9 motive pentru care TREBUIE să participi la SuperBlog

Așteptam cu sufletul la gură înscrierile pentru Spring Superblog 2020. Celei de-a XX-a ediții a concursului i-a fost „tăiată” funda roșie, lăsându-ne pe noi, bloggerii împătimiți să ne luptăm în ceea ce multă lume consideră a fi o competiție.

De fapt, acum, când deja decid să particip pentru a doua oară, știu sigur că nu este vorba despre o competiție. Cel puțin nu în sensul clasic, pentru că este o greșeală să crezi că te lupți cu ceilalți. Singura persoană cu care concurezi ești tu însuți.

Așadar, uite care sunt motivele (dincolo de cele prezentate de organizatori, pe care le poți citi aici) pentru care consider că este oportun să te înscrii:

Asumare

Nu este locul meu să judec intențiile nimănui în acest concurs, cum nu este locul meu nici să judec vreun competitor. Totuși, pentru că am depus un „jurământ sacru” față de mine însămi și față de cititorii mei să spun adevărul în materialele mele și să lupt pentru dezvoltarea personală, nu pot decât să susțin că primul câștig pe care îl ai participând la acest concurs este ocazia să îți asumi tot ceea ce prezinți.

Tu ești un fel de ambasador de brand, așa că trebuie să fii sincer și să îți asumi tot ceea ce scrii. Sunt oarecum sătulă de advertorialele de proastă calitate de pe majoritatea blogurilor care se chinuie să supraviețuiască. Și nu doar eu, sunt sigură că și tu știi despre ce vorbesc. Sunt tone de articole pe internet a căror singură intenție este să vândă. Uneori nici măcar atât. De cele mai multe ori singura intenție este de a atinge limita de cuvinte și a trece mai departe (încasând cecul).

Ca superblogger nu trebuie să îți permiți să faci asta. Pentru onoarea ta, a cititorilor tăi și a celor care îți încredințează brandul!

Onoare

Poate că ți se pare că spun cuvinte mari, poate că sunt mult prea condusă de materialele în care este elaborată filosofia japoneză pe care le savurez tot mai intens în ultima perioadă. Însă aceasta este realitatea.

Vorbim despre mai multe forme de onoare:

  • Onoarea de a fi parte dintr-o comunitate cu oameni valoroși, oameni care vor să își facă vocea auzită, care se zbat să însemne ceva;
  • Onoarea de a reprezenta niște branduri care, într-o formă sau alta, înțeleg că au nevoie de marketing… de un marketing care să pornească de la oameni și să ajungă tot la aceștia;
  • Onoarea de a te pune pe tine în serviciul celorlalți, de a intermedia relația dintre piață și produs.

Și nu e puțin lucru. Nu ți se oferă această ocazie în fiecare zi, așa că trebuie să o tratezi cu tot respectul care i se cuvine!

Înveți să perseverezi chiar și atunci când ai vrea atât de mult să renunți

Ca blogger (mai ales la început de drum, când nu ești neapărat foarte citit), te chinuiești. Tare. Te-ai gândit de un milion de ori, poate, să renunți. Să cedezi instictelor de conservare care îți spun că ar trebui să nu mai visezi la venituri pasive, să te implici mai mult în jobul tău și să stai mai mult la TV decât să pierzi timpul sperând că într-o zi cineva te va remarca, sau că vei înțelege cu adevărat ce vrea google de la tine, șamd.

Te-ai gândit la infinite motive pentru care nu se justifică să îți ții blogul… și totuși, totuși… uită-te aici! Ai un blog. Și te-ai apucat de el dintr-un motiv.

Această competiție, tocmai prin provocările constante pe care ți le oferă, îți dă șansa de a persevera. Nu te lasă deloc să renunți.

Sigur, mulți o fac, în ciuda mesajului pe care li-l transmite Universul atât de clar. Dar TU poți învăța să perseverezi. Dacă ai probleme cu procrastinarea și renunțarea, este o ocazie extraordinară de a-ți dovedi că poți duce lucrurile la bun sfârșit. Că se merită să crezi în tine, chiar dacă poate nu câștigi nicio rundă. Câștigi ceea ce este mai important de atât: ÎNCREDERE.

Perseverând, mai ales atunci când ești predispus la a renunța, atunci când îți este greu, îți dovedești că ești mai mult de atât. Că ai mai multă forță decât ai crede.

Este o oportunitate deosebită!

Înveți să te bucuri mai mult și să te stresezi mai puțin

Dacă nu participi doar cu intenția egoistă și total nerealistă de a dovedi cuiva că ești „cel mai tare din parcare”, și o faci doar pentru a te bucura și a te explora, atunci fiecare probă este o nouă șansă de a te simți norocos. Fiecare provocare îți trezește noi emoții, dintr-un spectru larg. Când știi că nu ai nimic de pierdut, nu poți decât să te bucuri mai mult și să te stresezi mai puțin!

Înveți să te detașezi

Răutăți pot apărea oricând. Dar tocmai pentru că te lupți pentru tine și cu tine, înveți să te detașezi. Acest concurs reprezintă o ocazie minunată pentru a exersa această virtute care multora ne lipsește și care face parte din secretele de bază ale dezvoltării personale.

Abținându-te din a răspunde răutăților care pot apărea pe parcurs, nedând curs egoismului care ți-ar putea spune vreo clipă că nu ai fost evaluat corect, reușești de fapt să practici detașarea. Și când te detașezi, o nouă lume se deschide în fața ta. Ai ocazia să vezi lucrurile mai clar, să te analizezi mai bine și să iei toata energia negativă și să o transformi în feedback. Iar de acolo poți învăța și poți crește!

Setezi intenții și te concentrezi pe ceea ce contează pentru tine

Fiecare din noi se înscrie în Superblog cu o intenție clară în minte. Chiar și cei care nu sunt conștienți de aceasta, au una. Doar că este stocată la nivel subconștient.

Uneori intenția este de a câștiga cu orice preț (cum ne-a demonstrat Dana, câștigătoarea ediției din toamna lui 2019), alteori intenția este de a ne dovedi nouă înșine că suntem capabili să ducem ceva la final (cum a fost cazul meu) și, uneori, chiar dacă nu este plăcut, o intenție inconștientă este de a ne demonstra că sistemul este corupt.

Sigur, interpretarea pe care o dăm evenimentelor ne aparține în totalitate. La fel ca și acțiunile pe care le întreprindem în acest sens și, deopotrivă, rezultatele.

NIMENI nu este responsabil pentru materialele și rezultatele tale. Doar TU ești. Iar această competiție este suficient de transparentă încât să îți dea voie să te concentrezi exact pe ceea ce contează pentru tine!

Ai ocazia de a vedea cum gândesc și alți oameni…

… și prin asta mă refer la EXTREM DE MULȚI oameni.

Poți observa cum gândesc membrii juriilor (de multe ori ve fi surprins să remarci că întregul tău sistem de valori este total diferit de al lor), cum o fac ceilalți participanți, și chiar publicul tău.

Dacă ești brutal de onest cu tine și te detașezi de tine cel ce a scris textul, poți observa multe. Și poți învăța multe.

Primești feedback. Foarte mult feedback

Încă o dată, feedback-ul se cere. Dacă în general un comentariu răutăcios din partea cuiva, oarecare, nu reprezintă nimic și nu spune nimic despre tine (ci spune totul despre el), în cazul acesta ai ocazia de a primi feedback în legătură cu materialele tale de la cei ce le jurizează. Și de cele mai multe ori aceștia sunt specialiști în marketing sau, oricum, oameni de vânzări.

Dacă ești atent și lași creierul emoțional să se axeze pe altele, atunci poți învăța foarte multe și poți afla lucruri despre scriitura ta pe care nu le vedeai tocmai din cauză că erai prea atașat de ea.

Îți faci prieteni

După ediția trecută m-am ales cu mulți prieteni. Și chiar dacă nu eram neapărat în cel mai bun loc posibil (din punct de vedere al vieții mele fizice și emoționale), la Gală am uitat de toate. Am descoperit niște suflete faine, care au lăsat orice război la o parte, care au uitat de rivalități, și au format o familie.

Până la urmă… ce e familia fără conflict? Asta ne ajută să creștem, la un anumit nivel.

Aș vrea să mai scriu, dar mi-am amintit că ideea era de a face un material scurt. Cam greu pentru cineva care, cum spunea un bun prieten cândva, „nu epuizează niciodată cuvintele”.

Totuși, cu aceasta îmi anunț participarea la Superblog 2020 și te încurajez și pe tine, dacă ai un blog care să corespundă cerințelor, să o faci!

E șansa ta să strălucești. Fă-o pentru tine! Vreau să te am ca „adversar”. Meriți să te descoperi și să șlefuiești acel diamant al scriiturii care zace în tine!

Citește și:

🗣 Superblog – experiența unui începător *de la A la Z

🗣 Vreau un… SUPERBLOG!

🗣 „Am dreptate!” Cum funcționează creierul…

4 comentarii la „9 motive pentru care TREBUIE să participi la SuperBlog

Lasă un răspuns