Top 10 jocuri de interior pentru copii de 3-5 ani +

Dacă #StaiAcasă cu micuțul tău de 3-5 ani (sau chiar mai mare) și nu ai idee ce să mai faceți împreună, atunci poți găsi inspirație în cele 10 jocuri de interior pe care urmează să ți le prezint!
Cum îl crești… așa îl ai!
Este extrem de important să îi acorzi atenție, chiar dacă ai fi tentată să îl lași să își vadă de treabă. La această vârstă deja încep să fie independenți și să își aleagă singurei activitățile. Și deși ai putea fi încântată că nu mai trebuie să stai după el chiar tot timpul, nu uita că acum se formează. Acum este cel mai bun moment să vă consolidați relația, să îi câștigi încrederea și să îl transformi într-un copil (și viitor adult) responsabil. Statul în fața micilor sau marilor ecrane are avantajele sale incontestabile. Știu că învață multe… dar nu te pot înlocui pe tine!
Raportându-mă la dinamica relației mele cu Ionuț (puștiul meu de 5 ani și aproape 3 luni), pot spune că această perioadă este una extrem de favorabilă. După cum descriam și în acest articol, dacă de obicei nu petrecem foarte mult timp împreună, acum, că este într-o vacanță prelungită, încercăm să ne sicronizăm cât mai mult programul. Astfel, ne-am obișnuit să avem atât activități independente, cât și comune.
Așadar, uite care sunt cele mai iubite jocuri și activități de interior ale noastre:
1. Ai grijă la Chase

Nu știu cum este piticul tău, dar al meu a fost multă vreme pasionat de Paw Patrol (Patrula cățelușilor). Timp de un an am avut casa plină de lucrușoare și figurine care îl înfățișau în mod deosebit pe cățelul-polițist: Chase.
„Paw Patrol: ai grijă la Chase” este un joc de societate, care antrenează atât inteligența cât și focusul și coordonarea. Copiii trebuie să „distrugă gheața” având totodată grijă ca figurina să nu cadă.
E un joc ușor de înțeles… așa că este indicat la orice vârstă!
2. Joc de pescuit Maxi Size

Ionuț nu este un copil foarte sportiv. Lui îi place să citească și să deseneze. Totuși, când „a primit de la moșul” jocul de pescuit a fost extrem de fascinat. Și, având două undițe, pescuiam împreună… tot este și acesta un sport, nu? 🙂
3. Turnul buclucaș (Jenga)

Acest joc vine în multe forme și culori. Noi avem varianta simplă, clasică, fără desene. Recunosc că de el se bucură alături de Luci. Ei doi sunt fani. Pe mine, personal, nu m-a prins. În general îmi plac tare mult jocurile de concentrare și perspicacitate, însă cred că sunt pur și simplu sătulă de strâns lucruri… dar Ionuț e tare fericit când cad toate cuburile și se împrăștie peste tot.
Oricum, dincolo de asta, jocul în sine este extrem de bun pentru dezvoltarea motrică a copiilor. Își întărește conceptul de greutate și înțelege cât este de important echilibrul.
4. Păcălici

Când eram copil jucam împreună cu prietenele mele de la bloc. Acum îmi place tare mult când Ionuț propune această activitate. Nu avem cărticelele cu Spiderman, avem unele cu perechi de animale. Dar oricum, pachetul de cărți poate îmbrăca absolut orice formă, și pe eToys oferta este generoasă. Aveți de unde alege.
5. Nu te supăra frate – varianta Patrula Cățelușilor

La 5 ani deja acest joc este extrem de fascinant. Și, sincer, ne prinde pe toți, la orice vârstă! Iar pentru un iubitor de Patrula Cățelușilor acesta este jocul perfect. Învață să aibă răbdare, să fie corect și să numere, în timp ce se simte aproape de protagoniștii desenelor lui preferate.
6. Monopoly Junior

Era o vreme în care toate posturile TV pentru copii prezentau reclame pentru Monopoly Junior, din acest motiv nu este de mirare dacă și micuțul tău ți-a spus măcar o dată că și-l dorește. Eu îmi amintesc că Ionuț s-a rugat enorm ca moșul să i-l aducă. Din păcate nu l-a avut în stoc atunci. În timp, însă, dorința i s-a îndeplinit.
Interfața este foarte prietenoasă (având pioni și cărticele de joc cu animale), iar faptul că au ocazia să exerseze cititul este extraordinar. Învață să citească, să calculeze și să facă economii… de la o vârstă foarte fragedă!
7. Învață engleza cu Jocul cu Stilou Electronic

Jocurile de acest fel sunt extrem de benefice întrucât le oferă micuților ocazia de a-și dezvolta atât inteligența și cunoștințele bilingve, cât și urechea muzicală (auzul). Dacă acum sar peste orele de engleză de la grădiniță, au șansa de a învăța împreună cu un profesor portabil, iar tu ai ocazia să asiști (sau chiar să exersezi alături de el).
8. PUZZLE-uri

Îmi aminesc de copilăria mea. Adoram puzzle-urile. Din acest motiv am fost extaziată când în primii ani de viață piticul meu s-ar fi jucat în interior doar cu puzzle-uri. Eram o mamă extrem de mândră, considerând că am un copil inteligent care este preocupat de astfel de activități de coordonare și concentrare. Sigur, când a crescut și a fost nevoit să treacă de la piese mari, care intrau în găuri, la bucățele mărunte care trebuie lipite între ele… a cedat. Nu l-a mai preocupat deloc, cum nu îl preocupă nici lego-ul (aici, totuși, mai stă pe lângă taică-su și lucrează împreună).
Dar nu toți copiii sunt așa. De aceea și recomand aceste activități. Cumva cred că este vina mea că nu îi mai plac, pentru că eu nu mi-am mai făcut suficient timp pentru a-l antrena în acest sens.
Așa că îmi iau chiar și eu temă… să facem împreună un puzzle. Sigur va fi fascinat dacă lucrăm amândoi și îl țin „în priză”. La fel poți face și tu!
9. Marble – 4 în linie

… de fapt 5 în linie, în varianta aceasta. Cu toate că pe cutie scrie că este adresat copiilor de peste 8 ani, Ionuț îl joacă de ceva timp cu mare succes. Este un joc inteligent care îți antrenează gândirea spațială la absolut orice vârstă.
10. Jucării de asamblat din lemn

Noi am început cu jucăriile de asamblat de pe la 3 ani jumătate. Prima dată a avut o mașină din plastic. Aceasta venise cu o șurubelniță tot din plastic, destul de mare, care l-a captivat total. De multe ori o lua cu el la atelierul lui Luci și spunea că „repară și el mașini cu tati”. Apoi am încercat variante metalice, însă aveau piesele prea mic, așa că nu m-a mirat că și-a pierdut interesul.
Când am trecut la varianta de lemn, cu șurubelnițe și accesorii tot din lemn, potrivite pentru mânuța lui, a fost extrem de fericit. În plus, nu știu dacă tu conștientizezi asta, dar ei încă nu fac diferența foarte clar între materiale. Din acest motiv noi am profitat de ocazie și pentru a analiza texturile materialelor, greutatea, precum și temperatura lor.
Pe piață există o multitudine de jucarii de interior pentru 3-5 ani. Impotant este să avem noi timp și chef să exersăm alături de micuții noștri! Nimic nu se compară cu timpul de calitate pe care îl petrecem împreună.
De reținut că pe eToys.ro puteți găsi inspirație cât cuprinde! Magazinul online îți aduce în permanență cele mai noi jucării originale de la branduri cunoscute.
Sursa foto: etoys.ro
Avem foarte multe jocuri de interior si nepotica noastra adora sa ne jucam cu ea.
Și fetița mea a avut jocul de pescuit când era mai mică. Foarte mult i-a plăcut. Și-a petrecut mult timp cu el.
Sunt tare dragute ideile de jocuri. Noi inca suntem prea mici pentru ele, dar tine cont in viitor.