Cadoul ideal de Valentine’s Day

inima, iubire, Valentine's Day, Gratiela Vlad blog
Reading Time: 13 minutes

Mi-am făcut un obicei ca an de an să scriu despre Valentine’s Day. Dacă în 2018 întrebam ce și cât iubim de Valentine’s Day, urmând ca în 2019 să te întreb ce înseamnă această zi pentru tine, anul acesta vin cu un nou topic, respectiv care este cadoul ideal de Valentine’s Day

Parfumuri cadou de Valentine’s Day

La cum vuiește blogosfera de advertoriale și de articole despre cadouri de Valentine’s Day te aștepți ca dragostea să aibă parfum de iasomie… la propriu! Toate femeile recomandă anul acesta (indiferent că vor sau nu) parfumuri. Deja nu mai este nimic original. Și nu zic că ar fi ceva greșit… mulți bărbați lasă această decizie în seama femeii lor, dar… din punctul meu de vedere, având în vedere că el îl poartă, ar trebui să aibă dreptul să și-l aleagă singur.

Scriam acum ceva timp un articol inspirat din Codul bunelor maniere despre cum alegem cadourile și ce spun cadourile pe care le alegem despre noi. Îl poți citi aici. Dacă vrei, într-adevăr, să oferi un cadou mai personal, te poți inspira de acolo.

Ce pot oferi iubitului sau iubitei de Valentine’s Day?

Așa cum am mai spus și cu altă ocazie, eu sunt de părere că iubirea se arată zilnic. Faptul că nu îi oferi dureri de cap este deja o realizare. Oferă-i suport, iubire sinceră și cât mai multe zâmbete.

Se zice că avem nevoie în fiecare zi de 4 îmbrățișări pentru a supraviețui, 8 îmbrățișări pentru a ne menține și 12 pentru a fi fericiți și a evolua. Așa că, uite, există un mod de a-l vindeca pe celălalt și a-i arăta aprecierea și fără a implica banii.

Totuși, pentru că pot înțelege bucuria oferirii și a primirii unui cadou… și mai ales pentru că știu că deja s-au asociat așteptări acestei zile, îți voi face o listă de cadouri de unde să poți alege.

Idei de cadouri de Vaneltine’s Day pentru femei

Mi-am lăsat imaginația să zburde și am realizat multe categorii. Este foarte important ca atunci când alegi un cadou să ții cont în primul și în primul rând de informațiile pe care le ai despre destinatar. Mereu am spus asta și continui să insist. Acesta este un gest intim, un gest personal, așa că încearcă să depui puțin efort și să ții cont, pe bune, de femeia căreia trebuie TU să îi oferi cadoul.

Ce cadou să alegi de Valentine’s Day pentru o tipă pe care vrei să o impresionezi sau să o cucerești

Cu cât cunoști o persoană de mai multă vreme, cu atât poate fi mai ușor (dar și mai provocator) să alegi un cadou. Totuși, ce te faci atunci când s-a nimerit să cunoști o tipă… care chiar îți place… fix înainte de Valentine’s Day? N-ai încotro decât să îi cumperi cadou, că doar nu vrei să o pierzi din prima cu sfaturile mele expirate de a-i da o îmbrățișare. D-apoi de a-i da 12! Poate că te mai consideră și libidinos pe urmă, nu? :))

Așa că, dacă vrei să impresionezi o „gagică” ține cont de cum este ea. În general (dacă ai norocul ca a ta să nu se încadreze în regulă), la o astfel de ocazie femeile se așteaptă la:

Flori (și în funcție de vârsta domnișoarei, la buchete cât mai bogate, cu nshpe mii de trandafiri, în combinații cât mai estetice, pentru a da bine pe Instagram). Dacă tu consideri că domnișoara ta este în această categorie, nu dai greș cu un astfel de cadou. E la modă, e cliche, merge. Dacă nu, orice floare este apreciată :D.

Bomboane de ciocolată … lângă flori, desigur! Dacă mergi doar cu praline, s-ar putea să te considere zgârcit.

Cărți, ATENȚIE MARE!!!! NUMAI dacă ți se pare că e o tipă sofisticată căreia îi place să citească. Dacă a observat că limbajul ei este mai elevat, că nu e supărăcioasă și că pare inteligentă… atunci mergi pe Osho. Oricărei gagici îi place Osho. Nu dai greș cu el. E profund, e înțelept… și chiar și dacă vă despărțiți, ai inima împăcată că i-ai făcut un bine. Se educă. A se evita astfel de cadouri dacă ai cucerit-o în club și are injecții cu botox. NU ZIC că nu ar putea exista și excepții, dar ce te faci dacă ea nu este excepția. Vrei să te facă nesimțit? Nu. Așa că… nah. Înțelegi :D.

Papițoaie imense (jucării de pluș), inimioare, d-astea. Mai ales dacă iubita ta este încă minoră, sau dacă e mai copilăroasă. E un gest grandios… și în general e bine primit. Va avea ce să doneze unui orfelinat mai târziu dacă vă despărțiți… sau în brațele cui să se arunce în zilele mai grele. Și dacă rămâneți împreună, peste ani și ani, va fi frumos să vă priviți copilul atârnându-se de amintirea lui mami și a lui tati.

Te-am speriat, așa-i? Hee hee.

Ce să NU îi dai cadou unei tipe cu care ești de foarte puțin timp împreună

Acum mai în glumă, mai în serios, eu personal aș recomanda să mergi pe clasicul buchet de flori (chiar și modest) însoțit de o cutie de praline ceva mai rafinate. Și nu uita îmbrățișările. Fii tu acolo. Asta îi poți oferi. Sinceritate.

NU fă gesturi care nu te caracterizează, pentru că așa vei seta ștacheta. Știi vorba aceea: cum îți așterni, așa dormi. Dacă de la începutul relației ești sincer cu ea și nu încerci să impresionezi, vei avea rezultate incredibile pe termen lung. Și dacă nu ține, măcar știi că nu a fost să fie. Nu încerca să te prezinți drept altcineva decât cine ești. Nu epata. Știu că e tentant, dar să nu te mire apoi dacă în timp relația nu va funcționa :D. Va fi vina ta, fiindcă ea va simți pe urmă că nu o ma iubești.

Cadou de Valentine’s Day pentru iubită / prietenă

Înainte de orice, recomand o cină romantică! Funcționează în orice situație. Și dacă o scoți la film și mergi cu flori și ciocolată… e super. Totuși:

Dacă ai o prietenă de ceva timp, e posibil să o cunoști ceva mai bine… și deja să poți personaliza puțin cadoul.

Nu, serios. Există atât de multe centre de personalizare a cadourilor… și nu cred că am cunoscut până acum vreo fată care să se strâmbe la un astfel de dar. Până la urmă o amintire cu voi este un semn de prețuire. Poți opta pentru:

 • Perne personalizate (mai ales dacă îi place să stea mult în pat, sau dacă este pasionată de obiectele decorative);
 • Căni personalizate (eventual care să fie și pereche);
 • O ramă cu fotografiile voastre preferate (tip colaj);
 • O fotocarte – aceasta este alegerea mea nr. 1.

Ce nu ți-aș recomanda ar fi un tricou personalizat… decât dacă vrei să îi pui vreun mesaj care crezi că ar bucura-o… ceva „de-al vostru”.

Dacă, în schimb, ea „nu prea e cu chestiile astea” atunci poți merge pe clasica inimă de pluș, însoțită de flori și bomboane.

Și, dacă nici asta nu te satisface, atunci poate… zic și eu… e din categoria cărți și bijuterii :D. Ce zici de un ceas? Niște cercei? Un colier?

Ce să NU îi iei prietenei tale cadou de Valentine’s Day

Ai mare grijă, dacă sunteți împreună dar nu ești chiar sigur că ea este THE ONE... oricâtă presiune ar pune, la un anumit nivel, pe tine, nu îi cumpăra inel doar pentru că așa este la modă. Se poartă falsele logodne de ziua îndrăgostiților… și deja nu prea mai are nicio valoare gestul… îndrăznește să fii diferit.

Ce să îi iei cadou de Valentine’s Day logodnicei

Sunteți împreună de suficient de mult timp încât să o cunoști bine. Ai fost sigur că ea este cea pe care vrei să o vezi în fiecare dimineață, așa că ai cerut-o și în căsătorie… dar încă nu aveți banii la comun (dacă deja locuiți împreună și împărțiți facturile din fiecare lună… aveți și data căsătoriei fixată, atunci uită-te mai bine la ideile de cadouri pentru soție), atunci uite câteva idei de cadouri suplimentare față de cele de la prietenă:

 • Un catalog cu rochii de mirese (un fel de Bride’s Magazine…sau ce ma e acum pe la chioșcurile de ziare) și o listă cu sugestii de restaurante/date pentru nuntă. Dacă ai tot amânat discuția… atunci da, acesta ar fi un cadou perfect pentru ea de Valentine’s Day. Așa îi arăți suficient de mult că îți pasă și că o iubești.
 • Dacă nu ești pregătit să faci asta, atunci îi poți cumpăra un colier de aur/argint în formă de inimă (ceva de bun gust), gravat „te iubesc”.

Ce să NU îi iei logodnicei tale cadou de Valentine’s Day

Mă gândeam la un momentdat că și un set frumos de lenjerie intimă, o sticlă de vin și bomboane de ciocolată ar putea fi un cadou inspirat DAAAAAAR, aici contează foarte, farte mult cum este ea.
De ce? Pentru că majoritatea femeilor consideră acesta ca fiind mai curând un cadou pentru tine. Dacă, totuși, crezi că i-ar plăcea și între voi lucrurile sunt frumoase, iar intimitatea joacă un rol important (cum ar și trebui), atunci profită de ocazie pentru a-i spune cât îi apreciezi corpul și cât de minunat ar arăta în această ținută (chiar dacă poate are câteva kg în plus. Nu te grăbi să spui și partea asta. Doar dacă ea ripostează spune-i cât le iubești și cât o fac de naturală și de TU. Dacă nu ești bun în general cu vorbele… e bine să o lași baltă. Riști să o strici urât :D).

De asemenea, prefer să trec pe lista de NU fiindcă:

 • Modelele din magazine arata bine pe manechine. De cele ma multe ori bărbații (și nici chiar noi înșine) nu cunosc foarte bine dimensiunile femeii… și chiar dacă ochiometric e pe acolo… s-ar putea ca ea să aibă complexe (pe care poate chiar nu ți le spune de frică… și să o faci să se simtă și mai prost).
 • Dacă iei o lenjerie fără push-up unei feme cu un bust modest și cu o siluetă tip pară… iar riști să o faci să se simtă prost, chiar dacă ție ți se pare că arată bine. Noi ne comparăm cu revistele, nu cu femeile normale.
 • Dacă are sânii mici și vrei să îi faci o bucurie luându-i ceva cu push up… iar riști să o faci să creadă că de fapt îi transmiți mesaje.

Trebuie să înțelegi că este riscant, foarte riscant, să te joci cu insecuritățile femeilor!

Cadou de Valentine’s Day pentru soție

În primul rând menționez că de la o listă la alta lucrurile se adaugă, nu se șterg. Deci poți urmări și listele de mai sus dacă nu îți place nicio sugestie din cele de mai jos.

Totuși, dacă ați ajuns până aici… v-ați zis și da, poate ați mai făcut și câțiva copii… se presupune că vă cunoașteți destul de bine. Deja e posibil să ai o listă întreagă de cadouri în minte. Dar dacă ai ajuns să citești acest articol tind să cred că vrei puțină inspirație, așa că uite ce aș adăuga față de restul etapelor:

 • Acea rochie/pereche de pantofi/carte de bucate la care știi că râvnește mereu, dar pe care nu se îndură să și-o cumpere… că știe că bugetul familiei ar avea de suferit. Și cum e o femeie minunată, vrea ca tu și copiii (dacă există) să aveți totul. Așa că profită de ocazie și surprinde-o. Acum nu se mai pune problema că nu îi cunoști mărimile: ai posibilitatea de a păstra bonul și a merge să schimbi dacă nu îi vine.
 • Poți vizita un magazin online de opere de arta de unde te poți inspira cat dorești. Pentru soție poți alege bijuterii, tablouri și multe alte lucruri care să îi transmită că o prețuiești.
 • O rezervare la un hotel, o cină în oraș… ceva ce nu faceți în fiecare zi. Chiar dacă inițial va fi, poate, supărată (căci, din nou… sunt banii casei), sigur va fi plăcut surprinsă de gestul tău.
 • O sesiune la SPA. Împreună sau doar pentru ea. Nici nu contează. Sigur va fi fericită.

Cadouri pentru soție care NU necesită bani

Există și așa ceva: fă tu de mâncare și las-o și pe ea să se odihnească. Măcar o dată. AH… și, stai! Spală și vasele! Nu cumva să trebuiască ea să strângă după tine, că în majoritatea cazurilor ar prefera să zică pas. Fă-o să se simtă răsfățată.

Las-o pe ea să aleagă la ce serial vă uitați și suportă și tu o comedie romantică măcar o seară. Sau, și mai frumos, pregătește-i tu un film care știi că i-ar plăcea și invit-o la un pahar de vin și niște relaxare (sigur aveți ceva vin primit prin casă…de care nu v-ați îndurat încă).

Stai tu cu micuții în seara asta și las-o pe ea să aibă liber.

Ce poate zice te iubesc mai bine? :))

Ce să NU îi iei soției de Valentine’s Day

 • Un cadou total inutil, care nu o reprezintă și care mai este și scump pe deasupra (desigur, dacă întoarceți banii cu furca în cont, atunci probabil nu va sesiza, dar primele părți tot se aplică);
 • O vizită la maică-ta. Sigur, nu este un cadou propriu-zis, dar dacă îți place să mergi des pe la ea… și ai observat că ele nu au neapărat cea mai grozavă chimie (dacă nu ai observat-o pe ea că îți cere asta vreodată), atunci poate ar fi mai bine să nu petreceți deloc Valentine’s Day decât să îl faceți la ea.
 • Lucruri care ar pune-o tot pe ea la muncă, gen un aspirator nou (dacă nu își dorea ea unul în mod deosebit), un animal de companie (aceeași regulă), ingrediente pentru a pregăti o anumită mâncare (mai ales dacă știi că gătește doar fiindcă trebuie).

Idei de cadouri de Vaneltine’s Day pentru bărbați

Acum intrăm pe teritoriul domnilor… așa că ține-te bine!

La fel ca și femeile, bărbații vin în multe forme și caractere. Unii sunt mai pasionali, alții sunt mai pragmatici… dar ce au majoritatea în comun este faptul că spre deosebite de femei care se așteaptă și chiar sunt dezamăgite dacă nu primesc nimic, bărbații știu că ei nu au încotro, dar nu le pasă chiar la fel de mult dacă primesc sau nu ceva. Așa că din start noi suntem ceva mai norocoase.

Sigur, și noi avem ghinionul că nu scăpăm cu flori și bomboane… dar… avem alt as în mânecă :D.

Cadou de Valentine’s Day pentru iubit / prieten

De data asta tipul pe care abia l-ai cunoscut și pe care vrei să îl impresionezi intră tot aici.
Voi începe prin a-ți cere să fii sinceră cu tine și mai ales cu el.
În cazul bărbaților lucrurile stau cumva inves față de femei. Dacă unui bărbat îi recomand să fie mai atent înainte de a cumpăra un cadou intim unei femei, în cazul femeilor nu există această problemă. De ce? Pentru că șansele ca bărbatul tău să fie pudic, complexat de corpul lui (emoțional) șamd sunt mult mai mici. Așa că implicit și șansele de a o da în bară sunt mult mai mici.

Ah, cât iubesc bărbații pentru asta! Sunt simpli dar speciali!

Așadar, dacă ai sub 18 ani și vrei să îi iei iubitului tău un cadou, atunci sugestiile ar fi:

 • Ceva ce este la modă și știi că lui îi place (gen o eșarfă cu… cineva din serialul lui preferat/anime-urile lui preferate)… arată-i că ai observat deja câteva lucruri despre el și fă cadoul cât mai personal. Îi plac FRIENDS, ia-i un pulover cu friends. Sau surprinde-l cu un termos cu inscripții de care îi plac. Nu prea știu ce este la modă acum printre adolescenți, dar sigur tu știi mai bine. Nimic nu spune mai bine „te apreciez și vreau să fiu cu tine” decât faptul de a fi atent la ce spune nonverbal.
 • … scuze, dar chiar nu știu foarte multe despre ce fac adolescenții din ziua de azi… și oricum voi sunteți mult mai inspirate decât mine, așa că am încredere că dacă îți asculți inimioara, îți va spune exact ce l-ar face pe el sunt fericit. Scrie-i o poezie dacă ești artistă. Fă-i un colaj. În general ține minte că trebuie să fii TU. Doar așa va avea șanse relația să funcționeze.

Așa… dacă ai peste 18 ani și vrei să îți surprinzi plăcut partenerul de Valentine’s Day atunci poți, liniștită, să îi iei cadou o lenjerie pentru tine… ceva ce știi că îți vine bine și de care ești mulțumită. Nu te gândi că va spune prea mult. Dacă tu ești ok cu asta și nu te deranjează, mai departe nu contează. NU uita că este despre voi. Nu despre restul lumii.

Dacă, însă, nu ești chiar atât de dezinvoltă, atunci ia-i un cadou practic, ceva ce știi că ar avea nevoie, dar care să nu fie chiar neutru. De exemplu, dacă știi că este gamer și petrece mult timp la calculator, ia-i un mouse Alienware sau ce marcă știi că îi place. Unul care să se miște ușor și să fie receptiv. Sau, dacă vorbește mult la telefon, mai ales în mașină, și nu are… ia-i o cască bluetooth.

Puțini sunt bărbații care se simt ofensați de faptul că nu este un cadou cheesy de Valentine’s day. Cel mai probabil nici nu se așteaptă la un cadou, oricum.

Ah, și un tricou! Poți opta pentru un tricou. Nu dai greș cu asta.

Cadou de Valentine’s Day pentru soț

După nuntă tot mai puține cupluri mai sărbătoresc aceste zile. Mai ales dacă au depășit o anumită perioadă de la luna de miere.

Disclaimer: Totuși, încep prin a te avertiza că e mai bine să nu îți fac așteptări prea mari… și a-ți aminti că îi faci un cadou pentru că tu îl iubești și vrei să îi amintești asta. Dacă el vine rupt de la muncă fără nimic, tu NU te vei supăra, pentru că înțelegi că muncește mult și e posibil să fi uitat…. sau pentru că tu i-ai spus mereu că nu îți pasă de aceste sărbători.

Așa că ai grijă ce spui! :)))

Bun, soțului îi poți lua de Valentine’s Day:

 • Un joc pentru cupluri, menit să mai aprindă puțin flacăra, a vă asigura că nu are timp și motive să se stingă;
 • Un vin bun, sau o băutură care știi că îi place;
 • Îi poți găti o cină specială, urmată de un moment de relaxare împreună (asta desigur, după ce deja ai dus copiii la bunici);
 • Un cadou practic, ceva ce ai observat tu că ar avea nevoie, dar căruia el nu îi acordă atenție… fiindcă nu își bate capul cu detaliile (gen: un portofel nou, o pereche nouă de adidași, aici ar intra și parfumul – în codul bunelor maniere scrie că doar soția are dreptul să facă acest cadou, un ceas, o cravată – dacă are nevoie și poartă așa ceva, o curea nouă, etc).

Din fericire aici nu mă pot gândi la cadouri cu care ai putea-o da în bară. Dacă, totuși, ai un bărbat care de fel este nemulțumit, poți să te abții cu totul. Dacă tot nu apreciază, nu te stresa. Dar tot nu uita că nimic nu se compară cu a-i aminti partenerului că îl iubim… prin cele 12 îmbrățișări zilnice! Dacă le primește de la tine, POATE că nu le va mai căuta în altă parte :D.

Sursa foto: pinterest.com

Tu ce cadou îi pregătești de Valentine’s Day jumătății tale?

About Author

8 thoughts on “Cadoul ideal de Valentine’s Day

 1. Maiculita soare… da” cred ca ai avut ceva informatii la indemana! Foarte foarte foarte util articolul, doar ca nu cred ca va sta cineva sa il parcurga pe tot… eu am stat 🙂 Mi-a placut maxim ca ai pus si ce sa nu cumpere… btw sunt total de acord cu ce ai scris!!!

  1. Haha! Mulțumesc! Eu in general sunt vorba lunga… si imi place sa ofer cat mai multe informatii. Cand chiar ma preseaza un subiect, nu termin prea usor. Ma astept sa parcurga fiecare EXACT atat cat cauta, si cat are nevoie. Dar decat sa ma injure ca nu a gasit ce ii trebuie, ma bine sa aiba de unde alege :))

 2. Articolul tau e magic, perfect, fascinant. DAR eu si sotul meu nu credem in aceasta sarbatoare. Nu pentru ca nu am celebra iubirea, ci doar ca nu avem nevoie de o zi pentru asta. Sfantul Valentin are un scop comercial care noua nu ne place, noi nu cumparam nimic, mergem doar la o plimbare pana noaptea tarziu. E dovada noastra ca iubirea dintre noi si-a pastrat romantismul. 😉

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: