Cat de reala este o relatie la distanta?

barbat si femeie pe bicicleta, reltie la distanta
Reading Time: 3 minutes

De când am lansat filmulețul de pe Youtube privind relațiile la distanță, primesc tot felul de întrebări, care mai de care mai interesante. Sunt recunoscătoare, sincer, pentru toate abordările… și apreciez enorm încrederea pe care mi-o acordați, povestindu-mi suferințele voastre și cerându-mi opinia. Sunt onorată!

Totuși, ce m-a făcut să scriu acest articol este faptul că tot mai multe persoane mă întreabă cât de reală este o relație la distanță… dacă poate fi „pe bune”.

Și așa am realizat că o relatie la distanta este, cu adevărat, o mare provocare. Noi, ca ființe materiale, avem tendința să credem doar în ceea ce ne stimulează simțurile. Precum povesteam și în articolul despre cum funcționează creierul, memoria noastră emoțională este determinată de prezența sau absența unor senzații. Din acest motiv, avem tedința să credem că este real doar ceea ce putem vedea, atinge, mirosi sau auzi.

Iubirea adevărată NU cunoaște condiționare

Totuși, când iubești cu adevărat, distanța nu înseamnă nimic. Iubirea este imaterială și atemporală. Este o emoție ce poate fi activată foarte ușor mental. Este vorba despre acel moment în care ești la distanță, dar te gândești la toate momentele frumoase pe care le-ați trăit împreună și pe care nu vi le poate lua nimeni… Te gândești la persoana iubită, la modul în care îți stimulează simțurile: la parfumul său, la chipul pe care îl consideri perfect, in ciuda credințelor sale personale (care pot fi sau nu contradictorii), la vocea sa, la atingerile tandre pe care ți le oferă.

Ce am constatat, atât din experiență personală, cât și din discuțiile pe care le-am avut de-a lungul timpului cu alte persoane, este că atunci când iubești… nu îi poți găsi celuilalt defecte. Chiar și cel mai rău lucru al partenerului… trece cumva cu vederea. Găsești, cumva, în interiorul tău, puterea de a depăși deranjul.

Așadar, dacă gândul la cealaltă persoană îți dă fiori calzi pe coloană și te încălzește… atunci dragostea este cât se poate de reală!

Și această regulă nu e valabilă doar pentru a afla dacă o relatie la distanta este reală… ci funcționează pentru orice fel de relație.

Obiective și vise comune într-o relatie la distanta

Acum, că am discutat puțin despre iubire și am stabilit că ea nu cunoaște materie… hai să discutăm, totuși, puțin și despre trup.

Iubirea, în general, este androgină. Poți iubi intens și cu toată ființa pe oricine. Fără să fie „păcat”. Acesta este cel mai înălțător sentiment. Să ai inima plină de iubire înseamnă să ai cu tine un medicament pentru orice boală!

Pasiune și intimitate

intimitate in relatie la distanta
Sursa foto: skynfeel.co.uk

Totuși… pentru că în cuplu vorbim și despre pasiune și intimitate, este normal să vreți să vă vedeți, să vă actualizați trăirile fizice. La un momentdat amintirea mirosului se stinge… la fel și cea a gustului… și, încet-încet, „ochii care nu se văd… se uită!”

Așa că apare întrebarea: când vă veți începe viața împreună?

Iar aceasta nu este o întrebare individuală, ci una comună. Fiind un cuplu, orice decizie se ia împreună. Chiar și cea a despărțirii. Când vă respectați pe voi înșivă… îi respectați și pe cei din jur. Și oricât de grea ar fi o astfel de discuție, este bine să o purtați deschis, împreună. De multe ori văzând direcția în care decurge discuția vă puteți da seama dacă relația este reală sau nu.

Comunicarea reprezintă cel mai important aspect al unei relații. În absența ei, totul este efemer.

Așa că recomandarea mea pentru tine este să porți această discuție cu partenerul tău. Vorbiți despre viitor, faceți planuri, stabiliți obiective.
Viața ne duce acolo unde alegem noi să ajungem… și dacă nu stabiliți aceeași țintă… e posibil să irosiți timpul fiind mereu în paralel!

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: