Bebelusi in vis, bebelus frumos, Alexandra Ilie Photography, fotograf copii
Reading Time: 7 minutes

Pentru că recent am experimentat diverse vise cu bebelusi, am ajuns să studiez obsesiv această temă. Sunt foarte multe persoane, indiferent de sex, care în urma unui astfel de vis ajung să își pună întrebări.

În tradiția populară, bebelușul în vis nu este neapărat un semn pozitiv. El este asociat cu sentimente și evenimente negative. Totuși, psihologii nu sunt întrutotul de acord cu tradiția, așa că te sfătuiesc să încerci să îți amintești cât mai multe detalii referitoare la context, pentru a putea oferi o interpretare cât mai precisă.

Așadar, indiferent că ești însărcinată, îți dorești un copil sau pur și simplu vrei să știi ce înseamnă un astfel de vis, te invit să citești în continuare.

Ce inseamna cand visezi un copil mic nou nascut

Pentru că fiecare din noi este diferit și detest profund generalizările, voi porni interpretarea visului tău cu bebeluși de la următoarea întrebare:

Sursă foto: Alexandra Ilie Photography

Ce este un copil mic, un nou născut, pentru tine?

De aici aș porni interpretarea. Care sunt sentimentele pe care le experimentezi în momentul în care te gândești la un nou născut? Care erau sentimentele pe care le experimentai în vis? Cum te făcea acel copil să te simți?

Dacă este să analizăm bebelușul ca pe un simbol, atunci vom vorbi cu siguranță despre noi posibilități de dezvoltare. Un bebeluș în vis reprezintă un nou început, o nouă șansă, o nouă speranță.

Orice lucru poate fi interpretat într-un sens pozitiv, sau într-un sens negativ, în funcție de cum alegi să privești situația. Bebelușul într-un vis este semn de începuturi noi, sau poate anunța o anumită senzație de bucurie neconștientizată.

Citește și: 5 Moduri de a Păstra o Atitudine Pozitivă Indiferent de Provocările Care Apar

Freud și visele despre bebelusi

Sigmund Freud, cunoscut de majoritatea pentru faptul că a pus bazele psihanalizei, a tratat în volumele sale despre vise semnificația viselor cu un impact atât de mare. El consideră că  acțiunea visului nu este niciodată una creatoare, ea nu imaginează nimic revelator, ci are simplul rol de a scoate la suprafață o reprezentare grafică a gândurilor și frământărilor interioare.  Așadar, trebuie să cauți în interiorul tău să răspunzi la întrebările de mai sus, respectiv: Care sunt sentimentele pe care le experimentezi în momentul în care te gândești la un nou născut? Care erau sentimentele pe care le experimentai în vis? Cum te făcea acel copil să te simți?

Jung și bebelusii în vis

Dintr-o nevoie mai clară de semnificație, Carl Jung – binecunoscutul prieten al lui Freud, unul dintre părinții psihanalizei și lector al seminariilor despre vise, spune că apariția unui bebeluș în vis reprezintă o legătură clară a persoanei cu sinele său profund.

Și de această dată emoția simțită la apariția copilului este extrem de importantă. Fiind într-un contact cu tine, sentimentul care te încearcă la vederea bebelușului din vis spune multe despre ceea ce simți tu despre tine. Este propria ta percepție asupra sinelui.

Bebelus care plange in vis

Care era starea copilului din visul tău? Era supărat? Plângea? Ți se adresa direct?

bebelus care plange, bebe in vis,
Sursa foto: mamanatural.com

Știi că se zice că îngerul nostru păzitor, ghidul spiritual sau chiar Dumnezeu ne vorbește în vis. Încearcă să îți amintești cât mai multe detalii cu privire la supărarea bebelușului din vis. Iar dacă nu reușești, îți propun să te gândești la tine:

Ce te face pe tine nefericit(ă)? Ce îți generează stres în momentul de față? Dacă ai putea discuta acum cu bebelușul din tine, care nu vrea decât iubire, siguranță și confort,  ce ți-ar reproșa? Ce nevoie îi neglijezi?

Gândește-te și lasă-mi un comentariu în secțiunea de mai jos. Chiar sunt curioasă!

Bebelușii sunt puri, sunt inocenți. Ei nu știu decât iubirea și frica de a pierde iubire. Așadar, unde, în viața ta, simți că pierzi iubirea? Poate în viața personală, poate în cea profesională – ai obosit să faci ceea ce faci, poate în relația cu tine – te minți atât de mult încât nu te mai recunoști. Copilul din tine vrea o schimbare. Ce crezi că vrea să îți spună?

Citește și: Ce inseamna cand visezi ca te ratacesti? Interpretare vise

Bebelus fericit in vis

Sursa Foto: Alexandra Ilie Photography

În aceeași direcție, un bebeluș fericit în vis reprezintă faptul că ești mulțumit(ă) de viața ta. Copilul din tine este fericit. Ai făcut ceva care l-a bucurat, ceva sincer, din inimă… care nu ar fi de mirare să nu fi însemnat foarte mult pentru adultul din tine. Dar copilul cu siguranță a fost împlinit.

Bucură-te și tu, alături de el, și fă ceva care să îți mențină vie starea de bine. Întoarce-te mai des la această imagine a bebelușului vesel din vis și amintește-ți să râzi la fel de sincer, cât poți de des!

Citește și: Cum să creștem copii fericiți și creativi

Ce inseamna cand visezi ca tii un bebelus (copil mic) in brate?

mama cu copil in brate, bebe in brate, visezi bebelus in brate, tii un copil in brate, femeie cu copil in brate
Sursa foto: momjunction.com

Să ții un copil în brațe în vis înseamnă să aduci un început aproape de sufletul tău, să îl protejezi, să îi simți căldura.
Chiar dacă tradiția populară s-a învățat să ofere o semnificație negativă oricărui lucru… eu consider că realitatea este departe.

Încă o dată, fericirea și tristețea sunt două fețe ale aceleiași monede, așa că ai posibilitatea de a alege TU ce vrei să vezi.

Conform credințelor multor culturi estice de acum 10.000 ani, visele reprezintă o reflecție directă a propriei noastre energii interioare. Sarcina și nașterea sunt cele mai comune simboluri pentru noi începuturi pentru care subconștientul nostru este mai mult sau mai puțin pregătit.

Așadar, să visezi că ții un bebeluș în brațe poate fi un semn bun dacă emoțiile atribuite acestui simbol sunt bune. Păstrezi sinele tău aproape, îți ești sincer, te iubești sau urmează să înveți să te iubești.

Acum hai să vedem în continuare ce reprezintă sexul copilului în visul tău:

Ce inseamna cand visezi copil mic baiat in brate

bebe baietel, poze baieti bebelusi, bebelusi baieti, baiat, bebe, vis, bebe doarme,
Sursa foto: mumsgrapevine.co.uk

Simbolul bebelușului de sex masculin este adesea asociat în psihanaliză și onirologie cu țintele noastre, dezvoltarea spirituală și calitățile specific masculine. Băiatul bebeluș din vis face referire la propriul nostru confort cu sinele, la inspirație, ghidaj, sustenabilitate în conexiune cu ceilalți.

Visul în care apare un bebeluș de sex masculin este considerat un vis extrem de bun. Prin intermediul lui poți descoperi că ești mai puternic, mai înțelept sau chiar mai curajos decât ai fi crezut. Mai mult, băiețelul din vis te poate anunța că în jurul tău există (și) bărbați bine intenționați, care te pot ajuta într-o sarcină. Poate reprezenta și o călătorie transformatoare. Aceasta poate prevesti și o nouă sarcină (a fost cazul meu de 2 ori până acum).

Totuși, dacă nu aștepți rezultatul unui test de sarcină, cel mai probabil acest vis vrea să îți sugereze că urmează să pornești într-o călătorie de descoperire a Sinelui.

Îmbrățișarea unui bebeluș băiat în vis poate fi un indicator deosebit pentru starea ta spirituală. Poate că ți-ai împlinit un vis, poate ai făcut ceva de care chiar se merită să fii mândru! În interiorul tău crește un nou spirit, evoluează ființa deosebită din interiorul tău!

Ce inseamna cand visezi copil mic fata in brate

copil, fetita, sedinta foto copii, valcea, ursulet, bebelus,
Sursa foto: Alexandra Ilie Photography

Când visezi că ții o fetiță în brațe, și ești femeie, de cele mai multe ori putem vorbi fie despre o conexiune a ta cu fetița din tine, fie că îți dorești o fetiță. De asemenea, indiferent de sexul tău, acest vis poate sugera faptul că îți dorești pace.

Visul în care ții o fetiță în brațe a fost considerat în multe culturi ca fiind premonitoriu. Face referire la exprimarea vulnerabilității și la acceptare.

În ce privește interpretarea Jungiană a viselor în care ții o fetiță în brațe, vorbim despre anumite comunicații inconștiente. Acest vis poate fi o unealtă folosită de mintea ta pentru a te ajuta să îți schimbi percepția cu privire la modul în care ceva se derulează în viața ta. El te încurajează ca într-o astfel de situație să te întrebi cum ar putea acest vis să scoată la suprafață modul în care te simți în raport cu tine însuți? Crezi că te-ar putea ajuta împărtășirea gândurilor și emoțiilor tale cu alte persoane? Ai nevoie să îți aduci aproape energia feminină și să îți dai voie să o îmbrățișezi și să înveți de la ea.

Pe de altă parte, teoria Freudiană cu privire la inconștient implică derivate profunde ale conflictelor sexuale. El consideră că un astfel de vis, în care ții în brațe un bebeluș fetiță, aduc foarte multă conștientizare de sine.  Mai mult, pentru Freud acest vis reprezintă o sugestie de a renunța la jocul victimei.

Citește și: Serpi in vis. Ce inseamna cand visezi serpi?

Semnificatii populare ale bebelusului in vis

Uite care sunt interpretările populare ale viselor în care apar bebeluși.

Dacă visezi:

un bebeluș sănătos – urmează să apară niște bucurii în viața ta. Fericire, iubire, împlinire sufletească;

un bebeluș bolnav – te așteaptă timpuri grele, sărăcie;

mai mulți bebeluși – griji și un efort mare ce ți se pregătesc;

bebeluș care doarme:  un viitor fericit;

propriul bebeluș bolnav sau mort: este posibil ca bebelușul tău să treacă printr-o perioadă mai grea, sau poate tu îți faci exagerat de multe griji cu privire la starea sa de sănătate;

înmormântarea propriului bebeluș: sănătate pentru familie, urmată de mari dezamăgiri din partea prietenilor;

bebeluș care râde: înseamnă că vei primi o veste proastă;

bebeluș care plânge: cineva din familia ta se va îmbolnăvi.

Pentru că mereu am căutat să înțeleg mintea umană, și pentru că fiecare om are propriul mod de reprezentare a Universului interior, îmi rezerv dreptul de a fi puțin reticentă cu privire la aceste interpretări populare :D.

Ce inseamna cand visul cu bebelusi se repeta de mai multe ori (visezi bebelusi in mod repetat)?

Conform lui Jung, repetarea acestui vis reprezintă, de fapt, modul sinelui tău de a te ajuta să aduci din inconștient ceva extrem de important în conștient, și să fixezi acea informație. Indiferent că este vorba despre o ambiție, un plan, o realizare… orice îți spune visul tău cu bebeluși, care pare să se tot repete, sfatul meu este să îi acorzi atenție și să încerci să găsești propria ta semnificație! Adevărul profund este, a fost și va fi mereu în tine!

Spune-mi, te rog, într-un comentariu, ce spune visul tău cu bebeluși despre tine, printr-un comentariu!

Te îmbrățișez,

Grațiela.

About Author

62 thoughts on “Semnificatia visului in care apar bebelusi

 1. Am visat un bebelus nou nascut era intro fasa alba dormea si eu aveam grija de el ,din ce imi aduc aminte i luam fasa dupa fata sa nu se astupe sa aiba aer teama mea era ca acel copil era un baietel sa nu i se asupe nasu sau fata, eram f grijulie cu acel copil

 2. Buna! Am un vis care se tot repeta! Aceleasi cadre, aceleasi persoane, e totul la fel! Primul vis a fost un pic diferit intrucat in acela aflasem ca am un copil (varsta undeva la maxim 2 anisori, blondut),! De la primul vis, pana acum , am mereu acelasi vis in fiecare seara! Am cam vreo saptamana de cand se intampla! Visul presupune ca abia aflasem ca am un copil si m-am dus sa il vad! Si mereu copilul ma primeste cu bucurie! Cum ma vede si il intreb „Ce faci mami?”, scoate un zambet foarte mare si incepe sa se bucure! Visez ca il iau mereu de mana si ma duc la plimbari! In ultimul vis il alaptam, numai ca de data asta era mai mic decat varsta lui obisnuita!
  Are vreo insemnatate acest vis? Stiu ca imi doresc foarte mult un copil dar apare mereu teama ca daca nu pot face copii!
  Poate visul e dorinta mea dar la nivel psihic!
  Ma poti ajuta te rog?
  Multumesc!

  1. Buna! Iti multumesc pentru mesaj. Ai un vis extrem de important care vorbeste foarte mult despre ceea ce se afla in interiorul tau.
   Faptul ca se repeta mereu indica o nevroza interna. Altfel spus, acest subiect te preocupa profund, insa, cumva te temi sa privesti adevarul in ochi. Repetitia iti indica, poate, ca a venit momentul sa te opresti, sa te „privesti” pe tine si sa te intrebi:
   – de ce imi este frica? Ce traume pot avea raportate la copii? Cum a fost copilaria mea?
   Inteleg ca iti doresti un copil, dar din start tu pleci cu o frica: aceea ce „daca”…
   Daca nu poti face copii?
   Cum poti afla daca nu incerci?
   Eu am o vorba pe care o repet tuturor clientilor mei: orice ai crede, ai dreptate!
   Cu alte cuvinte, creierul are rolul de a ne proteja si a ne arata ca avem dreptate. Daca tu ii transmiti in continuu ca „nu poti face copii”, el va avea grija sa te ajute sa ai dreptate. CUM? Simplu: prin intermediul hormonilor (pe care tot el ii controleaza). Iti recomand sa citesti si: https://gratielavlad.ro/cum-functioneaza-creierul/ precum si sa urmaresti filmuletul: https://youtu.be/9pGMNQGTlsg
   Desi fertilitatea feminina este data de foarte multi factori, stresul contribuie semnificativ la infertilitate!

   In fine, asta raportat la mentalitate. Daca iti doresti un copil, trebuie sa lucrezi la ceea ce se afla in interiorul tau si SA AI INCREDERE in corpul tau.
   Repet: SA AI INCREDERE DEPLINA in corpul tau. EL E GROZAV. TU esti PERFECTA. NU esti defecta. De ce ai vrea sa fii?

   Copilul din visul tau este mereu reprezentat pozitiv din cate inteleg. El te vrea. Inconstientul tau stie ca est capabila de a da viata… si inca una foarte frumoasa.

   Asa ca eu te incurajez sa raspunzi la intrebarea copilului tau: CE FACI, MAMI? Cand ai de gand sa ACCEPTI ca acest suflet te asteapta sa fii pregatita?
   Nu stiu in ce punct al vietii tale te afli. Nu stiu ce relatie ai… dar cauta sa imbratisezi copilul din interiorul tau. Cauta in copilaria ta si fa pace cu tine insati. Invata sa te iubesti mai mult si asculta-ti ceasul biologic!

   Te imbratisez cu drag!
   Sper ca raspunsul meu sa iti fie de folos!

   1. Sincer, draga mea! Nu ma asteptam la un asemenea raspuns atat de bine gandit! Mi-ai facut ziua muuult mai frumoasa! Am 24 de ani si sunt casatorita! M-am luat de tanara..dar din iubire! Am mereu frica aia :”daca nu pot face copii?”, pentru ca am suferit un avort spontan si unde citisem si pe cine intrebasem, dupa un avort e posibil sa nu poti face copii!
    Dar imi doresc cu ardoare un copil! Nu am incercat pentru ca am aceea frica, insa promit ca o sa ma apuc de treaba! Iti multumeeesc enorm! Chiar mi-ai dat curaj si mi-ai facut si ziua mai buna!
    Sa ai o zi minunata!! Te puup!

    1. Ma bucur din suflet ca te-am putut ajuta! Si, daca te ajuta mai mult, sa stii ca inteleg ce simti si raportat la avortul spontan: am povestit mai multe despre asta (si multe altele) in acest material: https://gratielavlad.ro/lectii-de-viata/ Ideea este ca dupa o sarcina oprita in evolutie, la 21 ani, m-am ales cu o bijuterie de baiat la 23! Si acum, la aproape 30, dupa inca 4 avorturi spontane, urmeaza ca in aproximativ o luna sa il aduc pe lume si pe al doilea! Nu te descuraja. O sarcina pierduta nu insemna nimic. Inseamna doar o mica piedica de moment. Dar trebuie sa lupti pentru ceea ce iti doresti! Si vei vedea cat de multa satisfactie vei avea pe urma! Te imbratisez cu drag si iti doresc din suflet sa iti faci curaj sa ai incredere in tine si in corpul tau!

  2. Ce înseamnă când altcineva te visează două seri la rând că ți un bebeluș în brațe ( al tău)?

 3. Salut! În visul meu nascusem 3 copilași, dar nu am visat și momentul când i-am născut doar ii așteptăm să îmi aducă copiii. Visul a început în momentul în care iubitul meu cobora dintr-un avion cu copiii într-o sacoșă de cârpă. Eu ii asteptam nerăbdătoare sa ii vad fiindcă nu eram sigura ca mi-i aduce. Când le-am văzut caputurile în sacoșă și ca se mișcau acolo 2 fetite și un băiețel am fost super fericita. Am mers acasă am alăptat bebelușii și ne jucam cu ei(eu, mama mea și o sora a mea) și râdeam și eram fericiți. În schimb iubitul meu stătea undeva mai departe de noi supărat. La un moment dat se făcea ca nu mai era el și era un fost iubit în locul lui și se schimbau când el când celălalt dar mie nu îmi pasa de asta, ma bucuram de copiii mei. Când m-am trezit din vis m-am supărat fiindcă nu mai eram cu copilașii mei, fiindcă îmi era tare bine acolo în vis!

  Va mulțumesc și va doresc o zi minunata
  Cu stima Ionela

  1. Mulțumesc pentru mesaj. Un vis foarte interesant… Care denota o dorința puternica de atașament, de iubire necondiționată (cei 3 copii – nici cifra 3 nu este întâmplătoare… Dar sunt de părere ca semnificația ii trebuie atribuita în funcție strict de semnificația personala). Personal as explora mai mult cele doua relații. Ce s-a întâmplat semnificativ în relația cu fostul iubit? Ce a însemnat acea relație? Ce a reprezentat el, ca persoana. De ce ar apărea în acest nou context? Care ar putea fi ancora emoțională între actualul iubit și fostul…
   Cumva nu as vedea cei 3 copii ca pe niște copii, propriu zis, ci mai degrabă ca pe o nevoie a sinelui de posesiune. La trezire va durea ca nu mai erau copiii acolo. Nu va interesa de figura masculina.
   Oare aceasta relație în care va aflați acum este ceea ce ați sperat? Este ceea ce v-ati dorit? Sau este doar un paravan, o potențială scuza pentru a va „prinde” cumva de iubire. Este un pretext pentru iubire? Este aceasta persoana „potrivita” sau este doar un mijloc de a obține o satisfacere personala a nevoilor celor mai intime (apartenenta, iubire, sex, etc)?
   Toți avem momente în viata când ne îndoim, cum toți avem momente când ne mințim. Important este sa avem curajul sa facem un pas în spate și sa ne gândim cine suntem cu adevărat și ce vrem.
   Am multe materiale, atât de blog cât și pe vlog în care vorbesc despre relații. Va recomand din suflet sa aruncați o privire!

   Sper sa va ajute mesajul meu… Măcar cât sa va pună puțin pe ganduri. Uneori de atât avem nevoie.

   O zi frumoasă și cât mai plina de zâmbete!
   Grațiela

 4. Bună , până în momentul de față am avut doar două vise , amândouă într-un fel asemănătoare . Eu nu am copii .. in primul vis aveam o fetiță care avea doar două luni și mergea în picioare…. In al doilea vis ,aveam o fetiță bebeluș (aceeași fetiță ca în primul vis) și cineva îmi critica fetița că este născută prematur , arătându-mi de nenumărate ori piele de pe mana fetiței ce o țineam în brațe ( in vis era fetița mea ). Sunt foarte nerăbdătoare să știu ce înseamnă aceste vise … Nu am mai visat până acum copii,sau bebeluși ,deși mi-a foarte dragi … Aștept un răspuns … Mulțumesc frumos.

  1. Bună! În general interpretarea viselor este foarte complicata și necesita mai multe informații din „spate” despre tine. Totuși, personal as recomanda ca direcție de analiza propria copilărie, propriul copil interior. Mai ales ca este aceeași fetita care prezintă doua imagini opuse: în prima dezvoltarea este atipica și precoce, în timp ce a doua imagine prezintă aceeași fetita născută prematur.
   Întrebarea mea ar fi… Ce conflict interior ar putea avea copilul din tine? Care sunt acele lucruri pe care le-ai făcut și te-au făcut sa te simți mandra, puternica… Și care sunt lucrurile pe care ai simțit de-a lungul timpului ca nu le-ai făcut cum trebuie. Sau, poate, dimpotrivă… Exista o tendința inconștienta de a te grăbi, de a lua decizii pripite. Ai putea învața de aici sa ai răbdare, sa iei lucrurile încet, sa le faci pe rand și sa nu te mai grăbești. Sa nu pui presiune pe copilul din tine, pe tine. Sa îți dai voie sa „mergi” in ritm ul „normal” și sa îți dai voie sa mai iei și câte o pauza, sa îți faci o odihna completa (nașterea prematura poate fi un simbol în acest sens).
   Cum era pielea fetitei? Ce emoții îți trezea? Ce ar putea spune acele emoții despre tine?

   Explorează puțin relația cu copilul din tine și gândește-te puțin dacă grăbești cumva vreun lucru din viata ta, dacă exista vreun aspect pe care nu îl lași sa se producă în ritmul sau.
   Oricum, Freud ne învață că visele nu sunt premonitorii, ci dimpotrivă, vorbesc despre ceea ce se întâmplă la nivel inconștient în interiorul nostru. Și, mai mult de atât, visele sunt o reflexie a unor realități din copilăria aceea pe care conștient ne-o amintim cu dificultate.
   Oricum, sper din suflet sa te fi pus măcar pe ganduri!
   Îți mulțumesc că m-ai vizitat și mi-ai scris.
   Te îmbrățișez cu drag! O seara frumoasa!

 5. Visez de cativa ani bebelusi mereu e acelasi bebelus dupa vis la o zi dous primesc mereu o veste.imi doresc f mult un brbelus dar din cauza problemelor medicale a sotului nu pot avea.visez ca nasc bebelusul sau ca il il tin in brate il strang ls piept si ms joc cu el ba chiar ma trezesc si ms intreb unde e la cat de des visez

  1. Cu siguranta este in suflet si in constiinta! Acest vis care se repeta este evident ca semnifica o nevoie foarte pronuntata si o dorinta extrema de a avea acest suflet de iubit.

  1. Cred foarte mult ca atunci cand chiar ne dorim ceva… ni se implineste. Trebuie doar incercat ORICE. As merge chiar pana la … adoptie! 🙂 Daca dorinta de a avea un copil este atat de mare.. e pacat sa nu faceti ORICE va sta in putere sa obtineti!

 6. Buna! Eu visez de 4 zile consecutiv bebeluși. Nu le știam sexul și nici nu erau ai mei dar eram fericita sa ii am în brate și ei păreau liniștiți la mine în brate. Azi-noapte am visat ca aveam un bebeluș fetiță și ca aflasem ca sunt însărcinată cu a doua fetiță si începusem sa plâng , pentru ca eu îmi doream un băiețel, asa ca îmi făcusem deja plan sa mai fac și al treilea bebeluș :)))

 7. Visele mele sunt cam așa:in primul se face că nasc un copil dar nu vad momentul nașterii dat fiind faptul că eram nu știu într-un avion ceva iar când am ajuns la spital după accident eu țineam un copil în brațe bebeluș care nu era al meu dar care practic îl adoptasem bebelușul zâmbea și fântânea,iar în al doilea vis eram in tren și țineam un bebeluș în brațe care plângea care tot la fel nu sunt sigură dar cred că era copilul altcuiva ptr că în vis apare și o femeie celebra călcată de tren văzut cu ochii mei apoi copilul ce îl ținea în brațe plange

  1. Foare interesante simbolurile.
   Avand in vedere faptul ca visul se repeta, v-as recomanda sa va ganditi daca nu cumva vrea sa va spuna ceva despre vreo experienta anterioara traumatizanta.
   S-a intamplat ceva ce v-a marcat in vreo calatorie?
   Ati simtit in viata ca datorita unor evenimente nefaste ati fost nevoita sa va asumati resposabilitati prea mari care v-au coplesit? Sau pur si simplu v-ati asumat roluri ce, in mod natural, nu trebuiau sa va revina?

   1. Da într-adevăr locuiesc cu nepotul și nepoata meacareau probleme de sănătate și am grija de ei ptr că pe mamasa nu o interesează!!dar mi s-au prea interesante visele ținând cont că copiii se liniștesc iar vreau sa ii ajut

 8. Am visat un nou născut fetița dar nu născută de mine dar o alăptăm, aveam lapte in mamelon. Aveam o senzație foarte fericită. Super fericită. Sunt divorțată și singură. Foarte greu. An de toate dar ceva îmi lipsește. Îmi doresc să găsesc pe cineva sincer. Am fost mințită 19 in căsnicie. Vă mulțumesc frumos. Un sfat vă rog din suflet

  1. Interesant faptul ca nu era copilul propriu.
   Faptul ca senzatia era de fericire ma face sa cred ca exista o dorinta foarte mare de a oferi si a primi iubire, chiar daca ea nu este intr-o forma conventionala. Ca si cum ati fi dispusa chiar sa intrati intr-o relatie cu o persoana care are deja copii, din vreo relatie anterioara. Sunteti dispusa sa renuntati la preconceptii si la „gura lumii” pentru a avea o familie (cel putin asta indica visul). Si e bine sa urmati aceasta cale.
   Va recomand sa vedeti filmuletele mele despre vindecarea ranilor trecutului: https://youtu.be/2yCIZEX8GIk
   si despre divortul meu: https://www.youtube.com/watch?v=XahELY7WGxI .
   Poate povestea mea va va ajuta sa capatati incredere si speranta.
   Inconstient ati transmis Universului dorinta, acum trebuie sa fiti si deschisa sa primiti iubirea.
   Va imbratisez cu drag!

  1. Depinde cine interpreteaza… Daca e sa consideram simbolurile in sine… am auzit opinii cum ca treaba mare ar indica blesteme si farmece. Personal nu cred in ideea traditionalista a „blestemului” dar cred in ganduri si energii negative pe care le lasam sa intre in viata noastra. As merge mai degraba pe temeri, frici, lucruri care ne blocheaza din a ne atinge potentialul.
   Acum, depinde si de context.
   Alte interpretari ar spune ca aveti noroc! 🙂
   Conteaza ce emotie aveati in vis, cum va simteati, cine mai era acolo…

   1. Buna seara am avut primu vis un monstru al doilea vis a fost k am dat nastere unui copil nu imi aduc aminte cum ma simteam eu copilu nu plangea si nici nu zambea dar stiu sigur k traia.

    1. Buna seara! As miza pe ganduri care s-au nascut in interior… si asupra carora trebuie sa contemplati. Sa le dati o valenta, fie ea buna sau rea. Poate s-a intamplat ceva mai putin favorabil (un monstru) care are consecinte… (copilul). Meditati asupra ideii acesteia…

 9. Buna Gratiela
  Sa incepem mai intai prin a te instiinta ca sunt plecat din RO de vreo 18 ani in strainatate,sunt bunic si am o nepotica de aproape 5 luni….nu am visat de foarte mult timp copiii mici sau nou nascuti,in fine:azi-noapte am un vis foarte ciudat in care se facea ca nevasta mea nascuse un bebelas malformat(lipsea partea de la buric in jos complet)…nu stiu ce sex putea fi ca nu aveam ce sa vad!dar….surpriza!…se facea ca nu este conceput cu mine ci cu altcineva pe care nu l-am aflat dar nici nu prea eram interesat de acest aspect…ideea este ca imi parea rau de el,imi era mila si am mers la popa sa vad daca il inmormanteaza ,iar parintele a spus ca nu,mai intai tre sa moara,am mers si la doctor si am primit un raspuns pe care il asteptam de fapt si anume:ca nu poate sa omoare o fiinta vie…apoi am tresarit si am realizat ca este doar un vis….mentionez ca in timpul visului a aparut si nepotica mea pe care o tineam in maini si ma jucam cu ea….dar pentru cateva secunde,nu mai mult….
  Oare exista o explicatie plauzibila pentru acest vis?
  Multumesc!
  Cu drag
  Daniel

  1. Buna seara! Foarte interesante simbolurile din vis. Asa cum spuneam si cu alte ocazii, visele sunt o forma a inconstintului de a ne proteja sau de a proiecta diverse frici, traume, ganduri din trecut. Bebelusul malformat de la brau in jos, lipsa sexului (absenta partii inferioare a corpului), faptul ca nici macar nu va apartinea… m-ar duce cu gandul la niste frustrari din sfera sexuala. E drept ca l-am studiat mult pe Freud, iar conform lui aici as fi mizat pe orice ar avea valoare sezuala: fie vorbim despre un sentiment de castrare in raport cu persoana iubita, ori un sentiment de neputina/frustrare/impotenta. Copiii sunt o reprezentare a egoului, a copilului interior, a dorintei, a inceputului… ori aici el apare malformat. Totusi, el are viata. El nu poate fi ucis. Sa faca referire la amor, ca emotie, si nu neaparat la sex? As putea merge si pe latura aceasta? Oare aparitia nepoatei in viata dvs ar putea sa fi trezit in inconstient un sentiment de … nostalgie/tristete… raportat la propria tinerete? Oare acest copil sa fi declansat o durere (intr-o forma sau alta) raportata la faptul ca timpul trece si, inevitabil, apare o imbatranire a corpului? Poate copilul interior se simte malformat si simte ca „merita” sau „asteapta” sa moara. Insa el nu poate fi omorat cate vreme este in viata!
   As privi-o si ca pe un semn al inconstientului de a va anunta ca trebuie sa va bucurati de viata, chiar daca tineretea s-a dus. Incepe o noua etapa… si e posibil ca inconstient sa va fi afectat. Dar fiecare nou inceput prezinta noi oportunitati. Doar pentru ca lucrurile nu sunt perfecte (dupa anumite standarde), nu inseamna ca nu sunt viabile.
   Sper sa aiba cat de putin sens pentru dvs!

   Va doresc multa sanatate si va multumesc pentru mesaj!

  1. Bună! Interesant… Dar cred ca lipsesc informații contextuale. Gen: emoțiile tale, cine era acea mama, ce reprezinta ea pentru tine… Unde erați șamd. Ca idee mana este un simbol pozitiv. Este cea care te ajuta sa dobândești abundenta, sa muncești, sa fii. Deci un copil cu 4 mâini ar putea fi o afacere benefica, niște bani sau succes. Dar tot cred ca trebuie ținut cont și de alte detalii, dacă interpretarea nu este suficienta. 🤗

 10. Hei! Buna Gratiela! Dupa multa vreme am avut iar un vis cu un bebelus, al meu! Nu stiu daca era baiat sau fata dar stiu ca era al meu si il iubeam enorm! Puteam sa am grija de el numai seara dupa ce veneam de la servici, restul zilei stand cu altcineva! Mereu aveam grija sa ma asigur ca e bine cand nu sunt acasa, ca ia o gura de aer proaspat in fiecare zi! Seara cand ajungeam il alaptam! Se facea ca in visul meu erau mai multe zile! Si in prima seara din vis l-am alaptat din sanul drept si a doua seara am vrut sa il alaptez tot din dreptul dar mama m-a oprit si mi-a zis sa il alaptez din stangul! Nu aveam deloc dureri cand il alaptam! Era un copil asa linistit! Mereu se bucura cand il alaptam! Dormea linistit! Si cand era treaz imi zambea si ma privea cu niste ochi angelici! Poate insemna ceva acest vis? Multumesc frumos!

  1. Bună și bine ai revenit!! Ma bucur sa vad ca încă o data visul este pozitiv și starea ta este buna.
   În general, în simbolistica, sânii reprezinta conștiința a ceea ce suntem și generozitatea noastră fata de noi înșine și fata de ceilalți. În funcție de starea lor dau indicații cu privire la echilibrul din viata..
   Sanul stang reprezintă mai emoțional, afectiv, al laturii materne, în timp ce sânul drept este asociat cu responsabilitățile de femeie în familie sau în societate.
   Având în vedere ca mama a fost cea care te-a oprit din a mai hrăni acel copil din sânul drept, as putea spune ca este o voce a conștiinței interioare care îți Recomanda sa cauți echilibrul… Poate sa nu mai cerebralizezi atât de mult ideea de maternitate… Și sa începi sa o simți.
   Știu ca spuneai ca îți dorești un copil dar îți este frica de faptul ca poate nu va ieși. Poate e un semn sa te bucuri mai mult de relația ta cu soțul… Sa căutati cat mai multe momente și motive de senzualitatea… De manifestare a acelei iubiri de care îmi spuneai ca exista între voi… Sa îți dai voie sa simți iubirea și sa lași universul sa vezi ce planuri are cu voi.
   Oricum, e un indemn la răbdare și echilibru.
   Nu știu cât de pasionata ești de ceea ce faci la lucru… Și dacă mergi din „obligație” morala, simțul datoriei… Sau chiar dintr-o plăcere extraordinara… Dar poate ca exagerezi. Poate ca te epuizezi sau muncești prea mult și trebuie sa înveți sa îți acorzi ceva momente de răgaz. Sa îți oferi iubire.
   Aceasta ar fi o Alta direcție în care mă duce visul tău.
   În orice caz, sper sa găsești sensul pentru tine.
   Te imbratisez cu drag

 11. Bună Grațiela, am visat la început că am regăsit un lanț de aur rupt și vroiam să îl vând apoi am visat că eram la un curs și i-am cerut unei țigănci un bebeluș să îl țin în brațe. La început a plâns puțin și mă gândeam că nimeni nu îl mângăie și că ce bine că știu să îi spun mantre sau lucruri frumoase pe care le-am descoperit prin iubire de sine în terapia individuală, apoi am văzut că nu avea haine deșii avea căteva luni cred 5-7 avea un fel de fașă un alb murdar cenușiu, era acoperit mai mult și l-am ținut toată noaptea. M-AM BUCURAT MĂ GĂNDEAM CĂ AȘ PUTEA VORBII CU EI SĂ ÎMI fac rost de un bebe pentru mine, asta e dorința reală a mea. Apoi am visat ca nu apărea mama, sa făcut dimineta si m-am speriat, am inceput să o caut si am găsit-o după multe căutări prin stații de autobuz și la o casa in zona Izvor ca să ajung la Roseti să dau de mamă și liniștită i-am pus copilul în brate. Cred că un sentiment de liniste, pace, răsuflat ușurată. Mulțumesc frumos!

  1. Bună! Îți mulțumesc pentru mesaj. Un vis foarte complex, cu multe simboluri, dar mai ales cu multe lucruri care te reprezinta. Ai identificat singura competenta de a liniști copilul prin acele mantre, precum și dorința reala de a avea un copil.
   Probabil ca undeva în interiorul tău ești pregătită… Dar nu vrei orice copil… Ci îl vrei pe al tău. Faptul ca micuțul nu avea mama și tu a trebuit sa suplinește acest rol ar putea vorbi despre caracterul tău din viata reala, unde poate ca adesea te găsești în situația de a ajuta, de a fi un fel de figura materna pentru cei din jur, fiind foarte capabila de a purta de grija.
   Te îmbrățișez!

 12. Bebelușul din vis,un băiețel,vorbea.nu țin minte exact ce spunea,dar știu sigur ca eram uimit de cât de elevat vorbea și cât era de deștept. Oare ce să însemne?Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

  1. Bună! As îndrăzni sa cred ca este Sinele tău profund. Îți transmite ca ai un potențial interior pe care nici tu nu îl cunoști și tu și care te poate surprinde, odată ce ii dai voie sa se manifeste! Succes!

   1. Incerc sa imi dau seama ce inseamna un bebeluș care a murit. In vis bebelusul este al meu (desi eu nu am copii in realitate) si in timp ce strangeam sosetele de bebelus de la uscat, mi-am dat seama ca eu nu alaptasem si cu vazusem bebelusul de 2 zile. Iar cand am fugit sa vad ce face, acesta era mort. In vis ma simteam vinovata ca am uitat de el pt ca la noi (eram in casa bunicilor) erau f multe persoane care au stat peste noapte. La fel de vinovata ma simteam ca l-am lasat singur si poate era mort chiar de cand l-am lasat in pătuț si 2 zile nu a plans din cauza asta.
    M-ar ajuta o interpretare obiectiva pe care sa o pliez pe mine.
    Multumesc!

    1. Bună! As îndrăzni sa cred ca inconștientul tău trage un semnal de alarma cu privire la faptul ca neglijezi copilul interior. Este ca și cum ai traversa o perioada aglomerata si solicitanta (mulțimea persoanelor prezente cărora trebuie sa le acorzi atenție), și din dorința de a face tot ce îți propui, uiți de ce contează cu adevărat : tu însăți! Poate ca te-ai obișnuit sa îți amâni micile plăceri, poate ca zici ca nu e momentul tău… Dar asemenea copilului din vis, dacă nu îți dai atenție, dacă nu îți hrănești propriile vise și dorințe… Încet, încet, ele vor muri. Și, ghici ce?! Va veni o zi când te vei simți vinovata.
     Sper sa aibă sens pentru tine.
     Te îmbrățișez!

     1. Multumesc tare mult! Are sens. Tocmai ce m-am angajat ,desi voiam sa fac ceva pe cont propriu, insa alta solutie nu vad momentan. Multumesc inca o data.
      Imbratisari!

 13. Buna!am visat azi dimineata un bebelus îl magaiam pe obrazul stâng și ii cântam un cântec de legănat și se uita atent la mine in ochii mei 🙂îmi zâmbea și era așa liniștit dar un Bebeluș foarte frumos ❤️

  1. Buna! Vai, cat de tarziu observ mesajul tau. Te rog sa ma ierti pentru asta. Frumos vis. Daca revii cumva sa citesti mesajul poate reiei bucuria visului. Cred ca obrazul stang face referire la emotiile tale… si cred ca era multa iubire acolo (in interiorul tau). Te imbratisez cu drag!

 14. Buna! Acum ceva timp am visat ca o alta femeie îmi năștea copilul și aceasta a murit la naștere. Apoi a venit o asistenta acasă și mia pus bebelușul în brațe.

 15. Prietena mea cea mai bună m-a visat ținând în brațe un bebe băiat și eu eram fericită cu el. Ce ar putea semnifica?

  1. Aa… și am uitat să specific că și eu m-am trezit în altă dimineață cu un cântec de leagăn ce-mi tot răsuna în minte..

   1. Franturi din inconstient, dorinte ascunse, momente din copilarie care se renasc. Probabil ca inconstientul tau a simtit nevoia sa se conecteze la ceva caldut din viata sa (perioada copilariei) pentru a genera stari de bine. Traversai cumva o perioada mai stresanta cand ai avut aceste momente?

  2. In principiu este vorba despre modul in care se raporteaza ea la tine, proiectia ei cu privire la viata ta. Bebele baiat pe care il tineai in brate ar putea fi o speranta ca un proiect nou te va face fericita. Care ar putea fi acel proiect?

 16. Buna seara, am visat un bebelus in bratele unei femei care mi-a spus ca bebelusul are 5 zile dar parea a fi un copil mai mare, chiar batranicios..(ca in filmul acela cu Brad Pitt) . Aceasta femeie incerca sa fug cu bebelus de cineva, il ascundea de cineva, si mi l-a dat mie s ail iauin brate, l-am luat si l-am tinut deauspar unui canal, de ce nu stiu dar aveam impresia ca, facand acest lucru il salvez…insa l-am scapat si il auzeam cum se ineaca incercam sa il salvez ma gandeam, cu sa fac sa il salvez dar sa nu ma inec…m-am trezit.

  1. Hmmm, foarte interesant visul. Ma duce cumva cu gandul la acest filmulet: https://youtu.be/Ajb5mCqvQes
   Exista posibilitatea ca in viata de zi cu zi sa existe o situatie in care simti ca esti responsabila de a duce la bun sfarsit sarcinile altcuiva? Preiei responsabilitati care nu iti apartin? Te simti cumva limitata in actiuni pentru ca simti ca o situatie te depaseste? Cam in directia asta as merge eu cu interpretarea…

   Oricum, iti multumesc mult pentru mesaj si iarta-ma ca vad atat de tarziu!

 17. Buna seara! Nici nu mai știu a câta oara este când visez bebeluși…. Când am reținut prima data, am visat ca am cel mai frumos băiat, nu mai știu exact ce făcea. La câteva zile, prietena mea m a visat cu un bebelus căruia nu știam sa i țin capul. Dupa aceste 2 vise mama a intrat in spital.(aproximativ acum o luna)
  Serile trecute am visat ca iubitului meu ii curgea sange din ochi, de pe fata. Seara trecută am visat ca am un băiat(bebelus ce era in cărucior) plângea și doar la mine in brate se liniștea, aveam cel mai frumos sentiment din lume, țin sa mentionez ca nu am niciun copil. Pe parcursul visului s a schimbat tot. Dacă in primul vis eram încă pe o strada, acum eram undeva intr o tara calda, intr o mare și aveam o fetița dar mai mare, câțiva anisori(6-7). Tot in aceiași noapte am visat ca se ștergea sange de pe jos.
  Sunt extrem de curioasa despre semnificație../ma pasionează destul de mult acest subiect

  1. Buna! O serie de vise extrem de interesante, cu multe simboluri ce ar putea fi interpretate din punct de vedere psihanalitic si psihogenealogic. Nu stiu daca (si nu cred ca) intamplarea cu mama este aleatorie. De aceea si zic ca o analiza psihogenealogica ar ajuta. Multe lichide vitale in toate aceste vise (apa calda – marea in tara calda, sangele) toate acestea ofera indicatii despre pulsiunile (dorintele) interioare. Din acest motiv ti-ar recomanda sa te gandesti putin la ce dorinte arzande raman blocate in interiorul tau, sau ce frici. De asemenea, as fi curioasa care este afectiunea pentru care a fost mama internata. Ar fi multe de analizat, dar cu siguranta ar dura enorm. E greu de sumarizat, insa mi se par niste vise extrem de interesante. Multumesc mult pentru mesaj!

 18. Buna! Imi cer iertare pentru faptul ca iti raspund atat de tarziu. Visul tau ma duce cu gandul la responsabilitati pe care le-ai lasat in grija altcuiva (voluntar sau nu) si care acum se intorc la tine. As crede ca probabil ai sperat sau au fost (efectiv) ajutata in niste lucruri de cineva si acum esti fortata sa preiei tu complet acele responsabilitati. Are sens?

 19. Bună! Am visat aseara unu bebeluș baiat era fratiorul meu, avea 2/3 luni, ii stiam numele l-am ținut in brațe râdea ( in alte vise au fost bebeluși gemeni băieți tot frățiorii mei in vis)
  Mulțumesc pentru răspuns!

 20. Am visat un Bebelus superb baietel. Dormea pe pat. Era al Meu. Era asa de cuminte si linistit si atata de frumos. Imi amintesc ca la un moment dat l am luat in brate si l am pus la piept si l am alaptat. I am zis mamei mele in vis. Mamma acum si eu am 3 copii exact ca si Tine 2 baieti si o fetita mijlocie. A fost superb visul. Am 42 de ani si nu m am mai gandit sa fac copii. De asta am fost cumva surprinsa Dar si super fericita ca mai am un copil.

 21. Buna
  Mi-am.amintit visul dupa ce am vazut un bebeluș
  Am vistat ca imi tineam propriul bebelus in brate erai.bracat in ceva hainute albe ,dar nu stiu sexul
  Uneori plangea si eu ii spuneam ca dureaza putin pana se acomodeaza si dupa se liniștea
  Cinevadin familie o prezenta feminina mi-a spus sa ii dau ceva de mancare ,dar nu mai stiu ce si eu i-am raspuns ca imivoi alapta copilul si doar laptele meu il va manca o perioada!

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: