Reading Time: 2 minutes

De când devenim conștienți de sine și de lume ne aflam într-o continuă căutare a fericirii.

Alergăm după experiențe, după oameni și după obiecte, sperând, cumva, că până la urmă o vom găsi.

O căutăm în prietenii, în relații, în căsnicii și în divorțuri. Ne mințim cumva, continuu, că mâine va fi mai bine, că într-o zi va ieși soarele pe strada noastră. Alergăm până când nu mai rămâne timp și ne trezim bătrâni, imperfecți și goi de iubire. De alții și de sine.

Abia acum, când nu au mai rămas distracții de trăit, când alcoolul ne dă mai multe dureri de cap decât entuziasm de a fi, când lumea din jur pare să fi hibernat, fiecare în propriul bârlog pe care nu mai vrem să depunem niciun efort să îl înțelegem, abia acum începe să aibă sens.

Am alergat toată viața după ceva ce a fost mereu acolo… După ceva ce ne-a însoțit clipă de clipă, de când ne-am început călătoria în existența fizică.

Abia acum, când nisipul din clepsidră s-a scurs, realizăm că fericirea se afla, de fapt, în noi. A fost plantată de la început acolo. Esența existentei noastre, extazul tatălui în îmbrățișarea mamei, însăși energia dătătoare de viață este unica sursă de fericire pe care am cunoscut-o vreodată.

Așa că adevărul este că nimeni, niciodată, nu va putea măcar să te ajute să scoți la suprafață ceva atât de profund interiorizat. Singura persoană care te poate face să descoperi fericirea proprie ești tu.

Să aștepți să ți se arate în forma unor lucruri lumești (obiecte, persoane, fugi în lumi diferite) înseamnă să recunoști că nu ești pregătit pentru fericire.

Și e ok. E plin cimitirul de oameni care nu au cunoscut-o niciodată…

… Precum și de oameni care nu au cautat-o niciodată.

… Dar și de oameni care au trăit cu ea, în simbioză.

Nu spun nimic ce probabil nu știai.

Dar o fac pentru a-ți aduce aminte.

Așadar, dacă și tu cauți fericirea, oprește-te și privește înăuntru. Este ascunsă bine, printre lucruri de oameni mari, frustrări și așteptări nerealiste.

Fericirea se află în fiecare inspirație și în toate răspunsurile pe care ți le dai atunci când te oprești să privești spre întrebările esențiale.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: