Te pot ajuta în marketing ambalajele HoReCa personalizate?

Reading Time: 2 minutes

Foarte multe firme din domeniul HoReCa și nu numai își pun întrebarea – măcar o dată – dacă se justifică să investească în ambalaje personalizate. Totul pornește de la premisa că oricum acestea vor fi aruncate la gunoi și se pierd niște bani aiurea.

Da, ca antreprenor pot înțelege nevoia de a face economie oriunde acest lucru este posibil. Ca om de marketing, însă, îți spun că ambalajele personalizate sunt un instrument chiar mai puternic decât ți-ai putea imagina. 

De ce? 

Hai să vedem în continuare:

#1 Imaginea brandului este asimilată mai ușor

Oamenii, în general, au o existență foarte vizuală. Multe mesaje sunt transmise la nivel subliminal prin intermediul imaginilor. Se spune că imprimarea ambalajelor cu sigla companiei transmite clientului un mesaj de profesionalism. În plus, familiarizarea cu brandul va avea loc mult mai ușor. Și nu vorbim doar de familiarizarea consumatorului… ci a tuturor celor ce văd ambalajul. 

O pungă poate să fie transmisă de la o persoană la alta foarte ușor. Un bol de supă trece pe la firma de curierat, pe lângă vecini și nu numai. Cutiile ajung departe. Așa că da, imaginea vizuală este transmisă mai ușor cu ajutorul acestui instrument.

#2 Customer experience – prima impresie contează

Lucrezi într-un domeniu în care marketingul este important… așa că probabil ai auzit despre cât de important este acest aspect „customer experience”.

Prima impresie pe care o are clientul tău este determinantă pentru succesul afacerii tale. Din nou, totul se produce la nivel inconștient. Când tu ai ambalaje personalizate, transmiți acel mesaj profi care impresionează. Transmiți un mesaj de putere și, mai mult decât atât, unii clienți pot considera că te respecți pe tine, respecți brandul pe care îl reprezinți și – poate cel mai important – îi respecți pe ei. 

#3 Poți obține o expunere mai mare în Social Media

Oamenilor le place să posteze imagini online. Ei se fotografiază peste tot: în autobuz, la terasă, la piscină și acasă. Pozează mâncarea, băutura și orice folosesc. Se fotografiază mâncând, bând și stând de vorbă.

Știind acest lucru, tu poți profita pentru a beneficia de mai multă expunere online. Personalizându-ți ambalajele ajungi mai ușor în conștiința publică și ai șanse să convingi mai ușor un potențial client să cumpere de la tine (numai pentru că, inconștient, a fost familiarizat deja cu brandul tău, văzându-ți sigla „undeva”).

Acestea fiind spuse, îți vând și un pot. Luna aceasta poți obține un marketing vizual foarte, foarte ieftin! Iar asta se întâmplă pentru că există Black Friday la Evamar, unde găsești discounturi de peste 70% la pungi, sacoșe de hârtie, cutii de pizza, boluri de supă de unică folosință și pahare de carton.

Este șansa ta. Nu o pierde!

Sursa foto: pexels.com

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: