Ce inseamna cand visezi soareci? E de bine sau de rau?

soareci in vis, vise soareci, soarece
Reading Time: 5 minutes

Am vorbit în trecut despre semnificația viselor cu bebeluși, lifturi, șerpi, ș.a. … așa că a venit momentul să mai abordez un nou subiect: soareci in vis.

De curând am visat soareci și, ca întotdeauna, am început să mă documentez, știind deja de la Freud că visele explicite nu au nicio legătură cu visele implicite și că de multe ori elementele din vis reprezintă doar niște simboluri ale inconștientului ce se dorește adus în conștient.

De asemenea, simt nevoia să mai menționez o dată faptul că fiecare simbol are o altă interpretare în conștiința individului. Altfel spus, un lucru ce poate avea o conotație pozitivă pentru mine, este posibil să aibă o cu totul altă conotație pentru tine, în funcție de experiențele pe care le-ai trăit tu în raport cu acel lucru.

Totuși, pentru că există anumite legături între conștiința colectivă și cea individuală, uite ce ar putea insemna soarecele in vis:

Soarece in vis – ce simbolizeaza soarecele?

Free Vector | Cute mice set

Ca întotdeauna, pentru a putea realiza o interpretare corectă este nevoie să pornim de la simbolistică.

Astfel, conform Dicționarului de Simboluri și Credințe Românești al lui Romulus Antonescu, șoarecele reprezintă principalul dușman al omului. El este un animal flămând, precum și un prădător prin excelență.

În conștiința populară românească, șoarecele are doar atribute negative, potențate de faptul că este un „animal al casei”. Așadar, el se găsește în preajma omului, în casa sa, și îi face rău.

De aici, visele cu soareci sunt considerate premonitorii. Se consideră că atunci cand visezi soareci înseamnă că ai parte de dușmani apropiați, sau că o persoană apropiată îți va face rău.

Ce se crede ca inseamna daca visezi soareci, in diferite parti ale tarii?

Illustration Of A Cute Cartoon Mouse On The Moon Night Sky And Stars | Card illustration, Illustration, Cute cartoon
Sursa foto: pinterest.com

De asemenea, căutând rădăcina acestor semnificații am descoperit că există conotații diferite date viselor cu soareci, în funcție de zona geografică.

Acest lucru are – încă o dată – sens, dacă ne amintim de faptul că valorile și credințele noastre sunt modelate de mediu.

Astfel, uite ce inseamna cand visezi soareci în:

 • Neamț – vei avea parte de ghinion. Totuși, dacă reușești să omori un șoarece în vis, înseamnă că Dumnezeu îți va ierta toate păcatele și vei avea parte de belșug. Tot în Neamț, dacă visezi un cuib de soareci este semn că anul va fi bogat în recolte.
 • Ialomița – dacă te musca un soarece in vis înseamnă că ești furat de cei din casă. Dacă vezi mulți șoareci, este semn de sărăcie
 • Vaslui – este considerat semn rău dacă îți iese un șoarece în cale, în vis;
 • Suceava – dacă visezi șoareci care mănâncă din pâinea ta, nu vei mai avea niciodată dureri de dinți; De asemenea, dacă șoarecii îți mănâncă hainele, este semn de boală;
 • Tecuci – aceeași idee (de a visa soareci care mănâncă de la tine) se traduce ca semn de boală a limbii și dinților;
 • Teleorman – În situația în care visezi soareci multi, atunci e semn că va urma o perioadă grea.
 • Iași – mulți șoareci în vis înseamnă multe necazuri;
 • Olt – mai multe cuiburi de șoareci reprezintă greutățile financiare.
 • Vâlcea – soareci sau sobolani in vis înseamnă sărăcie.

Ce inseamna cand visezi pui soareci

Mice Images | Free Vectors, Stock Photos & PSD
Sursa foto: freepik.com

Dacă te întrebi ce inseamna cand visezi soareci mici atunci află că este important contextul.

În situația în care șoriceii din vis aleargă și se tem de tine, este posibil ca mici neplăceri să te zdruncine și să te obosească. Poate acasă ori la locul de muncă vei avea parte de lucruri sâcâitoare.

Dacă îți este scârbă de soriceii din vis, atunci ai parte de lucruri care te obosesc și te enervează.

Totuși, atunci când omori șoricei în vis, vei scăpa de niște griji înainte de a deveni prea obositoare sau a degenera.

Ce inseamna cand visezi soareci albi

Premium Photo | White mouse on white surface
Sursa foto: freepik.com

Soarecele alb in vis este considerat un semn bun. Se spune că el este prevestitorul unui eveniment plăcut.

Anumite surse indică faptul că există o corelare între șoarecele alb din vis și o posibilă nuntă/logodnă.

În același sens, atunci când visezi soareci albi (mai mulți) înseamnă că vei avea parte de beneficii financiare și liniște.

Daca visezi soareci ramai gravida?

Am găsit și câteva surse care indică faptul că soarecii in vis inseamna sarcina.

Din punct de vedere psihologic această interpretare mă pune puțin pe gânduri. Având în vedere că șoarecele niciodată nu a fost un semn roditor și nici nu a apărut în vreo mitologie ca semn pozitiv (cum este cazul șarpelui în vis), îmi este greu să găsesc legătura.

Doar în hinduism șoarecele primește conotații pozitive. Zeul Ganesha (cunoscut și sub denumirea de Ganapati, Vinayaka sau Pillaiyar) are ca animal un șobolan.

El (Ganesha) este foarte iubit în India și Nepal, pentru faptul că este un Domn al planului fizic (Muladhara), oferind bunăstare, bogăție materială și înțelepciune.

What is the name of the mouse the god Ganesha rides? Do you have any great images of him? - Quora
Sursa foto: quora.com

În acest context, șoarecele sau șobolanul devine un vehicul, o dorință sau chiar un semn de egoist.

Pe această filiație aș putea înțelege, minimalistic, de ce ar putea există o astfel de credință (legătură între șoarecii din vis și sarcină) în religia hindusă.

Sobolani in vis

Despre șobolani se consideră că fac foarte mult rău la casa omului. Ei fură, împrăștie boli și nu au cum să aducă semne bune.

Totuși, când vine vorba despre visele cu sobolani, se crede că acestea indică faptul că visătorul va avea parte de multă rușine, precum și de nopți nedormite.

Totuși, dacă visezi că omori șobolani, atunci vei scăpa de niște musafiri nepoftiți.

Interpretare vise soareci – concluzii personale

Așadar, dacă ar fi să mă exprim, prin prisma psihanalizei, aș considera că un vis în care apar șoareci reprezintă o exprimare a emoțiilor profunde.

Apar niște frici sau neliniști care vor să iasă din planul inconștient. Probabil că visătorul este stresat de anumite detalii sau persoane de care simte că nu mai poate scăpa. De aici simbolul șoarecelui în vis.

Rolul visului este de a proteja somnul… așa că probabil în loc de a primi mesaje directe cu privire la toate lucrurile care te-au stresat înainte de culcare sau care au rămas latente în mintea ta, inconștientul tău ți-a transmit acest vis cu șoareci.

Ce poți face dacă ai visat șoareci?

Cel mai simplu lucru pe care îl poți face este să practici o formă de relaxare, să tragi aer în piept și să privești în ochi lucrurile care te neliniștesc. Doar confruntându-le și devenind conștient de ele vei putea să ai mai multă liniște și un somn odihnitor, desigur!

Tu ce vis cu șoareci ai avut? Lasă-mi, te rog, un comentariu!

Te îmbrățișez,

Grațiela

About Author

3 thoughts on “Ce inseamna cand visezi soareci? E de bine sau de rau?

 1. Bună!
  Aseară am avut un vis cu șoareci și nu găsesc sensul lui. Se făcea că sunt în casa mea de la țară mai exact în bucătărie și eram acolo cu mai mulți membrii ai familiei. Și dintr-o dată văd niste picături de apă care cad din tavan și când m-am uitat în sus tavanul era crăpat cu o linie dreaptă dintr-un capăt în altul și de acolo a iesit un șoricel mic gri care se indrepta spre noi, iar în momentul acela am fugit.
  Mă poți ajuta, te rog, cu sensul acestui vis ?

  1. Buna! Iti multumesc pentru mesaj. Asa cum spun de fiecare data, visele sunt pur subiective si de multe ori semnificatia nu are absolut nimic a face cu obiectul efectiv aparut in vis. De fapt, psihanalistii au elaborat aceste „dictionare” de vise tocmai cu scopul de a aduna laolalta simboluri comune, cutumiare, care apar in vietile oamenilor, si care le pot influenta visele, astfel incat sa ii ajute sa le descifreze.
   Oricum, lasand asta la o parte, visul tau este foarte interesant. In multe culturi bucataria simbolizeaza inima familiei, centrul acesteia, locul de unde iau nastere toate. Neavand nicio informatie despre tine sau despre familia ta, as tinde sa cred ca bucataria + familia + picaturile de apa din tavan + linia dreapta dintr-un capat in altul… toate ma duc cu gandul la fertilitate, sarcina, nastere. Fuga ta, pe de alta parte, ar putea fi o frica de sarcina? Frica de a primi in viata ta un nou membru? Generic, fara alte informatii, acesta este primul lucru la care ma pot duce cu gandul. Propunerea mea este sa te gandesti ce emotii dominau in vis. Poate nu este neaparat vorba despre un copil, cat despre un nou proiect, o schimbare importanta, un angajament.
   Ce parere ai?

 2. Bună,
  Azi noapte am avut un vis în care eram la o petrecere intr-o biblioteca ….eram mai multe persoane ..stăteam jos și ascultam muzica….eu am văzut un soricem mic maro cum a ieșit de sub un dulap și eram disperata sa ii dau mancare de șobolani….doar eu…ca și cum îl pândea demult…ceilalți râdeau….după ce una dintre fete i-a pus ceva otravitor(nu mancarea de șobolani), am văzut cum parca ii curgeau lacrimi din ochi și stătea nemișcat cumva ascuns la o balustrada….eu,mergând repede cu msncareade șobolani la el….văzându-l asa…am zis „stop”.îmi este mila de el.vreau sa îl las sa trăiască…sa plece…si m-am trezit din vis..

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d