Leapșă: Cum mă relaxez eu!

relax
Reading Time: 5 minutes

De când suntem în carantină am făcut deja trei articole despre modul în care îmi petrec timpul:

În toate trei am descris, pe „capitole” cum arată viața mea în această perioadă. Totuși, de curând am primit o provocare nouă de la Diana: să vorbesc despre cum mă relaxez eu… deci, de data aceasta voi trece de la cum îmi petrec timpul… la cum mă relaxez.

Sincer, pentru mine foarte mare diferență nu este, și asta pentru că IUBESC tot ce fac (sau cel puțin am ajuns să cred asta, ca să pot să îmi conserv fericirea)… asta, și pentru că obișnuiesc să iau viața ATÂT de în serios, încât multă lume consideră că eu nu știu să mă relaxez.

Eu, dimpotrivă, consider că sunt într-o continuă relaxare. Acum… probabil că fiecare are partea sa de adevăr. Totuși, uite ce mă relaxează pe mine în mod deliberat:

#1 Muzică

Gratiela Vlad vioara

Îmi place tare mult să cânt. Puțini sunt cei ce nu știu că primii mei 7 ani de… la școală… au fost la Liceul de Artă unde am studiat vioara, pianul și… am avut și o mică tentativă de „carieră solo” ca artist vocal. Eram copil, desigur, dar nu am iubit nimic mai mult ca orele de cor. Vocea mea nu era definitivată, dar eu trăiam prin muzică. Și asta se simțea.

Poate cel mai mare regret al vieții mele este acela ca după ani de muncă și rezultate… am renunțat. Nu am dat deloc dovadă de Grit și, din orgoliu, mi-am ars singură corăbiile.

Totuși, muzica este în continuare canalul meu de conectare la Univers. Chiar dacă mi-am pierdut mult din … tot, muzica a continuat să trăiască în mine. Și de multe ori când vreau să mă relaxez… pur și simplu cânt. Că o fac bine sau rău, nici nu mă mai interesează. Câtă vreme își atinge obiectivul și are efectul terapeutic pe care îl urmăresc… asta e tot ce contează!

#2 Meditație

Am avut o perioadă în care nu mai puteam medita. A fost perioada marilor mele conflicte interioare… și totodată a celor mai mari depresii.

Din fericire, lucrând cu mine însămi am reușit să îmi revin, și am regăsit liniștea meditațiilor. Iubesc momentele de rătăcire în interiorul meu și în Univers.

#3 Curățenie

Am o mică obsesie… pe mine curățenia mă vindecă pe toate planurile: fizic, îmi oferă „sportul” de care am nevoie, mental îmi oferă „liniștea” că fac, într-adevăr, ceva util… și spiritual îmi „îmblânzește” sufletul. Iubesc mirosul de curat. Simțurile mele sunt dezmierdate de toate soluțiile de curățenie. Chiar și cele mai puterice și mai toxice mă fascinează. Ca să nu mai zic ce satisfacție deosebită am atunci când văd cum dispare mizeria.

Mi-am ales meseria pe care o am tocmai pentru că ador să pun lucrurile în ordine și iubesc sentimentul de curățenie interioară pe care îl au oamenii după ce își găsesc răspunsurile.

#4 Citit

Pun cititul abia aici… pentru că nu întotdeauna mă relaxează. Îmi place enorm să citesc, dar de multe ori nu am timp să o fac pe-ndelete. Nu de puține ori mă simt forțată să termin anumite lecturi, chiar dacă mintea mea e la altele. Și atunci nu prea mai e fun. Fiind un copil destul de rebel în interior, am tendința să trec ușor de la un lucru la altul… dar adultul responsabil și disciplinat din mine nu îmi prea mai permite să fac asta, și nu mă lasă până nu îmi ating obiectivele, inclusiv în materie de lectură. Așa se face că de multe ori cititul nu mai este ceva recreativ (de-asta nu citesc belestristică), ci este mai mult cu scopul de a mă dezvolta și a mă forma.

#5 Antrenarea creierului (Peak)

peak, brain, creier

În urmă cu ceva timp am descoperit o aplicație foarte faină în Play Store. Se cheamă Peak și constă dintr-o serie de joculețe foarte inteligente, elaborate de psihologi, menite să îți dezvolte anumite zone ale creierului. Am jucat o perioadă cu limitările specifice, până m-a prins atât de tare încât am cumpărat licența. Nu mai știu cât am dat pe ea, dar oricum… nesemnificativ, față de valoarea pe care mi-a adus-o! Și, deși multă lume ar zice că nu este relaxant… pentru mine este incredibil de liniștitor să văd cum îmi cresc performanțele cerebrale! Inclusiv graficele mă relaxează teribil!

#6 Design Home

design home,

Singurul joculeț din telefonul meu care a rezistat trecerii timpului. Aparent am o pasiune pentru design… și tot ce e frumos. Probabil am asta în comun cu majoritatea femeilor. Totuși, ador că pot învăța foarte multe lucruri de aici. Învăț despre stiluri, despre combinații și materiale.

#7 Anime-uri

Până să îl cunosc pe Luci judecam foarte aspru desenele animate și pe oricine se uita la aceste anime-uri. Pe urmă a venit el și mi-a arătat că în această lume fantastică totul este posibil… se deschid potecuțe din mintea noastră de care nu suntem conștienți. Având cel mai bun profesor, am avut parte doar de materiale calitative și perfect rezonante cu personalitatea mea. Așa s-a ajuns că am văzut Avatar de câteva ori… și în prezent îl revăd cu fiu-miu, de numai 5 ani, sperând că va trage ceva învățăminte de aici.

Chiar vă recomand din suflet să vizionați acest mic filmuleț…să înțelegeți de ce un adult în (aproape) toate mințile se uită la desene:

#8 Scris

Pe vremuri era modul meu de a mă relaxa. Acum… că asta fac for a living, nu mai simt diferența. Iubesc tot ce am de scris, dar lumea îmi zice că nu mai e relaxare și că ar trebui să o las mai moale. Nu mai țin de mult jurnale… nu prea mai pot conversații scrise atât de des… deci nu că nu mi-ar plăcea (căci doar muzica o mai iubesc cu aceeași intensitate), doar că nu o mai simt neapărat ca fiind un ritual de relaxare per se.

#9 Pictat

Asta am descoperit-o recent, în timp ce mă jucam cu Ionuț. Chiar ador să pictez. Nu am nicio treabă cu domeniul… și de cele mai multe ori nici nu îmi lasă ce fac acolo. E total fără intenție. Doar îmi place să simt um alunecă mâna pe pânză sau pe hârtie.

#10 Visat cu ochii deschiși

Nu o mai fac atât de des cum o făceam în alți ani… pentru că, oarecum, nu mai am nevoie să o fac. Consider că trăiesc exact viața pe care o merit… și atunci nu pot decât să mă bucur complet de prezent. Dar acum am integrat în acest ritual momentele de recunoștință: mă întind în pat și mă uit în jur și nu îmi vine să cred câte am realizat. Sunt atât de mândră de mine și de Luci și atât de recunoscătoare pentru tot ce am obținut în viața noastră… încât nu pot decât să mă ancorez de prezent.

Cam acestea ar fi modurile mele de relaxare. Alex Popa, tu cum te relaxezi?

About Author

1 thought on “Leapșă: Cum mă relaxez eu!

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: