Ce este certificarea ISO și de ce este importantă?

certificare iso
Reading Time: 2 minutes

Calitatea serviciului este unul dintre pilonii necesari pentru a construi o reputație solidă, a menține o relație bună cu clienții și a avea o poziție puternică în industrie. De aici și importanța certificării ISO 9001.

În domeniul logisticii organizației, atunci când vorbim despre furnizarea unui serviciu de calitate, ne referim la un proces care începe cu achiziționarea mărfurilor și se termină cu expedierea produselor către consumatori; Aceasta trebuie să fie integrată și fără eșecuri, pentru a obține performanțe mai bune, mai agile și mai eficiente, satisfăcând nevoile tuturor părților implicate în afacere.

Logistica slabă și ineficientă ar putea genera experiențe proaste pentru consumatori, rezultând puțini consumatori mulțumiți care, la următoarea lor achiziție nu te vor mai alege.

Prin urmare, managementul calității în logistica organizației este o strategie care trebuie întotdeauna implementată, deoarece ajută la poziționarea companiei pe piață, la creșterea satisfacției clienților și la realizarea tuturor proceselor organizației, cu rate de răspuns mai mari și pro- activitate.

Cum se măsoară calitatea logisticii în organizație? Consumatorii sunt cei care evaluează și determină cât de satisfăcător este serviciul oferit, deoarece își compară nevoile și așteptările cu rezultatul final al serviciului.

Cum să obții un serviciu de calitate pentru logistică? Una dintre cele mai bune strategii în domeniul logisticii în organizații este să obții certificare ISO 9001. Această certificare a calității oferă o serie de norme standardizate pe care organizațiile trebuie să le respecte, cu scopul de a oferi un serviciu de calitate și de a garanta îmbunătățiri constante pentru business.

Există proceduri diferite pentru a obține certificări ISO și, nefiind vorba de un produs care se cumpără și se folosește, se realizează prin intermediul protocoalelor de implementare, certificare și întreținere. Toate trei trebuie îndeplinite perfect, altfel firma nu va putea obține certificarea.

Certificarea ISO 9001 este o opțiune foarte recomandată pentru companiile de logistică, deoarece îi conferă în mod fundamental prestigiu, deoarece ajută la formalizarea proceselor și la menținerea lor în ordine, prin unificarea criteriilor standard pentru realizarea fiecărei sarcini, permițând îmbunătățirea constantă pentru companie.

În plus, fiecare departament al organizației va avea o evaluare profesională, va ști ce eșuează și cum să se îmbunătățească, și astfel va fi posibilă optimizarea resurselor și implementarea de noi acțiuni care să permită furnizarea unui serviciu de calitate și să fie mai competitiv în piaţă.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: