Retrospectivă VLOG: Am ajuns la 1000!

Grațiela Vlad vlog youtube
Reading Time: 3 minutes

Astăzi vreau să vă vorbesc puțin despre activitatea pe care o derulez în paralel, pe VLOG!
Anul trecut, prin vară, am fost „împinsă” total în Youtube. A fost foarte stresant, dar tot mai multe persoane de suflet și cursanți îmi recomandau să îmi fac un vlog. Și cum sunt destul de conservatore, eram sigură că nu mă voi decurca.

Început greu

Începutul a fost greu, mai ales că habar nu aveam ce ar trebui să fac. Încă nu aveam aparatură, nu aveam idei despre cum funcționează vlogurile și, sincer, nu am putut rezona cu aproape niciun exemplu ce mi se dădea. Cam așa arătau primele mele vloguri:

Învățare

A urmat perioada în care am tot testat variante. Am primit multe recomandări și, cum nu am acceptat că nu știu absolut nimic despre asta, am încercat să le urmez, pentru a putea înțelege ce mi se potrivește mie.

A fost o perioadă în care am mers cu două playlist-uri în paralel. Era ok, dar nu pot spune că mă regăseam prea mult în structură și, drept consecință, nu am putut continua foarte mult:

I. Încredere în sine și curaj

II. Povești fără filtru

Dicție

Apoi, mai mult din nevoie (pentru că am vrut să ofer niște resurse gratuite care îmi fuseseră solicitate) am făcut câteva playlisturi de dicție (care au fost surprinzător de bine primite):

Resurse pentru persoane hipersensibile

După ce am început să scriu despre hipersensibilitate, am considerat că ar fi ok să și vorbesc despre asta, cu atât mai mult cu cât multă lume nu prea are chef să citească, dar este mult mai receptivă la video (argumentul pentru care mi-am făcut vlogul de la început).

Acest playlist este, de departe, preferatul meu. Sunt resurse psihologice care deși poate nu sunt ușor de „înghițit” de oricine, mie îmi sunt foarte dragi.

Lumea copiilor

Cam în aceeași perioadă în care filmam resursele pentru oameni hipersensibili, Ionuț îmi spunea că vrea și el să aibă vlog. Fiind în vacanța de iarnă asista adesea la filmările mele, așa că am făcut câteva filmulețe în care l-am implicat și pe el. Oricum îi e foarte drag să vorbească dar, aparent, este mult mai timid decât credeam!

De la 500 la 1000 de subscriberi

În februarie eram foarte tristă, căci aveam deja 200+ filmulețe încărcate…dar abia dacă reușisem să atrag 500 de subscriberi. Era multă muncă în spate și simțeam că este inutilă complet. Primeam multe mesaje… și asta mă făcea, totuși, să cred că ajut, dar am zis că a sosit momentul să las prostiile la o parte și să mă gândesc concret ce vreau de la acest vlog: fie să mă ocup de el calumea, fie să mă opresc (căci îmi consuma foarte mult timp).

Așa am ajuns să îmi stabilesc target: 1000 subscriberi până în august, și să filmez răspunsuri la întrebările abonaților:

Mi-a plăcut tare mult feedback-ul, așa că am făcut mai multe filmulețe care chiar m-au bucurat. Dar, undeva în interiorul meu, abia așteptam să vorbesc despre cărți. Toată lumea mă întreba despre cărți și eu, fiind blocată în casă (pentru că tocmai mă recupeam din burnout și aveam fobie de birou… asta plus că era atât de frig acolo încât nu era distractiv), nu mă simțeam încă pregătită să vorbesc despre asta.

Mutare + creștere

În februarie am avut parcă un fel de „moment de genialitate” când ceva din interiorul meu urla că ar trebui să grăbim lucrările la apartament și să mut și biroul acolo, dat fiind faptul că mi-am mutat activitatea preponderent în online și la sediile clienților. Așa aveam să economisesc și niște bani, și puteam lucra la orice oră din zi și din noapte, fără să mă mai stresez că nu am ce îmi trebuie la îndemână.

Am terminat cu mutările în 2 martie. Câteva zile mai târziu a început nebunia cu pandemia de coronavirus! Așa am ajuns să cred profund în intuiția mea!

Ideea este că în toată acestă perioadă canalul meu de Youtube a înflorit. De la 600+ abonați la începutul pandemiei am ajuns în 11 mai la 1.000. Probabil că liniștea mea s-a simțit. Oricum… am început cu niște unboxinguri (fiind proaspăt mutați… am avut o mulțime de lucruri noi pe care voiam inițial să le încarc, dar nu pot spune că m-a încântat foarte tare să fac asta, deși iubesc să vorbesc despre produse și să fac recenzii. Pur și simplu nu am apucat să filmez când le deschideam, sau am simțit pentru prima dată nevoia reală de a fi ajutată…)

Recenzii cărți dezvoltare personală

Și, în final, pe ultima sută de metri am reușit să fac și recenziile… și presimt că acesta va fi cel mai longeviv playlist. Îmi place maxim să vorbesc despre cărți:

GIVEAWAY 1000

Așadar, pentru că sunt recunoscătoare tuturor celor ce mă susțin, am decis ca până la finalul lunii mai să organizez acest giveaway:

Așadar vă invit să urmăriți filmulețul și să participați la concurs!

Mulțumesc tuturor celor ce mă susțin… și m-au împins, oarecum, de la spate… să nu renunț! Acum mi-am stabilit un nou target: 1500 subscriberi până în septembrie. Mă poți ajuta?

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: