Cum să te răcorești vara aceasta cu 113 lei/lună: E.ON Cool!

cum te racoresti vara aceasta cu E.On racorire aer conditionat cool
Reading Time: 4 minutes

De câteva zile termometrul din mașină îmi indică 40+ grade. Locuiesc într-un oraș de munte… și cu toate acestea simt că mă sufoc. Acasă este puțin mai bine, dar tot nu pot spune că sunt fericită. De la 27 grade în cea mai răcoroasă cameră, trec seara în dormitor unde mă întâmpină cu multă căldură o încăpere de 30-35 grade.

Detest căldura

Nu știu tu cum ești, dar eu nu suport căldura. Simt că mă sufoc, nu pot să mă odihnesc noaptea, sunt irascibilă și am senzația că zilele sunt tot mai apăsătoare.

În mod normal aș fi găsit suficiente modalități de a scăpa de căldură (cea mai comună fiind fuga pe litoral), dar având în vedere contextul actual… prefer să fiu safe și să stau acasă (chiar dacă fiecare por din mine este revoltat și plânge după sunetul valurilor și după briza plăcută de seară). Nici măcar la piscină nu îndrăznesc să mă gândesc anul acesta, dată fiind situația actuală.

Așa că, dacă tot stau acasă… dar veniturile sunt, oarecum, „în vacanță”, rămâne o singură întrebare:

Cum te poți răcori cu un buget cât mai mic, stând acasă?

Așa că am început să fac brainstormig.
Suntem o familie tipică de trei: doi adulți și un copil… și ne-am propus un buget de „răcorire” de 113 lei/lună. Asta înseamnă 37,67 lei/persoană.

Ce putem face cu această sumă?

dus fierbinte
  • Câte un duș în plus/zi fiecare (asta cu condiția să ne limităm la 5mc în plus de apă, că altfel nu ne permitem decât un duș de fiecare la două zile);
  • Două înghețate pe săptămână de fiecare (dar asta nu ne asigură prea multă răcorire…);
  • 8 kg de lămâi și 10 litri de apă plată, din care să facem câte 2-3 limonade/săptămână de fiecare, cu gheață. Până acum aceasta este soluția mea preferată… e singura care mă face să mă răcoresc;
  • Bere – cumpărată la promoție…ar fi cam una/zi, dar eu și Ionuț am fi ignorați. Am putea alege ceva fără alcool, dar atunci Luci ar fi nefericit;
  • Câte un picnic pe malul unui râu la fiecare final de săptămână, care să includă iarbă verde, aer proaspăt și bătaie cu apă. Dar asta cu condiția să stai într-o zonă privilegiată unde să nu trebuiască să conduci prea mult (că pe urmă combustibilul singur, fără gustărele sau băutură va depăși bugetul propus).

Cea mai bună soluție de răcorire cu 113 lei/lună pentru întreaga familie: Pachetul E.ON Cool!

Soluțiile de mai sus sunt bune, dar nu ne asigură niciun fel de confort constant. Nu mă vor ajuta să mă odihnesc mai bine, să mă uit la serialele preferate pe Netflix și nici să fiu fericită. Dacă tot nu mai plec pe nicăieri, cred că ar fi cel mai bine să investesc în confortul meu ACASĂ. Mai ales că de câteva luni și biroul îl am tot aici, ceea ce încinge mai mult atmosfera!

Așa că E.ON România s-a gândit la soluția perfectă pentru o vară caniculară: Pachetul E.ON Cool care conține un aparat de aer condiționat cu tehnologia Inverter, precum și foarte multe servicii incluse pe toată perioada contractuală.

Totul cu AVANS 0 și o rată de 113 lei/lună!

Servicii EON Cool

Montaj gratuit și plata în rate la factură!

În plus, pachetul este extrem de avantajos, în principal datorită următoarelor:

  • E.ON îți pune la dispoziție montaj rapid, inclus în pachet, asigurat de o echipă de tehnicieni autorizați. Asta înseamnă că scapi de taxe suplimentare și alergat după profesioniști disponibili.
  • Consumul de energie se va reduce, ceea ce îți va permite să economisești lună de lună. Economia provine de la tehnologia Inverter a aparatelor de aer condiționat;
  • Plata în rate împreună cu factura E.ON;
  • E.ON mai pune la dispoziția clienților și servicii de curățare (condensator și carcasă unitate externă, respectiv filtre demontabile);
  • Servicii de igienizare (igienizare vaporizator – curățare profesională împotriva bacteriilor și mucegaiului, respectiv igienizare țeavă condens);
  • Furnizorul se va ocupa și de verificarea parametrilor funcționali (agent frigorific și completare – după caz; conexiuni electrice, componente mecanice);
  • Ai interveții de urgență 24/7 care includ: reparații și înlocuire tablou electric, siguranțe, doze, prize;
  • Garanție 5 ani… să tot stai liniștit și fără grija căldurii!

Cum funcționează un aparat de aer condiționat cu tehnologia Inverter?

În timp ce un aparat de aer condiționat clasic poate fi comparat cu un ventilator care are o singură viteză și mai multe cicluri de pornire/oprire în funcție de temperatura ambientală, aparatele cu tehnologie Inverter au încorporate un compresor cu o viteză variabilă. Astfel, senzorii panoului de control adaptează viteza compresororului în funcție de nevoile de răcire sau de încălzire din cameră. El funcționează, astfel, ca o climă.

În felul acesta, aparatul cu tehnologie inverter reglează temperatura dintr-o cameră fără oprirea și repornirea constantă a compresorului. Tu setezi o temperatură, iar dispozitivul se va opri singur când aceasta va fi atinsă, urmând a reporni când senzorii detectează o schimbare de temperatură.

Beneficiile tehnologiei Inverter

Cele mai importante beneficii pe care le poți simți direct sunt:

  • Consum considerabil mai mic de energie electrică;
  • Eficiență net superioară;
  • Zgomot redus;
  • Fiabilitate ridicată în timp.

În plus, investiția inițială va fi amortizată prin facturi mici la curent!

Așadar, observând opțiunile de răcorire, este clar că anul acesta toate casele ar trebui dotate cu un aparat de aer condiționat luat în rate, cu avans 0, prin pachetul E.ON Cool!

E.ON cool tombola aer conditionat

Citește și: Purificatorul de aer: un MUST în vreme de pandemie!

Tu cum te răcorești vara aceasta cu 113 lei/lună?

Sursa foto: 123rf.com, eon.ro

About Author

11 thoughts on “Cum să te răcorești vara aceasta cu 113 lei/lună: E.ON Cool!

  1. Și mie mi se pare o soluție potrivită oferta de la E.on, din tote punctele de vedere.
    Deși am posibilitatea să îmi bag piciorele _la propriu- în piscină, nu pot dormi în ea. 🙂
    Și, mai sunt și țânțarii! În orice caz, aerul condiționat m-a salvat de nopți nedormite, randament scăzut, nervozitate…

  2. Ce bine că s-a gândit cineva la noi ❤️ chiar mi se pare o veste super-bună. Investiția e minimă pentru un confort atât de necesar.

  3. Eu stau și la etajul 4 din 4 și e teroare cu căldura într-adevăr.

    Chiar trebuie să îmi iau aer condiționat. O să mă gândesc la ideea de a-l lua în rate.

    Cu ocazia asta am aflat și de tehnologie Inverter. O să țin cont!

  4. Tot cu inverter, acum toate sînt inverter. Înaintea astuia, am avut tot un inverter, LG, cînd era o noutate tehnologia, si s-a făcut praf cînd s-a terminat garanția, motivau mereu că rețeaua noastră națională de electricitate nu susține metoda… :))))
    Se pare că între timp au remediat-o (pe rețea!).
    Vară răcoroasă vă doresc!

    1. Nu chiar toate sunt inverter. Eu mi-am luat acum câteva luni unul ieftin, mobil. Nu are acest sistem. E bunicel, e decent… Dar nu se compara cu acela pe care îl au ai mei de vreo 10 ani si are aceasta tehnologie. Cred ca eficienta și calitatea este dependenta și de model… Ei nu au avut niciodată probleme cu el, și stau într-o zona unde căderile de curent sunt comune (ce vreau sa zic e ca rețeaua electrica e rudimentara, fata de ce e în marile orașe)…

  5. La momentul potrivit articolul tău. Tocmai când unul din aparate s-a gândit să ne părăsească. Și știi cum e vara la câmpie? Cuptor pe lemne ?! Mulțumesc de informație.

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: