Și copilul tău este pasionat de JOCURI pe calculator? Du-l să învețe CODING la LOGISCOOL! Căutăm colegi de grupă!

Reading Time: 7 minutes

Ai un copil de 7 ani + care toată ziua ar vrea să se joace pe telefon/calculator, care se uită la vloggeri cum se joacă sau îți vorbește mereu despre MINECRAFT, AMONG US, CARTOON CAT sau altele asemenea? Atunci poate că ar fi bine să îl ajuți să își dezvolte pasiunea în ceva util: PROGRAMARE.

Noile generații au acces la mult mai multe informații decât aveam noi la vârsta lor. Acum este evident că orice meserie vor îmbrățișa ei în viitor, să știe programare va fi obligatoriu pentru a avea succes. Nu va mai fi suficient să opereze câteva date. Medicii au nevoie să știe să folosească aparaturi complicate. Ingineria va deveni chiar mai tehnică… Orice drum ar alege, să aibă o bază de programare în spate se poate dovedi extrem de util!

Ionuț are nevoie de colegi

Ionuț are 7 ani, este clasa 0 și știe să citească destul de bine. De ani buni are acces la telefon/calculator pentru a se juca sau a urmări vloggeri, aproximativ 2 ore/zi. O fi mult? O fi puțin? Nu știu… dar sunt mulțumită de cum s-a dezvoltat.

Pornind de la premisa de mai sus, văzând cât de pasionat este de jocuri și cât de ușor îi merg degetele pe tastatură, mi-am dat seama că a venit momentul să îi transform joaca în ceva util.

Ca orice părinte am vrut să îl antrenez într-o activitate extracurriculară. Am încercat cu fotbalul, însă mingea pare să fugă de el, exact la fel de mult cum fuge și el de minge.

L-am dus la înot… însă iarna m-am văzut nevoită să întrerup activitatea pentru că o pneumonie (mai ales în vreme de pandemie) nu este chiar ceea ce îmi doresc pentru copilul meu. Oricât aș fi eu de atentă și oricât ar fi el de cuminte, copiii sunt imprudenți.

Așa că a trebuit să găsesc altceva.

Și acel altceva era chiar în fața ochilor mei: LOGISCOOL – școala copiilor inteligenți!

De ce Logiscool?

… o spun chiar ei: pentru că oricine poate să se joace pe calculator, dar cei care fac jocurile sunt cei mai cool!

Recunosc că voiam de mult să îl înscriu. Pur și simplu știam că l-ar captiva… însă am avut rezerve (în special pentru că pe site scria că trebuie să fie clasa I). Totuși, săptămâna trecută, imediat ce a împlinit 7 ani, mi-am luat inima în dinți și l-am înscris la o lecție demonstrativă GRATUITĂ, gândindu-mă că până la urmă el oricum știe să scrie, să citească și este foarte perspicace.

Am făcut asta într-o noapte, târziu, împinsă cumva de dorința acerbă de a-i face o bucurie aniversară.

A doua zi dimineață am fost sunată pentru confirmare.

Ca idee, cursurile urmează, oarecum, structura de la școală. Acum tocmai s-a încheiat primul semestru, au avut de susținut un proiect, iar acum începe semestrul al II-lea.

Deci este un moment ideal pentru a începe o grupă nouă.

Avantajele și beneficiile Logiscool

✌️ Copiii învață un nou limbaj, extrem de benefic, prin joacă;

✌️ Cursurile se pot realiza atât de la sediu, cât și online;

✌️ Școala are o platformă proprie de educație, pe care pot lucra și în afara orelor de curs;

✌️ Copiii vor avea succes rapid, fapt ce le crește stima de sine.

✌️ Vor studia într-un mediu inspirațional;

✌️ Instructorii sunt tineri și entuziaști, rezonând foarte bine cu micuții;

✌️ Grupe restrânse de elevi – în felul acesta fiecare copil va beneficia de atenția profesorului;

✌️ Notebook dedicat pentru fiecare copil.

Experiența lui Ionuț la LOGISCOOL – lecția demonstrativă

Când i-am spus că îl voi duce la o școală de programare, Ionuț a devenit foarte curios. Și-a luat tableta și a început să caute. Mare lucru nu a avut răbdare să citească, așa că s-a lăsat ghidat de încrederea în alegerile mele.

La sediu, însă, am fost întâmpinați de o mulțime de afișe care mai de care mai pline de informații. Așa că am fost nevoiți să ne oprim să le studiem:

Logiscool Ramnicu Valcea

#Hacker #Creativitate #MINECRAFT #Distracție #Creare Jocuri #Design #Inovație #ROBOTICĂ #Prieteni #3D GAME DESIGN #Gadgeturi #Competiție #Programare #Proiectare #Logică … șamd.

Deja simțeam pupilele-i dilatate peste măsură, de fericire. Pulsul i-a crescut considerabil, așa că nici nu s-a abținut și a scos un chiuit ascuțit. Avea nevoie de asta pentru a-și descărca o parte din entuziasm, să nu ajungă să-l doară burta de fericire.

Nu a mai stat o clipă, m-a prins de mână și cu hotărârea unui general de armată, mi-a forțat intrarea.

Acolo ne așteptau niște camere colorate, un aer proaspăt și modern, alături de Alina – cea care avea să ne povestească despre drumul pe care urma să îl parcurgă.

Ionut la logiscool

10-15 minute au schimbat păreri și au colindat împreună minunata lume Logiscool.

Eu am privit din prag. Figura luminoasă a copilului meu valora pentru mine mai mult decât orice.

Știi acel moment în care îți privești copilul făcând, plin de pasiune, ceva… și timpul parcă stă și el pe loc să îl privească? În acea clipă ți se derulează toate amintirile prin fața ochilor: îi vezi primul zâmbet, prima căzătură într-o tentativă eșuată de a păși, primul desen… și toate se întorc înapoi la clipă. Ai în fața ta un om. Nu mai este o creatură neajutorată. Este, dimpotrivă, o speranță pentru lume. Nu știi ce, dar știi, simți, crezi cu toată ființa ta că ai făcut ceva bun.

Cam asta am simțit eu când l-am văzut sorbind cuvintele Alinei care îi explica modul în care, încă de la această vârstă, va învăța să facă roboței pe care să îi programeze să citească diverse coduri de culori.

sala clasa robotica logiscool

Când am fost în Danemarca, am văzut ceva similar la colegii de la școala tehnică. Ei făceau asta la COLEGIU. Iar fiu-miu are șansa de a învăța așa ceva la numai 7 ani!

Cursuri de Programare și Robotică pentru copii și adolescenți!

Lecția a durat o oră și jumătate (90 de minute). În tot acest timp eu stăteam ca pe ace, ascultând cu nerăbdare orice reacție ce ar putea fi trădată prin ușa bine închisă.

Mi-e greu și să spun dacă aveam așteptări sau nu. Fiind obișnuită cu el că este inteligent dar și destul de fricos, probabil că în sinea mea mă așteptam să îmi spună că e prea greu și că preferă să rămână la nivel de joacă.

Așa că a urmat un mare șoc pentru mine. După cele 90 de minute copilul meu a ieșit pășind pe nori.

Era extaziat.

Nici nu i-a mai păsat de împrejurări. A început să povestească. Și a povestit… și mi-a explicat cât de ușor prinde și ce bine le predă doamna… și ce aplicații faine are pe platformă.

Apoi mi-a cerut să îi dau user-ul și parola ca să mai intre și de acasă pe mylogiscool, să mai lucreze.

La Logiscool nu au teme, dar au în permanență provocări. Iar copiilor nu le plac temele, însă adoră provocările.

Deja, după o singură oră, a venit cu informații noi… și cu un caiețel de lucru.

În acea seară am parcurs împreună caiețeul în care am găsit exerciții de cultură generală extrem de faine.

Avem nevoie de colegi de grupă! Hai și tu la LOGISCOOL!

Acum, pentru că săptămâna aceasta începe un nou semestru la Logiscool, se vor realiza grupe noi. Ei lucrează în funcție de categoria de vârstă, așa că avem nevoie de copilași de clase primare, pentru a forma o grupă.

Îmi place că sunt puțini într-o grupă. De regulă 6-8. În felul acesta se lucrează cu fiecare în parte, intensiv.

Ieri m-a întrebat Ionuț când îl voi mai duce iar să învețe programare… și i-am zis că aștept să fiu anunțată. În fond ceea ce așteptăm este să se formeze o nouă grupă la care să poată adera.

Așa am decis să vă împărtășesc experiența… pentru că îmi doresc să înceapă cât mai repede cursurile.

Cum se derulează orele

Cursurile se țin o dată pe săptămână și durează 90 de minute. Ele pot fi atât dimineața cât și dup-amiaza, de luni până sâmbătă. În cazul în care nu copil nu poate participa o dată, el poate recupera până la trei cursuri, cu alte grupe.

Cursurile la care se pot înscrie copiii sunt:

💙 Programare – curs disponibil și online;

💙 Python (Godot) unde învață să programeze jocuri 2D și 3D – curs disponibil și online;

💙 Unity – unde învață să creeze jocuri, de asemenea disponibil și online;

💙 Game Design – unde poate învăța despre design-ul și structura logică din spatele unui joc;

💙 Programare Python;

💙 Digital Discovery și Programare – disponibil online;

💙 Curs de introducere în IT;

💙 Programare KODU – inclusiv online;

💙 Producție și editare video – Disponibil și online;

💙 ROBOTICĂ – LEGO.

Așadar nu trebuie neapărat să fii din Râmnicu Vâlcea pentru a deveni colegi. Poți fi de oriunde din lume. Vă conectați ONLINE!

Beneficii pentru cei ce vor să fie colegi cu Ionuț

Logiscool oferă avantaje persoanelor care își aduc prietenii la școală: este vorba despre 10% reducere din plata abonamentului lunar, atât pentru elevul deja înscris, cât și pentru prietenul invitat.

Taxa este de 290 lei/lună și poate fi plătită atât lunar, cât și anual.

Așa că dacă te înscrii la Logiscool și spui că vrei să fii coleg cu Ionuț, vei economisi din start 348 lei/an!

Dacă tot nu ești hotărât, poți participa mai întâi la o lecție demonstrativă GRATUITĂ, urmând ca decizia să o iei ulterior.

Vino să vezi cum poate arăta viitorul tău!

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: