Ce inseamna cand visezi ca te ratacesti? Interpretare vise

Reading Time: 5 minutes

Visul în care te ratacesti este unul extrem de obișnuit. Așa cum spuneam și în celelalte articole ale mele despre vise, acestea reprezintă o reflexie a celor mai puternice trăiri inconștiente. Ele vorbesc despre emoții pe care le-am experimentat în trecut (frici blocate) și sunt expresii ale trăirilor noastre interioare.

Nu de puține ori persoanele cu care lucrez îmi spun că experimentează astfel de vise. Și nu de puține ori tălmăcirea are o simbolistică particulară. Altfel spus, deși mesajul poate fi similar, semnificația poate fi diferită de la o persoană la alta.

Visele, în general, se interpretează prin prisma propriilor experiențe de viață. Domeniul interpretarii viselor nu este unul rigid, fix. Tocmai pentru că ele sunt o formă de comunicare cu Sinele profund, pot avea alte interpretări de la o persoană la alta.

Cum interpretezi visul in care te ratacesti si nu poti sa ajungi acasa?

ratacesti, ratacit, vis, dictionar de vise, interpretare vise ratacit
Sursa foto: amazon.com

Cel mai la îndemână mod în care poți interpreta visul in care te ratacesti este privind înapoi spre luptele pe care le duci în interiorul tău.

🌾 Unde, în viața ta, nu te simți acasă?

🌾 Există vreun domeniu unde simți că oricât te-ai strădui nu reușești să faci cee ace ți-ai propus?

🌾 Ce înseamnă pentru tine să fii acasă?

🌾 Cum este acasă, pentru tine?

Cel mai adesea această rătăcire îți dă indicii cu privire la niște decizii pe care le ai de luat. Niște schimbări de care trebuie să devii conștient.

Ce faci atunci când ratacesti fără rezultat? Tu cum ai rezolva o astfel de situație?

Dacă nu ai un răspuns, atunci te invit să te așezi și să privești în jur. Unde ar trebui să fie acasă? Există ceva elemente de ajutor care te-ar putea ghida? Mai sunt oameni pe drum care ți-ar putea oferi indicații?

De obicei visele de acest gen sunt stresante și obositoare. Frica și epuizarea pe care le resimți în vis sunt cele care au rămas stocate în interiorul tău și te macină. Ele îți pot diminua cu mult rațiunea și te pot face să nu vezi cele mai comune și mai la îndemână soluții. Poate că semnele sunt chiar în jurul tău, dar tu nu le vezi. Poate că tot ceea de ce ai nevoie (în vis sau în realitate) este să te oprești. Oricât ai rătăci, nu vei ajunge nicăieri până ce nu iei o pauză și analizezi exact situația.

Visul in care te ratacesti si nu poti ajunge acasa. Despre ce ratacire poate fi vorba?

Și la această întrebare există răspunsuri diferite. În experiența mea am observat că persoanele care au astfel de vise în care se ratacesc si nu pot ajunge acasa au de fapt nemulțumiri profunde în unul din următoarele planuri:

  • Familial: au luat niște decizii greșite. Ar vrea să revină la trecut, la cum erau cândva lucrurile. Simt că nu le este bine acasă. Caută în zadar să facă o schimbare dar nu știu cum. Nu simt apropierea față de membrii familiei. Oricât s-ar strădui, nu sunt mulțumiți cu ceea ce au acasă. De aici rătăcirea inconștientă din vis.
  • Profesional: probabil se simt blocate într-un job. Au urmat un curs profesional care nu li se potrivește. Ar vrea să revină la cum erau lucrurile în trecut. Nu se simt la locul potrivit. Caută să facă o schimbare profesională dar nu au găsit încă resursele necesare: curaj, determinare, încredere, etc.
  • Spiritual: un alt plan în care obișnuim să mai rătăcim este cel spiritual. Atunci când există conflicte interne, când simțim că ne-am trădat credințele și valorile, ne-am îndepărtat de ceea ce este Adevăr profund pentru noi… căutăm să ne întoarcem acasă. Și de aici apare rătăcirea.

Poate fi visul in care te ratacesti si nu poti ajunge acasa unul patologic? Când?

ratacit, ratacesti, ratacire, copil pierdut
Sursa foto: milwaukeeindependent.com

Am întâlnit și cazuri în care acest vis depășește pragul neliniștilor interioare și reprezintă o formă de manifestare patologică a unei traume. Este vorba despre o frică trăită foarte intens care a marcat individul atât de tare încât neliniștește somnul decenii întregi.

Freud, în volumele sale de Psihanaliză explică faptul că visele sunt manifestări nevrotice. Sunt multe situațiile care le pot declanșa și, cel mai adesea, ele provin din planuri foarte îndepărtate. Visele pot oferi indicii foarte precise cu privire la traumele trăite cândva. Astfel, dacă o persoană a fost abandonată în tinerețe (chiar și numai „în glumă”, dar ea a apucat să simtă sentimentul de frică profundă și de neputință), acest lucru poate apărea în diverse forme în vis, marcând individul până la sfârșitul vieții.

Ce poate face o persoană care are o astfel de experiență este să se întoarcă în acel moment (prin meditație, hipnoză) și să privească toată situația cu ochii de acum. Știind că se află în afara oricărui pericol.

Cum creierul nostru nu cunoaște noțiunile de timp, spațiu sau adevăr, prin terapie pot fi reprogramate anumite comportamente și situații. Întorcându-ne acum, dintr-un cadru sigur, în acel moment, ne putem ghida singuri pașii spre liniște. Poate că acea situație în care individul s-a simțit abandonat l-a făcut să trăiască pentru prima dată un atac de panică. Întoarcerea la acel moment poate fi vindecătoare. Liniștirea persoanei nevrotice din trecut, asigurarea că totul va fi bine, oferirea unor soluții concrete de depășire a crizei… pot liniști tumultul interior și pot avea ca efect final înlăturarea acestor vise obsesive.

Poate fi visul in care te ratacesti si nu poti ajunge acasa un semnal de alarma?

Deși nu sunt cel mai mare fan al acestor termeni mari, precum „semnal de alrmă”, tot consider că o persoană care are astfel de vise, în mod repetat, ar face bine să se oprească și să analizeze.

Originea lor poate fi din copilăria îndepărtată… și atunci trebuie adusă liniște copilului interior. Aici recomand meditația și reconectarea cu Sinele Profund, cu acea parte din sine care a fost abadonată, cenzurată și mințită. – Asta pentru că de multe ori avem tendința în ascensiunea noastră să ne abandonăm în voia altora.

Când facem lucruri numai peste că așa trebuie, așa este normal, când urmăm drumul asfaltat pentru noi de alții… copilul din noi plânge. Noi știm că ne dorim altceva și trăim viața altcuiva. Incontestabil că ea poate fi bună. Dar nu este a noastră. Nu este ceea ce ne-am dorit noi. Și da, poate că ne-am învățat chiar să fim recunoscători pentru ea… dar asta nu o face cu nimic mai puțin falsă. Asemenea prințului care visează să aibă libertatea cerșetorului, și Sinele profund poate visa la un alt tip de realitate.

Întrebarea este: ce își dorește sufletul cu adevărat? Nu mintea. Sufletul! Cum ar trebui să fie acasă?

Așadar, acest vis nu are nimic a face cu domeniul premonițiilor. Deși oamenii tind să creadă că visele sunt premonitorii, în general… ei bine, ele nu sunt. Da, îți pot spune ce urmează să faci dacă nu schimbi nimic. Da, vei continua să rătăcești câtă vreme sufletul tău nu își va găsi liniștea.

Când sufletul caută liniște, cel mai bine este să i-o oferi. Nu îl mai fugări. Nu îl mai programa. Nu încerca să îl convingi că este bine. Oprește-te, trage o gură de aer și ascultă-l.

Poți lua un jurnal în care să notezi exact ce simți. Să vezi unde vrei să ajungi și unde te afli acum. Ia lucrurile încet. Urmărește semnele. Nu îți fie frică să schimbi ritmul în care se desfășoară viața ta. Bucură-te de peisaj. Fii atent la semnele din jur.

Viața nu este un maraton. Și dacă îți este frică de faptul că te vei trezi înainte să ajungi acasă… ei bine, dacă tu parcurgi căutarea casei în liniște sufletească, bucurându-te de tot ce ai în jur… nici nu mai contează dacă ai ajuns sau nu la destinație.

Încetează să mai alergi spre destinație. Oprește-te să admiri peisajul!

Sper ca răspunsul meu să aibă sens pentru tine.

Te îmbrățișez cu drag,

Grațiela.

Sursa foto copertă: blog.gunassociation.org

About Author

7 thoughts on “Ce inseamna cand visezi ca te ratacesti? Interpretare vise

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: