Vindecarea rănilor din trecut

🎀Când ne naștem… nivelul nostru de înțelegere este minim. Credințele noastre sunt foarte fragile. Totuși, creierul emoțional are o memorie fenomenală. Este vorba despre acea memorie a durerii, la care apelează de multe ori exact atunci când am vrea mai puțin.
Citește și: Am dreptate – cum funcționează creierul!
Cu cât trece timpul, cu atât acumulăm mai multe răni pe care de multe ori le transmitem mai departe și celor din jur. Învățăm singuri, din experiențele noastre, dar învățăm și de la ceilalți… și de multe ori moștenim dureri care nici măcar nu au vreo legătură cu noi. Cam cum este în arhicunoscutul experiment cu maimuțele:
Cam asta ni se întâmplă și nouă.
Uneori e bine să fim prudenți, precauți sau cum vrei… dar alteori nu facem nimic altceva decât să cărăm după noi emoții care nu își au rostul, care ne macină până când ne distrug. Vorbesc acum despre o paletă largă de umbre: de la regrete la resentimente și frici.
Vrem să fim bine, dar ne simțim blocați. Și habar nu avem de ce. Nu știm de ce noi nu putem fi bine, de ce anumite lucruri ni se întâmplă numai nouă, de ce suntem buni și cu toate acestea primim numai lovituri. Credem că nu avem noroc, că soarta este prea dură cu noi. Ne formăm noi frici derivate din primele… și ne autosabotăm fără ca măcar să știm că facem asta.
📌Acum suntem adulți. Am trăit, am experimentat și am înțeles mai multe. Avem alt sistem de credințe și valori… dar este important să devenim conștienți de amintirile emoționale pe care le purtăm cu noi.
💙Din acest motiv, vă propun un moment de întoarcere la sine, dezvoltare personală și vindecare:
Ce urmează?
După ce înțelegem ce ne-a rănit, suntem pregătiți să mergem mai departe, să acceptăm și să iertăm.
Da, e greu să uităm, dar vindecarea nu înseamnă amnezie sau uitare. Înseamnă înțelegere, acceptare și iubire de sine și de cei din jur.
După ce ne vindecăm suntem pregătiți să atragem lucruri bune în viața noastră:
Vă îmbrățișez cu drag!
Tot timpul învăț ceva de la tine! Mulțumesc <3