Adevărul despre jucăriile sexuale în cuplu și efectul lor asupra psihicului! 18+

jucării sexuale, sex toys, sex,
Reading Time: 7 minutes

După ce ieri am vorbit despre beneficiile sexului și despre modul în care acesta ne afectează creierul, astăzi mi-am propus să abordez un nou subiect TABU: jucăriile sexuale. Dacă vei avea curiozitatea de a intra într-un sex shop sau pe un site de profil precum Erotic24 vei observa că există o multitudine de jucării sexuale care pot pipera viața de cuplu. Așadar, dupa ce am stabilit că sexul este benefic… acum să vedem ce zic psihologii despre fanteziile și jucăriile sexuale?

Rolul comunicării sexuale în cuplu

Îți povesteam ieri că odată cu trecerea timpului s-a produs și o schimbare a mentalității, respectiv a raportării la actul sexual. Cu toate că pe vremuri sexul reprezenta un subiect tabu și un motiv profund de stigmatizare, în ziua de astăzi el este peste tot. Copiii află tot mai devreme ce reprezintă, și din acest motiv este esențial să primească și o educație corespunzătoare. 

Ori, dacă partenerii sunt inhibați, se tem să discute lejer în primul rând unul cu celălalt despre acest subiect și refuză să își exploreze universul interior, cum pot ei să aibă acea discuție cu adolescenții lor?

Sexul este o nevoie de bază. El stă la însăși temelia existenței noastre pe pământ. Dar, mai mult decât atât, el poate facilita accesarea unor informații din inconștient care se pot dovedi extrem de benefice.
Vorbeam într-un vlog despre Legea Atracției:

… dar ce nu am precizat este faptul că orgasmul are puterea de a ne schimba vibrația energetică și de a ne ajuta să atragem mai ușor lucrurile pe care ni le dorim în viață.

Gândește-te numai puțin: energia sexuală este una dintre cele mai puternice forțe pe care le utilizăm pentru manifestarea fizică a energiei sursă. Numai dacă ne gândim la faptul că energia sexuală creează, literalmente, viață… putem înțelege!

În timpul orgasmului, există un flux nerestricționat de energie care activează receptorii din măduva spinală (activând totodată Chakrele), fapt ce determină corpul să intre într-o stare de receptivitate totală. 

Mai mult, în punctul culminant, suntem una cu conștiința noastră superioară, motiv pentru care acest moment a fost studiat și explorat de secole ca metodă de experimentare a Iluminării (a se vedea și practica Tantra).

În orice caz, poate că acestea sunt detalii care nu te interesează atât de mult, dar te poate interesa faptul că o viață sexuală activă și „reușită” pentru ambii parteneri înseamnă o relație fericită. Din acest motiv este esențial să fim deschiși cu privire la trăirile noastre, să ne exprimăm deschis dorințele și să îl încurajăm pe partener să facă același lucru.

Secretul unei relații funcționale este o comunicare eficientă! Iar comunicarea nu se rezumă numai la ceea ce spunem, ci mai ales la ceea ce NU spunem! Cum sexul ocupă un rol foarte important în viața de cuplu, indiferent că vrem sau nu să acceptăm asta, comunicarea sexuală este cheia compatibilității!

Nevoia de varietate în pat

Oamenii au căutat să înțeleagă sexul cam… dintotdeauna. Au vrut să îl exploreze, să vadă ce îl face atât de grozav și să îl folosească la maxim pentru îmbunătățirea relațiilor de cuplu. Totuși, fără a explora subiectul și a-l aborda ca pe ceva normal nu aveau cum să îl înțeleagă.

Ce vor bărbații în pat? Dar femeile?

Dacă e să ne punem întrebări generice, vom obține răspunsuri la fel de vagi. Realitatea este că eu nu am de unde să știu ce vrea partenera ta, sau partenerul tău. Fiecare din noi e diferit și își dorește lucruri diferite. În acest sens recomand ca lectură cartea lui John Gray: „Marte și Venus în Dormitor”, alături de:

 TOTUȘI, Tony Robbins ne învață că oricine am fi, toți avem aceleași nevoi (chiar dacă ele se manifestă diferit de la o persoană la alta), iar ele sunt nevoia de: certitudine, varietate, importanță, iubire, creștere și contribuție. 

Gratielavlad.ro, gratiela vlad, nevoile fundamentale in cuplu, tony robbins nevoi, certitudine, varietate, importanta, iubire, contributie, crestere

Toate aceste nevoi se aplică foarte bine în viața de cuplu. Și dacă știm și ni se pare firesc să oferim și să primim certitudine, iubire, importanță, creștere și să contribuim la evoluția partenerului nostru, mulți am putea să ne întrebăm cum satisfacem nevoia de varietate?

Atunci când nu putem să înțelegem această nevoie firească ajungem să înșelăm… sau să fim înșelați.

Repetarea aceleiași poziții sexuale poate fi benefică, dar știm prea bine din orice domeniu al vieții că repetitivitatea este plictisitoare și ne face să ni se ia

Știi cum se zice: dacă vrei să te saturi de un lucru, repetă-l la nesfârșit. Și felul tău preferat de mâncare poate deveni ceva ce să ajungi să urăști dacă nu mai guști și altceva.

Dar în cuplu altceva nu trebuie să însemne altcineva!

Multă lume înțelege greșit acest concept. Văd pe multe grupuri postări de genul: „ce face amanta și nu face nevasta?”, și aici ne lovim, încă o dată, de preconcepții.

Nu zice nimeni că trebuie să facem lucruri care nu ne plac, sau să apelăm la fantezii sexuale și perversiuni care ne-ar face să ne simțim incomod. Există multe lucruri care pot aduce varietate în actul sexual: de la jocul de rol, la schimbarea cadrului, explorarea diverselor poziții și a jocurilor de tip board games pentru adulți… și până la props: jucării sexuale!

Simplul fapt că arăți deschidere și că vrei să schimbi ceva alături de partenerul tău … este sexy și are rolul de a vă îmbunătăți relația!

Nu asuma din start că partenerul tău nu va vrea să discute despre asta. Fii deschis!

Fanteziile sexuale în cuplu: Da sau Nu?

Fanteziile în cuplu pot fi extrem de benefice. Totul depinde de tipul lor! Cercetătorii au demonstrat faptul că o fantezie împărtășită cu partenerul de viață poate duce la o viață sexuală mai bună. Sigur, ai grijă și cum o exprimi și cât de mult sunteți obișnuiți să comunicați pe acest subiect.

Iar cele mai importante beneficii ale exprimării fanteziilor sexuale în cuplu sunt:

 • Cresc nivelul atracției și a excitației sexuale;
 • Cresc libidoul;
 • Ating diverse părți ale creierului responsabile de eliberarea hormonală;
 • Sporesc intimitatea în cuplu.

Jucăriile sexuale în cuplu: bune sau rele?

Acum că am vorbit despre nevoi și despre fantezii… haide să vedem ce zic specialiștii despre introducerea jucăriilor sexuale în viața de cuplu:

Contactul cu pornografia determină foarte mulți bărbați să se simtă presați când vine vorba de satisfacerea partenerei. Această presiune îi poate chiar împiedica din a folosi vibratoare, de exemplu, pentru a pipera relația, temându-se că i-ar putea pune într-o lumină proastă și că ar spune despre ei că nu sunt capabili.

Dr. Chris Donaghue, director al Clinical Education for The Sexual Health Alliance din Statele Unite susține că există o multitudine de beneficii psihologice asociate încorporării jucăriilor sexuale în viața de cuplu. 

Totuși, studiile sugerează că asemenea mitului „nu fac sex că mă doare capul” (când, de fapt, sexul ajută la eliberarea tensiunilor musculare și cerebrale și, implicit la „vindecarea” durerilor de cap), și în cazul utilizării jucăriilor sexuale, acestea au puterea de a crește nivelul de încredere în sine și în partener. 

Dr. Donague amintește principalele 5 beneficii ale utilizării jucăriilor sexuale în viața de cuplu:

 1. Acestea duc la o satisfacție sexuală mai mare: ce se întâmplă, de fapt, este că partenerul are ocazia de a-ți explora mai atent corpul și de a te cunoaște mai bine! 
 2. Utilizarea jucăriilor sexuale contribuie la creșterea încrederii în sine: fiind mai conștienți de corpurile noastre și ale partenerilor învățăm să avem mai multă încredere în noi înșine și în corpurile noastre;
 3. Ne ajută să dormim mai bine. După cum spuneam și în articolul de ieri, în timpul excitației sexuale creierul eliberează dopamină, oxitocină și endorfine. Asta ne face să fim mai fericiți, să dormim mai bine și… să trăim mai mult!
 4. Ele cresc nivelul de satisfacție al partenerilor. Cum spuneam… varietatea este necesară! Și cu acestea se produce safe.
 5. Previn și ajută în disfuncțiile sexuale. Atât bărbații cât și femeile pot suferi de disfuncții sexuale. Din acest motiv jucările pot ajuta atât în reducerea anxietății cât și a disfuncțiilor erectile.


De unde să îți iei jucăriile sexuale dacă vrei discreție?

E normal să nu vrei să știe vecinii, prietenii sau (mai ales) părinții sau copiii că folosești aceste dispozitive. Până la urmă sexualitatea este un subiect ce presupune discreție și intimitate. Este despre tine și despre partenerul tău. Din acest motiv, să apelezi la un site online care îți oferă toată discreția și nu își face reclamă pe cutii… te-ar putea salva.

Astfel, poți apela cu încredere la Sex shop erotic24, unde vei găsi o varietate de produse, pe gustul oricui… livrabile chiar și a doua zi!

Cum îți convingi partenerul să folosiți jucăriile sexuale?

jucării sexuale, inel pentru prostată, cuplu,
Sursa foto: vanityfair.com

Întotdeauna este bine să mizezi pe sinceritate și încredere! Îi poți oferi partenerului tău acest articol, dacă simți că l-ar putea ajuta să scape puțin de inhibiții. O persoană informată este mereu mai deschisă la nou decât una care din start refuză orice vine spre ea!

De asemenea, poți face următoarele:

 • Abordează subiectul într-o manieră sensibilă și lejeră, chiar și în afara dormitorului. Astfel îți vei ajuta partenerul să se destindă și să comunice deschis cu tine despre nevoile sale;
 • Poți menționa că ai văzut o reclamă pe internet la lubrifianți și te-a făcut să zâmbești… și crezi că v-ar putea prinde bine (baby steps). Judecând după reacția partenerului îți vei da seama dacă poți trece mai departe la subiectul jucării, sau e bine să mai aștepți;
 • Asigură-ți partenerul că ți se pare că viața voastră sexuală este împlinită și că îți dorești doar să vă puteți bucura împreună, mai mult.

Realitatea este că oamenii nu sunt familiarizați cu jucăriile sexuale și adesea își fac imagini extrem de greșite în minte când se gândesc la ele. Își imaginează niște vibratoare uriașe care pot fi foarte intimidante. Acestea, însă, reprezintă doar o cantitate infimă din ce este disponibil pe piață.

Cele mai populare jucării sunt, de fapt, inelele cu vibrații, vibratoarele mici sau chiar stimulatoarele pentru clitoris/prostată. Acestea sunt obiecte care se folosesc în siguranță și care pot oferi satisfacție ambilor parteneri. 

Un mod extraordinar de a transforma prejudecățile unui bărbat (și chiar ale unei femei) ar fi tocmai prin a-ți cumpăra o așa zisă jucărie masculină de care să vă bucurați amândoi.

IMPORTANT: Nu trebuie să înlocuiți viața sexuală normală cu jucării sexuale

În final, țin să menționez că jucăriile sexuale NU ar trebui să înlocuiască activitatea sexuală normală… și nici să distragă atenția de la ce își doresc partenerii în intimitate. Din acest motiv jucăriile ar trebui să fie privite ca un deliciu conceput pentru a îmbunătăți experiența și a ne descoperi mai bine!

Sursa foto: pinterest.com

Tu ce părere ai despre jucăriile sexuale?

About Author

1 thought on “Adevărul despre jucăriile sexuale în cuplu și efectul lor asupra psihicului! 18+

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: