Lecții de Educație Financiară de la Tony Robbins – disponibil în librărie online

tony robbins money
Reading Time: 3 minutes

Mă gândeam acum că se împlinesc zilele acestea niște ani de când eu și Luci ne-am unit destinele… Și pentru că am vrut să marcăm într-un mare fel uniunea noastră, ne-am făcut un cadou special: bilete la evenimentul Millionaire Mind, unde aveam să învățăm să ne gestionăm corect banii – acum aduși la un loc.

Îmi amintesc și acum că au fost niște zile super intense în care am descoperit multe despre noi înșine, precum și despre tot ce înseamnă mentalitatea noastră raportată la bani.

Apoi, după câteva zile în care am fost în priză, urmate de nopți nedormite, am decis să cumpăr cartea lui Tony Robbins – Money: Master the Game – 7 simple steps to financial freedom. 

Citisem deja toate cărțile lui care aveau legătură cu dezvoltarea personală… și învățasem enorm. Așa că am zis să îl aleg tot pe el ca mentor. La baza cursului stăteau, până la urmă, cărțile lui și ale lui Kiyosaki (pe care le parcursesem deja de mult).

Ce am învățat de la Robbins legat de bani?

  1. Trebuie să înveți să anticipezi: pierzătorii vor reacționa mereu la schimbările financiare care apar brusc în timp ce câștigătorii sunt pregătiți să le anticipeze (de aici am dezvoltat sistemul de investiții și pe cel de împărțire a banilor pe categorii);
  2. Economiile nu trebuie gândite pe termen scurt. Noi supraapreciem câte putem face într-un an dar subestimăm cât putem economisi în 20.
  3. Semnificația vine din ceea ce oferim. Învățând să gestionăm și să monitorizăm banii (cheltuielile) putem înțelege mult mai bine care sunt acele lucruri care ne definesc, pe care le apreciem și la valorificăm mai mult.
  4. Recunoștința este cheia inclusiv când vine vorba despre bani. Ai șanse mai mari să fii mulțumit financiar atunci când ești recunoscător pentru ceea ce ai. Sigur, Tony Robbins pune accent pe ideea de a te îmbogăți, dar pentru mine nu acesta este scopul, cât a avea suficient cât să trăiesc bine și să îmi permit orice experiență vreau, fără să sufăr.
  5. Cei ce dețin banii fac regulile jocului. De fapt de aici a pornit dorința mea de a scrie acest material. Mă tot gândeam cum negociază multe firme contractele de colaborare…și am observat o tendință a celor ce solicită serviciile (și, efectiv, plătesc) de a oferi puțin și a stabili reguli absurde. Iar prestatorul, de multe ori, din motive lesne de înțeles, cedează… căci are nevoie de bani. Și nu e ok… din multe motive. Dar uite că așa se întâmplă… pentru că he who has the gold makes the rules. Așa că de aici am înțeles că trebuie să fiu într-o poziție de putere care să îmi permită să îmi permită să nu mă vând ieftin, din disperare.
  6. Când ai un plan te stresezi mai puțin. În general noi avem tendința de a vrea mai mult. E în natura noastră, mai ales că trăim  în capitalism. Numai că mai mult nu este o afirmație validă. Nu este o solicitare reală. Până nu știm exact de cât avem nevoie și nu ne facem niște calcule, nu vom putea avea liniște. De-asta e important să vedem de câți bani avem nevoie lunar pentru a trăi așa cum ne dorm și apoi a ne atinge visele.

Și ar mai fi multe de spus despre carte. Dar nu are rost să vă dau prea mare spoiler… că vă stric experiența. Așa că vă invit (că tot veni vorba despre bani și economii) să urmăriți în perioada 11-13 noiembrie 2022 reducerile de Black Friday de la Books Express. Veți găsi aici și cartea lui Tony Robbins, cu o posibilă reducere de până la 70%.

Sunt sigură că va fi o lectură productivă. Găsiți aici Campania Black Friday de la Book Express.

Îmbrățișări,

Grațiela

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: