Bebelusi in vis, bebelus frumos, Alexandra Ilie Photography, fotograf copii

Semnificatia visului in care apar bebelusi

Pentru că recent am experimentat diverse vise cu bebelusi, am ajuns să studiez obsesiv această temă. Sunt foarte multe persoane, indiferent de sex, care în urma unui astfel de vis ajung să își pună întrebări.

În tradiția populară, bebelușul în vis nu este neapărat un semn pozitiv. El este asociat cu sentimente și evenimente negative. Totuși, psihologii nu sunt întrutotul de acord cu tradiția, așa că te sfătuiesc să încerci să îți amintești cât mai multe detalii referitoare la context, pentru a putea oferi o interpretare cât mai precisă.

Așadar, indiferent că ești însărcinată, îți dorești un copil sau pur și simplu vrei să știi ce înseamnă un astfel de vis, te invit să citești în continuare.

Ce inseamna cand visezi un copil mic nou nascut

Pentru că fiecare din noi este diferit și detest profund generalizările, voi porni interpretarea visului tău cu bebeluși de la următoarea întrebare:

Sursă foto: Alexandra Ilie Photography

Ce este un copil mic, un nou născut, pentru tine?

De aici aș porni interpretarea. Care sunt sentimentele pe care le experimentezi în momentul în care te gândești la un nou născut? Care erau sentimentele pe care le experimentai în vis? Cum te făcea acel copil să te simți?

Dacă este să analizăm bebelușul ca pe un simbol, atunci vom vorbi cu siguranță despre noi posibilități de dezvoltare. Un bebeluș în vis reprezintă un nou început, o nouă șansă, o nouă speranță.

Orice lucru poate fi interpretat într-un sens pozitiv, sau într-un sens negativ, în funcție de cum alegi să privești situația. Bebelușul într-un vis este semn de începuturi noi, sau poate anunța o anumită senzație de bucurie neconștientizată.

Citește și: 5 Moduri de a Păstra o Atitudine Pozitivă Indiferent de Provocările Care Apar

Freud și visele despre bebelusi

Sigmund Freud, cunoscut de majoritatea pentru faptul că a pus bazele psihanalizei, a tratat în volumele sale despre vise semnificația viselor cu un impact atât de mare. El consideră că  acțiunea visului nu este niciodată una creatoare, ea nu imaginează nimic revelator, ci are simplul rol de a scoate la suprafață o reprezentare grafică a gândurilor și frământărilor interioare.  Așadar, trebuie să cauți în interiorul tău să răspunzi la întrebările de mai sus, respectiv: Care sunt sentimentele pe care le experimentezi în momentul în care te gândești la un nou născut? Care erau sentimentele pe care le experimentai în vis? Cum te făcea acel copil să te simți?

Jung și bebelusii în vis

Dintr-o nevoie mai clară de semnificație, Carl Jung – binecunoscutul prieten al lui Freud, unul dintre părinții psihanalizei și lector al seminariilor despre vise, spune că apariția unui bebeluș în vis reprezintă o legătură clară a persoanei cu sinele său profund.

Și de această dată emoția simțită la apariția copilului este extrem de importantă. Fiind într-un contact cu tine, sentimentul care te încearcă la vederea bebelușului din vis spune multe despre ceea ce simți tu despre tine. Este propria ta percepție asupra sinelui.

Bebelus care plange in vis

Care era starea copilului din visul tău? Era supărat? Plângea? Ți se adresa direct?

bebelus care plange, bebe in vis,
Sursa foto: mamanatural.com

Știi că se zice că îngerul nostru păzitor, ghidul spiritual sau chiar Dumnezeu ne vorbește în vis. Încearcă să îți amintești cât mai multe detalii cu privire la supărarea bebelușului din vis. Iar dacă nu reușești, îți propun să te gândești la tine:

Ce te face pe tine nefericit(ă)? Ce îți generează stres în momentul de față? Dacă ai putea discuta acum cu bebelușul din tine, care nu vrea decât iubire, siguranță și confort,  ce ți-ar reproșa? Ce nevoie îi neglijezi?

Gândește-te și lasă-mi un comentariu în secțiunea de mai jos. Chiar sunt curioasă!

Bebelușii sunt puri, sunt inocenți. Ei nu știu decât iubirea și frica de a pierde iubire. Așadar, unde, în viața ta, simți că pierzi iubirea? Poate în viața personală, poate în cea profesională – ai obosit să faci ceea ce faci, poate în relația cu tine – te minți atât de mult încât nu te mai recunoști. Copilul din tine vrea o schimbare. Ce crezi că vrea să îți spună?

Bebelus fericit in vis

Sursa Foto: Alexandra Ilie Photography

În aceeași direcție, un bebeluș fericit în vis reprezintă faptul că ești mulțumit(ă) de viața ta. Copilul din tine este fericit. Ai făcut ceva care l-a bucurat, ceva sincer, din inimă… care nu ar fi de mirare să nu fi însemnat foarte mult pentru adultul din tine. Dar copilul cu siguranță a fost împlinit.

Bucură-te și tu, alături de el, și fă ceva care să îți mențină vie starea de bine. Întoarce-te mai des la această imagine a bebelușului vesel din vis și amintește-ți să râzi la fel de sincer, cât poți de des!

Citește și: Cum să creștem copii fericiți și creativi

Ce inseamna cand visezi ca tii un bebelus (copil mic) in brate?

mama cu copil in brate, bebe in brate, visezi bebelus in brate, tii un copil in brate, femeie cu copil in brate
Sursa foto: momjunction.com

Să ții un copil în brațe în vis înseamnă să aduci un început aproape de sufletul tău, să îl protejezi, să îi simți căldura.
Chiar dacă tradiția populară s-a învățat să ofere o semnificație negativă oricărui lucru… eu consider că realitatea este departe.

Încă o dată, fericirea și tristețea sunt două fețe ale aceleiași monede, așa că ai posibilitatea de a alege TU ce vrei să vezi.

Conform credințelor multor culturi estice de acum 10.000 ani, visele reprezintă o reflecție directă a propriei noastre energii interioare. Sarcina și nașterea sunt cele mai comune simboluri pentru noi începuturi pentru care subconștientul nostru este mai mult sau mai puțin pregătit.

Așadar, să visezi că ții un bebeluș în brațe poate fi un semn bun dacă emoțiile atribuite acestui simbol sunt bune. Păstrezi sinele tău aproape, îți ești sincer, te iubești sau urmează să înveți să te iubești.

Acum hai să vedem în continuare ce reprezintă sexul copilului în visul tău:

Ce inseamna cand visezi copil mic baiat in brate

bebe baietel, poze baieti bebelusi, bebelusi baieti, baiat, bebe, vis, bebe doarme,
Sursa foto: mumsgrapevine.co.uk

Simbolul bebelușului de sex masculin este adesea asociat în psihanaliză și onirologie cu țintele noastre, dezvoltarea spirituală și calitățile specific masculine. Băiatul bebeluș din vis face referire la propriul nostru confort cu sinele, la inspirație, ghidaj, sustenabilitate în conexiune cu ceilalți.

Visul în care apare un bebeluș de sex masculin este considerat un vis extrem de bun. Prin intermediul lui poți descoperi că ești mai puternic, mai înțelept sau chiar mai curajos decât ai fi crezut. Mai mult, băiețelul din vis te poate anunța că în jurul tău există (și) bărbați bine intenționați, care te pot ajuta într-o sarcină. Poate reprezenta și o călătorie transformatoare. Aceasta poate prevesti și o nouă sarcină (a fost cazul meu de 2 ori până acum).

Totuși, dacă nu aștepți rezultatul unui test de sarcină, cel mai probabil acest vis vrea să îți sugereze că urmează să pornești într-o călătorie de descoperire a Sinelui.

Îmbrățișarea unui bebeluș băiat în vis poate fi un indicator deosebit pentru starea ta spirituală. Poate că ți-ai împlinit un vis, poate ai făcut ceva de care chiar se merită să fii mândru! În interiorul tău crește un nou spirit, evoluează ființa deosebită din interiorul tău!

Ce inseamna cand visezi copil mic fata in brate

copil, fetita, sedinta foto copii, valcea, ursulet, bebelus,
Sursa foto: Alexandra Ilie Photography

Când visezi că ții o fetiță în brațe, și ești femeie, de cele mai multe ori putem vorbi fie despre o conexiune a ta cu fetița din tine, fie că îți dorești o fetiță. De asemenea, indiferent de sexul tău, acest vis poate sugera faptul că îți dorești pace.

Visul în care ții o fetiță în brațe a fost considerat în multe culturi ca fiind premonitoriu. Face referire la exprimarea vulnerabilității și la acceptare.

În ce privește interpretarea Jungiană a viselor în care ții o fetiță în brațe, vorbim despre anumite comunicații inconștiente. Acest vis poate fi o unealtă folosită de mintea ta pentru a te ajuta să îți schimbi percepția cu privire la modul în care ceva se derulează în viața ta. El te încurajează ca într-o astfel de situație să te întrebi cum ar putea acest vis să scoată la suprafață modul în care te simți în raport cu tine însuți? Crezi că te-ar putea ajuta împărtășirea gândurilor și emoțiilor tale cu alte persoane? Ai nevoie să îți aduci aproape energia feminină și să îți dai voie să o îmbrățișezi și să înveți de la ea.

Pe de altă parte, teoria Freudiană cu privire la inconștient implică derivate profunde ale conflictelor sexuale. El consideră că un astfel de vis, în care ții în brațe un bebeluș fetiță, aduc foarte multă conștientizare de sine.  Mai mult, pentru Freud acest vis reprezintă o sugestie de a renunța la jocul victimei.

Semnificatii populare ale bebelusului in vis

Uite care sunt interpretările populare ale viselor în care apar bebeluși.

Dacă visezi:

un bebeluș sănătos – urmează să apară niște bucurii în viața ta. Fericire, iubire, împlinire sufletească;

un bebeluș bolnav – te așteaptă timpuri grele, sărăcie;

mai mulți bebeluși – griji și un efort mare ce ți se pregătesc;

bebeluș care doarme:  un viitor fericit;

propriul bebeluș bolnav sau mort: este posibil ca bebelușul tău să treacă printr-o perioadă mai grea, sau poate tu îți faci exagerat de multe griji cu privire la starea sa de sănătate;

înmormântarea propriului bebeluș: sănătate pentru familie, urmată de mari dezamăgiri din partea prietenilor;

bebeluș care râde: înseamnă că vei primi o veste proastă;

bebeluș care plânge: cineva din familia ta se va îmbolnăvi.

Pentru că mereu am căutat să înțeleg mintea umană, și pentru că fiecare om are propriul mod de reprezentare a Universului interior, îmi rezerv dreptul de a fi puțin reticentă cu privire la aceste interpretări populare :D.

Ce inseamna cand visul cu bebelusi se repeta de mai multe ori (visezi bebelusi in mod repetat)?

Conform lui Jung, repetarea acestui vis reprezintă, de fapt, modul sinelui tău de a te ajuta să aduci din inconștient ceva extrem de important în conștient, și să fixezi acea informație. Indiferent că este vorba despre o ambiție, un plan, o realizare… orice îți spune visul tău cu bebeluși, care pare să se tot repete, sfatul meu este să îi acorzi atenție și să încerci să găsești propria ta semnificație! Adevărul profund este, a fost și va fi mereu în tine!

Spune-mi, te rog, într-un comentariu, ce spune visul tău cu bebeluși despre tine, printr-un comentariu!

Te îmbrățișez,

Grațiela.

Lasă un răspuns