9 motive pentru care nu ai niciodată timp

nu ai timp

de ce nu ai timp

Reading Time: 5 minutes

Foarte mulți oameni se plâng constant că nu au suficient timp. Sunt atât de ocupați încât nu reușesc să găsească timp pentru familie, prieteni, copii… și nici pentru a-și termina la timp sarcinile de serviciu.

De un hobby nici nu se mai pune problema. Totodată, există foarte mulți oameni care au aceleași – dacă nu cumva chiar mai multe responsabilități – însă reușesc să realizeze în timp util, astfel încât să le mai rămână resurse pentru a face ceea ce le place.  Oamenii care sunt într-o permanentă criză de timp probabil că fac ceva greșit.

Astfel, îți propun în continuare să vezi care sunt cele mai comune 9 motive pentru care este foarte probabil ca nici tu să nu ai timp:

1. Nu dormi bine

Somnul este unul dintre cei mai importanți factori ai succesului în viață. Dacă tu ai un somn neregulat și haotic, probabil că te simți mai obosit, pe fugă în permanență și foarte stresat.

Să îți faci un program de somn poate fi soluția perfectă în acest caz. Încearcă să te pui în pat și să te trezești la aceeași oră în fiecare zi, și vei observa în scurt timp diferența.

Cu cât te trezești mai devreme, cu atât ai mai mult timp înainte de serviciu pentru a te pregăti, a mânca sau pur și simplu pentru a avea grijă de tine.

Citește și: 5 lucruri pe care NU ar trebui să le faci NICIODATĂ DIMINEAȚA

2. Nu spui niciodată „nu”

Și tu ai această problemă?

Ei bine, cei care sar mereu în ajutorul celorlalți ajung, de cele mai multe ori, să nu mai aibă timp pentru lucrurile cu adevărat importante pentru ei. Astfel, dacă îți este cerut un favor, gândește-te bine dacă ai, cu adevărat, timp, și dacă ai fi fericit facând ceea ce ți se cere.

Nu zic că trebuie să fii egoist și să nu mai ajuți niciodată pe nimeni. Zic doar că obiectivele tale personale, planurile și visurile tale ar trebui să fie o prioritate pentru tine!

Urmărește vlogul meu despre cum să capeți mai multă încredere în tine și să ai mai mult curaj să îți urmezi visul

3. Nu faci niciun exercițiu fizic

Mulți oameni nu fac exercițiu fizic pentru că se gândesc că nu au timp/bani pentru asta.

Cu toate acestea, s-a dovedit științific faptul că activitățile fizice ne fac creierul mult mai eficient. Mai mult, după un antrenament bun vei fi capabil să îți finalizezi sarcinile mult mai rapid și poate chiar mai bine.

Să nu mai vorbim de faptul că vei fi în formă!

4. Nu faci liste „De făcut…”

Planificarea este cheia succesului.

Dacă zilele tale nu sunt organizate, pierzi mult timp decizând ce ai de făcut mai departe, alegând cu ce sarcini să începi, amânând.

Astfel, fă o listă în fiecare zi, iar seara verifică productivitatea. Totuși, ai grijă să nu pici în cealaltă extremă… respectiv a oamenilor care planifică în mod continuu, dar nu execută nimic niciodată pentru că au prea multe liste și nu știu să prioritizeze.

Recomand modelul lui Covey:

Citește și cartea:

5. Nu ai grijă de tine să fii în starea portivită

Ce vreau să spun prin asta? Sunt foarte mulți oameni care pornesc ziua cu stres, gânduri negative și focus exclusiv asupra fricilor și asupra sarcinilor stresante.

Sună cunoscut?

Tot mai mulți oameni de știință au confirmat faptul că persoanele optimiste se descurcă mult mai bine în competiții, în viața de zi cu zi și în orice domeniu, decât persoanele pesimiste.

Dacă nu te introduci zilnic în starea potrivită, vei amâna tot mai multe și vei avea tot mai puțin timp. Încearcă să îți începi zilele de lucru cu cât mai mult calm și concentrându-te asupra sarcinilor importante.

Poți chiar să îți realizezi un ritual de dimineață care să aibă rolul de a-ți îmbunătăți starea de spirit.

Citește și: Salvează-te pe tine, nu pe ceilalți

6. Nu scapi de lucrurile care te distrag

Ai observat vreodată cât de mult timp pierzi pe rețelele de socializare, urmărind ultimele bârfe mondene sau știrile, discutând cu prietenii, răspunzând la apeluri inutile sau ajutând colegii să își înțeleagă mai bine munca, șamd.

Distracțiile de genul sunt cele care te împiedică din a-ți termina sarcinile rapid și corect.

Dacă ai lucra într-un birou închis, cu nimic altceva de realizat decât sarcinile tale, probabil că ai termina destul de repede.

Dar de cele mai multe ori este greu să ai o asemenea încăpere, așa că poți crea un sistem:

Alege cel puțin două ore/zi în care să nu poți fi deranjat absolut deloc. Închide-ți telefonul, închide toate site-urile care te pot ține distras, pune-ți căștile în urechi și roagă-ți colegii să nu te deranjeze. Vei observa că vei face mai multe în acest interval decât faci în toată ziua, cu toate distracțiile pe cap.

Citește și: Care este scuza ta pentru a nu reuși?

7. Nu ai obiective specifice

Dacă nu ai idee unde vrei să ajungi, faci multe ocoluri și opriri.

Având o țintă clară în minte ai șanse mult mai mari să faci pași mai hotărâți în acea direcție.

Este important de reținut că aceste obiective nu trebuie să fie prea abstracte. În loc să îți setezi ca obiectiv să devii bogat, setează-ți intenția de a termina un proiect mare până la finele anului.

O idee bună ar fi să îți setezi obiective mai mici care să fie adiacente celui mare. Gândește global, acționează local!

Citește și: Ce contează mai mult: Banii sau Pasiunea?

8. Îți iei prea multe sarcini asupra ta

Foarte multă vreme am crezut că este ceva deosebit să poți face mai multe lucruri în același timp. Totuși, am învățat că în loc să faci multe de-o dată, este mult mai benefic și mai productiv să le iei pe rând.

Astfel vei evita să uiți amănunte importante, să faci greșeli. Faptul de a corecta ceva executat mediocru de la început poate dura chiar de două-trei ori mai mult decât ar fi durat dacă te-ai fi concentrat exclusiv pe o sarcină până la finalizarea ei.

Citește și: Ești genial, așa că nu fi prost!

9. Nu ești organizat

Pregătirile și planificarea reprezintă cheia pentru a câștiga timp.

Dacă ai o idee clară asupra muncii tale, este normal să ai mai mult randament. De asemenea, dacă ai grijă din timp de o serie de activități de pregătire (cum ar fi să îți faci pachetul pentru serviciu de seara, să îți pregătești hainele curate și călcate cu o zi înainte), vei putea utiliza cele mai productive ore ale dimineții în avantajul tău.

Poți pleca mai devreme la lucru, sau te poți ocupa de pasiunile tale, de viitorul tău, înainte de program! Oricât de greu ți-ar fi să accepți, chiar dacă nu ești antrenat conștient să crezi asta, creierul tău este mult mai productiv după un somn bun, decât după ce și-a consumat energia cu sarcini banale.

Urmărește: Cum am învățat să iau decizii pentru mine

Pentru mai multe resurse de succes:

❃ Abonează-te la canalul meu de youtube aici:

❃ Urmărește-mă pe Facebook:

❃ Hai la un curs:

SAU

ღTe poți implica în comunitate, fiind parte din Asociația pe care o conduc, sau făcând o mică donație:

https://Facebook.com/AsociatiaSimbio

Succesul atrage după sine mai mult succes! Fă o faptă bună și dă mai departe!

NU TE OPRI NICIODATĂ DIN ÎNVĂȚAT!

About Author

2 thoughts on “9 motive pentru care nu ai niciodată timp

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: