Îți poți găsi hobby-ul într-un magazin de pesticide și fertilizanți?

gradinarit la bloc
Reading Time: 2 minutes

Astăzi este ziua în care vorbesc despre lucruri practice. Astăzi am în minte doar grădini, natură și horticultură. După ce mai devreme vorbeam despre cadouri practice pe care le poți face bărbatului adevărat din viața ta, acum am să îți vorbesc despre plusul pe care îl poți aduce pentru a avea o grădină minunată.

Grădinăritul – un hobby pentru creier

După o vârstă începi să ai mai multă răbdare și, parcă, să poți crește ceva în curtea ta… îți aduce o satisfacție deosebită. Și eu am descoperit pasiunea pentru grădinărit după 30 ani… când aveam nevoie să fac ceva pentru a mă deconecta de la stresul cotidian. Adeseori se recomandă să meditezi, să pictezi sau să cânți… dar după un timp nici aceste activități nu mai dau același randament, așa că trebuie să te reorientezi.

Există opinii cum că din toate activitățile pe care le poți practica, grădinăritul este cea mai sănătoasă. Argumentul principal este legat de faptul că grădinăritul reprezintă o activitate complexă. Pe de-o parte îți reduce stările de anxietate și stres – te deconectează – pe de altă parte chiar te ajută să te menții în formă – e o modalitate plăcută de a face sport. Când lucrezi în grădină antrenezi mulți mușchi, transpiri, elimini toxine și nici nu simți cum 

Cum îți găsești hobby-ul într-un magazin de pesticide și fertilizanți?

Apăi, e simplu. Dacă ai curiozitatea de a intra într-un astfel de magazin fizic… sau chiar dacă vizitezi unul online (cum ar fi magazinul Hectarul, mai ales de Black Friday) te vei găsi înconjurat de tot felul de lucruri faine și, mai ales, de idei.

Mie mi se întâmplă adesea în astfel de spații să mă pierd. Nu neapărat fizic. Mai mult mental. Mă pierd între idei. Văzând produsele încep să îmi imaginez ce aș putea face. În mintea mea deja aranjez o curte, o grădină, un balcon. Momentan stau la bloc (dar am și curți în care să îmi pot exersa imaginația, dacă este nevoie), și tot cred că un astfel de hobby este pretabil. Orice balcon poate fi înviat prin plante. Flori, arbuști și chiar pomi fructiferi pot fi îngrijiți cu multă dragoste într-un spațiu foarte mic. 

Cumpărând răsaduri, semințe, ghivece, pământ și tot ce îți mai este necesar, nici nu realizezi cum îți crește vitalitatea. Mai mult, sunt studii care sugerează că activitățile de acest fel contribuie la îmbunătățirea calității somnului, precum și la protejarea memoriei.

Acum… nu știu. Poate este despre mine… dar am ajuns să iubesc această activitate.

Tu pe unde te situezi?

Sursa foto: pexels.com

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: