Superblog în Pandemie – m-am ales cu LOCUL II!

gala superblog 2019 Gratiela Vlad
Reading Time: 6 minutes

De mult tot spun că îmi fac timp să vorbesc despre ediția de primăvară a Superblogului din 2020.

Pentru mine a fost a doua participare. Anul trecut, în toamnă, debutam cu un onorabil loc 12 din 150+. A fost o mare realizare, mai ales având în vedere că habar nu aveam cu ce se mănâncă.

Astfel, după gala din toamnă care mi-a plăcut enorm, m-am ales nu doar cu premii faine, ci mai ales cu superprieteni. Atunci am cunoscut oameni frumoși de care m-am lipit precum timbrul de scrisoare… le-am admirat din clipa zero pe câștigătoare.

Dana, câștigătoarea trofeului Superblog de toamnă 2019 și Diana, clasată pe poziția a III-a, m-au fascinat cel mai profund. Dovada? Acum nu mai scapă de mine! Haha.

Obiective Spring Superblog 2020

Toată iarna am așteptat să înceapă. Daniel m-a avertizat de la început că NU trebuie să iau locul I pentru că nu voi mai avea voie să particip. Și, cum sunt o fetiță ascultătoare, mi-am propus să fiu doar pe podium. Nu mi-a păsat că este II sau III. De când s-au afișat sponsorii și premiile am bifat câteva. Am știut că le vreau. Și, culmea, cu o singură excepție, le-am și obținut!

A fost o ediție ciudată, cu probe anulate din cauza COVID-19, cu materiale pe care am apucat să le scriu pentru ca apoi să le șterg… și cu alte provocări stranii.

Probele cu număr par mi-au purtat noroc!

Proba 2. Lecții de viață transformate în experiențe pozitive

experimenteaza.ro

Sponsor: Experimenteaza.ro

Premiul I: Zbor cu moto-deltaplanul pentru 2 persoane + filmarea experienței – Grațiela Vlad – Lecții de viață și experiențe din care să învățăm: Nu mi se poate întâmpla mie… – 100 puncte

Încă nu s-a întâmplat… dar abia aștept! Anul acesta am mai câștigat în cadrul altor concursuri experiențe inedite pe care le-am ratat din cauza pandemiei. Sper ca de data aceasta să nu pierd ocazia din cauza altor probleme :D.

Proba 4. Și bucătăria ta are nevoie de accesorii cool!

dajar

Sponsor: Dajar Romania

  1. Premiul I: voucher în valoare de 1.000 lei – Grațiela Vlad – Dezvoltare personală cu stomacul plin! Top 13 accesorii de bucătărie DE BAZĂ care NU trebuie să îți lipsească – 100 puncte

Acest premiu a venit la fix, având în vedere că în martie tocmai ne mutam în casă nouă. Uite câte minunății mi-am luat cu 1000 lei:

Proba 8. 10 produse care nu ar trebui să îți lipsească din cămară

dried fruits

Sponsor: Dried Fruits

  1. Premiul 1: 500 lei (cash sau voucher de cumpărături, la alegerea câștigătorului) – Grațiela Vlad – Top 10 alimente sănătoase pe care TREBUIE să le ai în casă mereu! – 100 puncte

Altă probă care mi-a plăcut maxim. Iar premiul a fost extraordinar! Ador produsele și profesionalismul lor!

Proba 14. #TimpulPetrecutAcasă

Sponsor: WatchShop.ro

  1. Premiul II: voucher 250 lei – Grațiela Vlad – Time management în carantină #StaiAcasă – 99 puncte

Nu am apucat să scriu despre ceasurile pe care mi le-am luat. Am ajuns să îi iubesc pe cei de la watchshop.ro. Astă toamnă au fost primii care m-au creditat cu 100 puncte. Mi-am luat 3 ceasuri atunci… și încă 2 acum! Colecția mea are sens datorită lor!

Proba 16. Mobilitate gratuită pentru ONG-urile implicate în lupta împotriva Coronavirusului

Sponsor: Autonom

6 premii, fiecare constând într-un set de cărți: Grațiela Vlad – Autonom sprijină ONG-urile pe timp de Coronavirus cu Mașini GRATUITE, indiferent de localitate! – 100 puncte

Un sponsor tare fain, care m-a impresiont prin activitatea pe care o derulează. Am scris cu drag, din inimă… și acum aștept cu mare nerăbdare cărțile!

Sacrificii pe termen scurt pentru câștiguri pe termen lung

Înainte de jurizarea ultimei probe aveam emoții cumplite. Diferența între mine și Cătălina era de doar 1 punct. În acel moment speram să îi fie primite, apreciate corespunzător și punctate contestațiile. Ar fi fost destul de trist ca parcusul meu în cadrul competiției să se oprească aici.

Trofeul și banii în plus față de locul II nu mă încântă chiar atât de mult, să fiu sinceră. Îmi place mai mult să am ocazia de a participa în continuare, cu atât mai mult cu cât pentru mine Superblog este o competiție care mă mai trezește și îmi amintește cât de mult iubesc să scriu.

Așa că m-am bucurat enorm când, la final, clasamentul a arătat așa:

clasament superblog 2020

În plus, mie îmi place tare mult Cătălina, mai ales de când am aflat că este vâlceancă de-a mea.

Dar, lăsând totul la o parte, este o tânără foarte talentată, care scrie cu multă pasiune și chiar m-am bucurat mult pentru reușita ei. Chiar am simțimt că a meritat pe deplin! Așa că profit de ocazie pentru a te felicita și a-ți ura din suflet mult succes în tot ce faci, Cătălina!

Principiile mele în competiție

Spre final voi vorbi puțin despre modul în care scriu eu. Am citit, mai mult sau mai puțin întâmplător, multe comentarii extrem de savuroase la adresa mea. În ultima vreme sunt tot mai distrată de presupozițiile pe care le fac persoanele care mă citesc doar contextual. Multă lume crede că sunt norocoasă. Și da, sunt foarte norocoasă, iar norocul meu pornește tocmai de la faptul că am fost înzestrată cu o serie de calități, printre care o minte foarte faină (o mai ia ea pe arătură, dar e foarte șmecheră în general 😀), întărită de o pasiune pentru studiu. Sunt ambițioasă… și extrem de încăpățânată.

De ce contează asta?

Pentru că din cauza acestor caracteristici ale mele, particulare, nu pot scrie orice. Am principii solide când vine vorba de blogul meu… și deși îmi place enorm să scriu despre diverse produse și servicii, cel mai mult ador să pot contextualiza „reclama”. Cu alte cuvinte eu nu scriu pentru sponsor ci scriu pentru publicul meu. Îmi cunosc foarte bine publicul și îi sunt în primul rând loială lui, indiferent că acest lucru place sau nu sponsorilor.

Așa se întâmplă că uneori materialele mele sunt evaluate în moduri antitetice. Nu pot rezona cu oricine și, după două participări, deja pot spune că am înțeles ce vor sponsorii. Și îmi pasă de ceea ce vor, dar uneori asta nu corespunde nevoilor și așteptărilor publicului meu. Chiar și așa am avut momente când de dragul podiumului am fost obligată să scriu materiale de care nu am fost mândră (și asta s-a reflectat în punctajele obținute)… dar uneori în viață mai facem și sacrificii. Cum spunea, sacrificii pe termen scurt pentru rezultate pe termen lung.

Ediție în care s-a pus accent pe calitate

Ce mi-a plăcut enorm în această ediție a fost faptul că nu am avut prea multe materiale cu limită de cuvinte. În felul acesta am putut scrie din pasiune. Și chiar dacă poate nu am respectat în totalitate brief-ul și nu am câștigat câte o probă, am rămas cu un gust extraordinar de fain. Îmi place când sunt provocată să scriu, nu să fac reclamă. Din acest motiv, deși a avut 99 puncte (insuficiente pentru a se califica pentru premiu), cel mai drag material nepremiat a fost: Arhitectura unui vis: 5 Pași pentru a-ți atinge obiectivele și a avea succes!

Am primit foarte multe aprecieri positive la acest material și chiar l-am putut folosi în diverse prezentări și materiale pe care le-am avut de redactat ulterior. Și au mai fost și altele, precum Cele mai importante reguli și principii pentru amenajarea bucătăriei în stil Feng Shui, cu explicații pentru sceptici + 25 Idei care să te inspire, material care mi-a adus multe aprecieri și pe care l-am scris cu toată dragostea, chiar dacă nu a fost premiat.

Așadar, dacă scrii respectându-ți blogul și publicul, ești deja câștigător!

În loc de concluzie

Îmi pare rău că anul acesta nu se va organiza gala. Nu știu ce va mai fi până în toamnă, când va avea loc următoare ediție. Nu am idee cum va decurge următoare ediție și dacă voi putea ajunge la acea gală. Mi-aș fi dorit să le pot felicita oficial și direct pe colegele mele de podium, Cătălina (locul I) și Alexandra (locul III)… dar nah. Pandemie.

Așadar, felicitări tuturor și sper din suflet să ne vedem în toamnă!

8 thoughts on “Superblog în Pandemie – m-am ales cu LOCUL II!

  1. Felicitări, draga mea, pentru premiu, dar mai ales pentru autenticitate și asumare (asta am admirat cel mai mult la tine pe parcursul celor două sezoane de SuperBlog)! Sper că ești bine 🤗🤗🤗 și că o să mai fie o gală în toamnă pentru a ne vedea și vorbi mai mult (la cea de anul trecut eu eram mega obosită și cred că am părut cam antipatică sau apatică ori ambele 😂)!

  2. Multumim pentru participare, Gratiela! Suntem onorati sa te avem alaturi si te felicitam pentru rezultatele frumoase. Nu a fost deloc o editie usoara, in contextul pandemiei – singura Gala anulata, in 20 de editii ale competitiei SuperBlog 🙁 Sa ne regasim cu bine si la toamna!

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d blogeri au apreciat: