de data aceasta nu pot spune că plec cu același gust plăcut din anii trecuți.

E adevărat, nu Superblogul a fost de vină pentru asta… ci sponsorii

M-am tot abținut de la comentarii strict pentru că apreciez infinit efortul depus de organizatori. Claudia și Albert sunt doi oameni de nota 1 milion, pe care îi respect și îi admir nespus.

Am organizat și eu suficiente evenimente încât să știu că de multe ori lucrurile nu ies chiar cum ne propunem.

Iar munca, în general, cu oamenii (și corporațiile) este grea.

De ce?

Pentru că fiecare vine cu propriile viziuni, pretenții, păreri, impresii și experiențe.

Nu poți împăca pe toată lumea.

În plus, fiecare sponsor are alte obiective… este mai mult sau mai puțin de bună credință și poate sau nu să rezoneze bine cu bloggerii.

Superblog-ul este despre superbloggeri…

… nu despre scriitori de reclame (asta ca să o exprim mai discret).

Au fost câteva momente în care am simțit o atitudine extrem de ostilă din partea sponsorilor. Respectul trebuie să fie reciproc. Și poate că nici noi nu suntem cei mai disciplinați, însă, cumva, concursul acesta trebuie să ne provoace să ne depășim limitele. Nu să scriem cea mai bună reclamă.

Sigur că un blogger face și advertising. Dar NU acesta este scopul principal. Nu de-asta scriem (sau cel puțin așa ar trebui). Ba, dimpotrivă, suntem și penalizați dublu dacă facem prea multe reclame:

 1. Prima dată de cititorii noștri care poate așteaptă altceva de la noi;
 2. A doua oară de google care ne percepe ca pe o fabrică de link-uri.

Și aș adăuga la primul punct și faptul că uneori suntem nevoiți să „lăudăm” un brand despre care nu știm absolut nimic și pe care nu l-am testat niciodată…

… iar asta nu e ok deloc în marketing!

Și, de altfel, în nimic.

Ce am de apreciat la Superblog ediția de toamnă 2020

În această ediție a participat și mama, cu site-ul ei de sănătate. Și pot spune că m-a surprins într-un mod incredibil.

Am apreciat la ea că s-a străduit din start să își respecte clienții și să nu se abată de la tema blogului. A participat doar la acele probe care s-ar fi putut conecta, în vreo formă sau alta, la sănătate.

Așa se face că s-a ales și cu niște premii foarte frumoase: 5 la număr (în condițiile în care a participat doar la 15 din cele 25 probe ale ediției)!

De asemenea, am apreciat la această ediție a Superblogului… faptul că am avut două probe unde ni s-a dat ocazia să testăm produsele în avans. Mi se pare o tehnică foarte bună, atunci când vrei recenzii. Fără test nu pot vorbi despre tine, ca firmă.

O altă bilă albă va primi această ediție Superblog pentru oamenii faini care au mai apărut. Mă bucur să descopăr noi bloggeri și să leg prietenii. De asemenea, au fost câțiva sponsori noi, a căror prezență în concurs chiar m-a bucurat enorm.

De ce am terminat prematur ediția de toamnă Superblog 2020?

… două motive:

1. Am obosit.

Inițial îmi propusesem să duc concursul până la capăt. Asta a însemnat un efort destul de mare pentru mine, gravidă în 7 până la aproape 9 luni (pe parcursul competiției).

Concursul combinat cu home schooling-ul și cu serviciul și casa… au fost puțin prea mult pentru mine. Și dacă măcar aș fi simțit vreo satisfacție… aș fi mers mai departe.

Dar când am ajuns, extenuată, la medic… și mi s-a recomandat să mai tai din ele… m-am simțit forțată să mă retrag din competiție. Era singura care nu îmi aducea chiar bucuria pe care aș fi așteptat-o.

2. Am trăit câteva frustrări.

… Și nu suport să fiu frustrată.

Dacă este vreo emoție pe care chiar să nu o suport și să nu o accept, aceea este frustrarea.

Faptul de a depune 3 contestații și a nu se soluționa niciuna… poate că nu m-ar fi dezamăgit atât de tare cât m-au dezamăgit răspunsurile în batjocură ale sponsorilor.

Nu voi intra foarte mult în detalii, că nu își are rostul. Vreau să mă eliberez de această emoție, nu să o retrăiesc.

Ce pot, totuși, să adaug este că s-au suprapus cele două evenimente și am acceptat că la acest concurs, pentru a nu simți că te prostituezi trebuie să îți rămâi fidel ție și să participi doar la acele probe care ți-ar putea aduce bucurii.

Iar premiul, în sine, nu trebuie să fie sursa de bucurie. Pentru că sunt mulți participanți. Și cu cât îți dorești mai mult să câștigi acel premiu, cu atât vei fi mai frustrat dacă nu se întâmplă.

Iar cauzele pentru care nu se întâmplă pot ține de tine… Dar experiența celor 3 ediții m-a învățat că sunt și situații când NU poți face mare lucru. Poate că rezonezi cu premiul, dar nu rezonezi absolut deloc cu persoana de la marketing a sponsorului.

E normal. Se întâmplă!

Exact la fel cum se întâmplă să mai apară în concurs și sponsori care NU sunt de bună credință :).

În timp îi înveți. Eu am vrut să îi evit, dar apoi am zis că totuși am șanse la podium.

M-am retras de pe poziția 6. Nu la mare distanță de locul 3. Aș fi avut timp să recuperez, poate, dar deja eram intrigată. Și când nu ești bine, doar pierzi timpul!

Ce am făcut eu la Superblog ediția aceasta

La această ediție a concursului Superblog am participat la 19 din cele 25 de probe.

Am obținut 7 premii, de care sunt foarte mândră, 3 aprecieri de 100 puncte… și alte note decente.

Articolele pentru care am obținut premii sunt:

Am avut și un punctaj de 75, la o probă care oricum mi s-a părut că m-a făcut să îmi bat joc de mine. Nu m-a deranjat nota, cât m-a deranjat că am participat la probă.

Am mai avut un punctaj de 80 la proba despre croitorie… care a venit ca o cărămidă în cap. De fapt nu nota a fost așa… ci răspunsul pe care l-am primit la contestație.

Culmea este că aceasta e o probă câștigată de mama :)). Deci nu am nimic cu evaluarea juriului (cum nu am la nicio probă), cât am cu faptul că argumentele au fost cam jalnice.

Dar nimic, nici de departe, nu se compară cu răspunsul pe care l-am primit la o contestație depusă – sincer – din inerție. Vorbim despre un punctaj bun: 96! Cine ar fi depus contestație aici?

Oricum, răspunsul primit m-a făcut praf.

Poate mi-a atins ego-ul. Poate m-a făcut să realizez prea brusc cât de multă urâțenie emoțională există în lume. Nu știu. Dar oricum… a fost o dezamăgire totală.

Cumva am simțit foarte multă răutate și invidie în acel răspuns.
Dar prefer să mă concentrez pe faptul că fiecare are propriile frustrări. Și dacă povestea căsniciei mele a stârnit astfel de reacții… nu am decât să fiu și mai recunoscătoare că trăiesc ceva ce, aparent, pentru unii pare forțat :).

Dar e cât se poate de real.

Ce am învățat și cu ce am rămas de la această ediție?

Cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost că atâta vreme cât nu mă interesează să câștig concursul (căci nu a fost niciodată intenția mea), e cel mai bine să particip pe sărite.

A fost atât de bine să scriu doar unde m-am simțit în largul meu (căci după ce mi-am anunțat retragerea am mai participat, totuși, la două probe… fiindcă nu m-am putut abține). Și rezultatele au fost bune! Era normal.

Când scrii de plăcere, nu constrâns de o motivație extrinsecă, rezultatele nu au cum să nu fie bune.

Și știi de ce?

Pentru că NU AI AȘTEPTĂRI!

Ca de final

Și uite că m-am întins iar o grămadă.

Vreau să le felicit pe câștigătoare:

1Oana PanaInima din cuvinte2400102390
2Diana-Elena GoleDe-ale Dianei238102381
3Mara RusIncabinadeproba237202372

… Să felicit organizatorii, care știu că au depus eforturi extreme pentru a face această ediție posibilă…

… Să o felicit pe mama, care chiar m-a impresionat…

… Și să îi felicit pe toți participanții! Aș fi zis că îi apreciez pe toți cei care au reușit să reziste stresului pe parcursul întregii ediții… dar, cumva, cred că îi apreciez mai mult pe cei ce NU au făcut-o.

E mai bine să îți menajezi nervii și cititorii, decât să participi cu orice preț.

Oricum, fiecare își cunoaște intențiile și obiectivele. Așa că am aprecieri deosebite pentru toți cei ce au învățat ceva din această ediție și cei ce au reușit să își atingă obiectivele!

Vă îmbrățișez cu drag,

Grațiela

About Author

10 thoughts on “Superblog de toamnă… terminat prematur!

 1. Ai pus punctul pe i cu privire la sponsori, chestie îndelung dezbătută. Și eu am primit o notă care efectiv m-a dărâmat, să nu mai zic de răspunsul la contestație. Aș fi renunțat în acel moment, dar deja scrisesem toate celelalte articole care rămăseseră. Acum că totul s-a terminat, am ales să merg mai departe și să văd situația cu alți ochi, nu am rezonat. Însă pe viitor voi fi mai precaută, indiferent de locul din clasament. Te-ai descurcat grozav, bravo! Iar mama ta, ce pot spune, m-a surprins! ❤️

 2. Felicitări, Grațiela pentru tot ce ai făcut în această competiție! Și naștere ușoară ❤
  Îmi pare tare rău pentru gustul amar rămas, mai ales după răspunsul la contestații, iar citind acum și înțelegând la ce te-ai referit cu „pare forțat” îl am și eu. Parcă nu-mi vine să cred. Păcat. Mare păcat…
  Na, important e să continuați să fiți voi și tu să te bucuri de toate realizările tale, pentru că sunt multe și frumoase, pe toate planurile!
  Sărbători liniștite și cu sănătate și îl aștept cu mare drag pe bebe mic ❤🤗

  1. Mulțumesc din suflet!!! Din fericire gustul nu e amar. Doar nu e la fel de dulce precum era odată. Dar sunt extrem de mulțumită că, până la urmă, dincolo de competiție avem ocazia sa legăm prietenii și sa cunoaștem oameni minunați!
   Mulțumesc încă o dată! Sărbători frumoase!! ♥️♥️🤗

 3. Felicitari pentru premiile primite si pentru continutul pe care il faci pe blog! Am ajuns si eu la aceeasi concluzie, de a scrie doar acolo unde exista chimie si unde simt ca ma potrivesc. Iti urez nastere usoara si Craciun Fericit! Si sper sa ne citim cu bine in 2021!

 4. Ce frumos ai spus ❤️ Acum nimic nu este mai important decat sanatatea copilului tau care, de altfel, ar putea fi perturbata de schimbarile din sanatatea ta. Te felicit pentru tot parcursul. Esti un om minunat, un suflet frumos si o mamica grozava! Sa mai stea si bebe cuminte putin ❤️ Nastere usoara!

 5. Am participat in trecut la Super Blog si mixed feelings. Claudia si Albert clar, niciodata nimic de comentat la adresa lor, tot respectul. Sponsorii… nu sunt bloggeri. De multe ori jurizeaza oameni care nu fac parte din online si mai e si latura personala. Unii vor niste advertoriale si atat. Pe de alta parte e si un concurs de anduranta, care te poate ajuta ca blogger sa te dezvolti sau macar sa te disciplinezi. Eu am fost finalist de vreo doua ori dar au fost destule probe unde am scris „de forma”. Nu rezonam deloc cu subiectele propuse si e foarte greu sa fii creativ in astfel de conditii.

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d