Cum poate REFLEXOTERAPIA sa te ajute in DEPRESIE

reflexoterapie, masajul piciorului,
Reading Time: 3 minutes

Te-ai gândit vreodată că PICIOARELE și DEPRESIA pot fi conectate în vreun fel?

Ei bine, emoțiile noastre au un impact extraordinar asupra sănătății. Odată ce trăim o emoție, sistemul nostru nervos autonom se activează. Corpul răspunde la stres crescând presiunea sangvină și, implicit, pulsul.

Totodată, în stările de stres și depresie, corpul produce și mai mulți corticosteroizi. De aici apare încordarea, se schimbă modul în care vedem viața, precum și modul în care putem reacționa.

Ce este reflexoterapia?

Reflexoterapia reprezintă o formă de masaj localizat.

De cele mai multe ori când vorbim despre aceasta ne gândim la aplicarea presiunii asupra centrilor nervoși din talpă. Totuși, reflexoterapia picioarelor nu este singura formă cunoscută. Există tehnici de reflexoterapie palma sau chiar asupra lobului urechii.

Reflexoterapia este o tehnică extrem de avansată, având în vedere că se urmăresc anumite puncte reflexogene importante… și nimic nu este întâmplător. La o distanță de doar câțiva milimetri pot fi activate alte organe. Din acest motiv precizia joacă un rol crucial!

Cum funcționează reflexoterapia?

Ideea din spatele reflexoterapiei este că anumite zone din talpă corespund unor părți ale corpului. Este vorba despre nervi care comunică.

Se crede că aplicând presiune pe aceste puncte, corpul poate fi vindecat.

Reflexoterapia are ca scop îmbunătățirea stării generale și vindecarea anumitor organe și părți ale corpului.

Există anumite puncte reflexogene în talpa care pot debloca stresul și anxietatea. Conform marilor învățați ai Chinei Antice, atunci când apar întreruperi în fluxul de energie al corpului apar boli precum depresia.

Reflexoterapie beneficii în tratamentul depresiei

Numeroase studii au evidențiat faptul că reflexoterapia în talpa piciorului poate elibera simptomele asociate depresiei, în felul următor:

  • elimină acumularea toxinelor din organism;
  • îmbunătățește fluxul sangvin;
  • Activează sistemul endocrin;
  • Descongestionează căile energetice, făcând astfel optimă funcționarea sistemului nervos;
  • Induce stări profunde de relaxare;
  • Încurajează producția endorfinelor.

Cum poți face reflexoterapie acasă?

Pe vremea când eram chinuită de stres și depresii, ori de atacuri de panică repetate, aș fi încercat orice părea să fie promițător.

După meditație (în combinație cu aromaterapia), reflexoterapia mi s-a părut printre cele mai eficiente metode de relaxare.

Uite câțiva pași pe care îi urmam eu:

  1. Încălzeam apă în care adăugam săruri minerale (eu aveam de lavandă sau de mentă).
  2. Adăugam apa într-o cădiță de masaj pentru picioare (care s-a dovedit a fi o investiție EXTRAORDINARĂ pentru ritualurile de relaxare. Eu am acest model, dar cred că oricare alta este bună).
  3. Stăteam cu picioarele în cădița de hidromasaj aproximativ jumătate de oră.

Aceasta este metoda simplă. Masajul făcut de acest aparat are efecte relaxante și aduce multe beneficii sănătății. În primul rând stimulează circulația sangvină și crește nivelul de oxigenare celulară.

Ce am observat folosind această tehnică:

  • scăpam de durerile de cap;
  • mă simțeam mult mai relaxată;
  • îmi simțeam picioarele ușoare… parcă aș fi plutit pe un norișor.

A doua tehnică este cea pe care o realizam pe vremuri, când eram la mama acasă și o prindeam liberă.

În principiu începeam prin a mă spăla bine pe picioare și a-mi face un scrub (era modul meu de a-mi detoxifia organismul).

Apoi o chemam pe mami care cu ajutorul unui ulei de masaj cât mai natural (cu extract de bergamotă, lavandă, mentă, busuioc, valeriană sau alte plante benefice în tratamentul depresiei – vezi și materialul meu: Aromaterapia: Top 15 uleiuri esentiale pentru persoane hipersensibile + depresie si anxietate) îmi masa picioarele, urmând punctele reflexogene din talpă.

A făcut asta de atât de multe ori încât deja îi venea natural.

Mai târziu am început să îmi fac și singură. Mi-a fost foarte utilă harta punctelor reflexogene din talpa, așa că îți propun să o urmărești și tu:

harta reflexoterapie, reflexoterapie talpa, centri nervosi talpa,
Sursa foto: reflexot.wordpress.com

Sigur că există și specialiști în reflexoterapie la care poți apela. Dar motivul pentru care am făcut acest material era de a te încuraja să crezi în puterea vindecătoare a masajului în talpă!

Acesta te ajută să te relaxezi și să scapi de simptomele neplăcute ale depresiei!
Te invit să urmărești și filmulețele mele:

și

Te îmbrățișez,

Grațiela!

About Author

12 thoughts on “Cum poate REFLEXOTERAPIA sa te ajute in DEPRESIE

  1. Nu stiu despre reflexoterapie, dar eu merg la masaj de ani buni, constant, tocmai din motive enumerate de tine si ma bucur ca reusesc si sa combat celulita, si sa fiu mai relaxata, si ajuta circulatia periferica unde iar stau prost.

  2. Reflexoterapia chiar are multe beneficii. Eu de mulți ani am apelat la masaj de relaxare, în general, reflexoterapica foarte rar. M-a ajutat foarte mult în perioada în care anxietatea era ridicată și încă mă ajută să mă relaxez, să scap de stres.

  3. Foarte interesat articolul tau, este prima data cand citesc despre reflexoterapie in acest context. Mi-ar placea o sedinta cu un specialist macar la inceput pana m-as prinde si eu ce si cum. Ia sa ma uit la cadita aia ca m-ai facut curiasa acum 😛

  4. Nu stiam ca si reflexoterapia este eficienta in tratarea depresiei. Chiar foarte util articolul tau, am invatat multe din el.

  5. Nu stiam ca as putea sa-mi fac reflexoterapie singura. Suna interesant si voi incerca si eu metodele astea de relaxare

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: