Ce și cât iubim de Valentine’s Day

Reading Time: 2 minutes

Astăzi mă gândesc la tot ce iubesc… și sunt recunoscătoare.
Nu am nevoie de Valentine’s Day pentru a iubi.
Toată viața am tânjit după atenția pe care „ar trebui” să ne-o ofere partenerul de Valentine’s Day… și cum niciodată, nimic, nu se ridica la nivelul așteptărilor mele mai mult sau mai puțin comerciale, am acumulat frustrări și suferințe. Ajunsesem să asociez această zi cu durerea și chinul… Simțeam că este o nouă zi în care eu  nu merit iubire și atenție.

Asta până când am realizat că Valentine’s Day este, de fapt, pur… MARKETING!
O zi ca oricare alta, în care se înregistrează record de vânzări la bomboane de ciocolată, flori, bijuterii, vinuri și prezervative. O zi pe care fetele o așteaptă mai ceva ca pe Moș Crăciun și în care bărbații se simt obligați să fie romantici.

De fapt Valentine’s Day are farmecul său minimalistic… dar nu pentru că ar fi Te iubesc-ul mai cald sau mai sincer. Nu. Ci doar pentru că sunt promoții peste tot.

Încă o dată, Marketing.

Mi-au trebuit niște ani pentru a realiza că iubirea se simte zilnic, nu doar în momente cheie impuse de societate. Cununia nu este cea mai fericită zi din viața nimănui. Nici prima întâlnire, nici vreo aniversare.

Când te lovește cu adevărat dragostea, fiecare clipă alături de celălalt este cea mai fericită… indiferent că se trăiește pe muzică bună, cu un vin de calitate, flori, bomboane și orice mai impune societatea… sau se petrece muncind, povestind sau pe drum spre o destinație.

Când iubim… iubim complet. Orice cadou motivat este de prisos, căci oricum bucuria generată de acesta nu se compară cu bucuria cumpărăturilor realizate împreună, pentru casă, ori fără motiv. Când este iubire… te bucuri că ai găsit mâncarea preferată a celuilalt. Sucul preferat… cafeaua… sau orice. Și nu trebuie să aștepți 14 februarie pentru a-i oferi.

Iubirea se simte și se trăiește zilnic.

Dar, recunosc, sunt recunoscătoare marketingului de V’s day… îmi pot face provizii de praline!
Heehee

Citește și: Iubirea este o floare ce trebuie îngrijită mereu.

About Author

1 thought on “Ce și cât iubim de Valentine’s Day

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: