Serpi in vis. Ce inseamna cand visezi serpi?

serpi in vis
Reading Time: 7 minutes

Visele cu serpi sunt unele dintre cele mai comune. Data fiind semnificația controversată a simbolului „șarpe”, mi-am propus să abordez puțin această temă, în speranța că te va ajuta să înțelegi mai bine ce vrea să îți transmită visul tău.

Ce inseamna cand visezi serpi?

În primul rând trebuie să îți amintesc de faptul că fiecare dintre noi oferă o altă valoare, o altă semnificație simbolurilor. În funcție de cultură, de trecut și de experiențele personale, fiecare poate avea o altă interpretare. Așa că te invit să analizezi informațiile pe care ți le voi oferi și să vezi în ce măsură acestea au sens pentru tine.

În „Introducere în Psihanaliză” Freud atrage atenția asupra faptului că visele reprezintă o formă de nevroză. Ele fac foarte rar referire la ceva ce ar putea urma să se întâmple (așadar au sens revelator), cât mai degrabă oferă informații cu privire la niște lucruri care fie s-au întâmplat deja, fie macină inconștientul visătorului.

vise, dictionar de vise, cand visam,
Sursa foto: dreams.co.uk

În momentul în care dormim, visul reprezintă forma inconștientului de a ne proteja somnul. Astfel, pentru o interpretare corectă este important să ne gândim dacă stimulii din vis erau pur vizuali sau aveau și un alt element (tactil, de exemplu).

Așa că dacă visezi ca te musca un sarpe și simți, cumva, mușcătura, este foarte posibil ca visul să fi fost generat, de fapt, de un stimul fizic extern (o mușcătură de țânțar, purice, o zgârietură produsă de o etichetă, șamd).

Sarpe in vis

sarpe in vis,
Sursa foto: auntyflo.com

Atunci când in vis iti apare un sarpe, trebuie să te gândești la starea pe care ți-a produs-o respectivul vis.

Întreabă-te:

 • Cum te-a facut visul cu serpi să te simți?
 • Sunt aceste vise cu serpi ceva ce se repetă pentru tine?
 • Ce înseamnă un șarpe pentru tine?

Pornind de la aceste întrebări poți ajunge la o mai bună înțelegere a visului tău. Spun asta pentru că fiecare familie, la fel ca fiecare civilizație oferă o altă semnificație unui șarpe.

Simbolul sarpelui

Dacă nu ai idee cum să răspunzi la întrebările de mai sus, am să îți prezint și cele mai comune semnificații oferite sarpelui in vis și nu numai.

În toate culturile șarpele are o vastă senificație. El reprezintă un adevărat arhetip, cu semnificații adesea contradictorii.

Sarpele in vis este, deopotrivă, un simbol al vieții cât și al morții, al luminii și întunericului, al sacrului și al profanului, al vizibilului și invizibilului. Mai mult, el este materie și spirit, teluric și celest.
Sarpele in vis poate reprezenta atât un început cât și un sfârșit. El reprezintă o expresie a imprevizibilului, în mod deosebit datorită capacității sale extraordinare de metamorfoză (dacă ne gândim la mitul Biblic).

sarpe in biblie, simbol sarpe, semnificatie serpi,
Sursa foto: pixnio.com

Psihanaliștii merg mai departe până acolo încât să spună că șarpele în vis reprezintă zona obscură a ființei, în care se află sufletu și libidoul!

Simbolul sarpelui in timp

Egiptenii susțineau că sarpele in vis sugerează schimbarea, existența ciclică a naturii. Cel mai comun simbol al lor era Uroborus care întruchipa unitatea celor două energii Yin și Yang, a zilei și nopții, respectiv a binelui și răului. Să visezi un sarpe însemna pentru ei reînnoire, schimbare. Semnalul era clar: „nimic nu este permanent. Dacă îți este rău, va urma un bine, dacă îți este bine, va urma un rău”, dar oricum ar fi, soarele va continua să răsară!

Sursa foto: deviantart.com

In tantrism (Kundalini), șarpele încolăcit de la baza coloanei vertebrale reprezintă energia primordială reprezentată sub forma unei spirale. Conform lui Jean Chevalier, trezirea acestui sarpe sugerează ascensiunea chakrelor, manifestarea de reînnoire a vieții și trezirea libidoului. De aici există interpretări ale visului cu serpi care ar susține că acesta reprezintă prevestitorul nașterii unui copil.

Sursa foto: twitter.com

La Indieni apare ca simbol șarpele Ananta, privit ca un omolog al lui Kundalini. El reprezenta un semn de stabilitate.

semnificatie serpi india
Sursa foto: lighttownfidelity.bandcamp.com

La Brazilieni sarpele este un simbol al fertilității. El reprezintă deopotrivă uterul și penisul. Din acest motiv se consideră că dacă o femeie viseaza un sarpe, aceasta urma să rămână însărcinată!

Serpi, fertilitate, simbol,
Sursa foto: rampages.us

În Biblie, șarpele este un seducător, o creatură perfidă care a împins primii oameni la păcat. Acesta este văzut ca o tentație sau o înclinație imorală.

Ce cred psihanalistii despre serpi in vis?

Ținând cont de toate semnificațiile acordate serpilor de-a lungul istoriei, psihanaliștii susțin că semnificatia viselor cu sarpe este legata de simbolul inconștientului aminal, al refulatului sexual.

Astfel, în viziunea psihanaliștilor, șarpele reprezintă la modul general un simbol al libidoului. Energia sexuală este cea care își face apariția în acest context. O interpretare a viselor cu sarpe poate indica performanța la care visătorul aspiră în a-și reprima instinctele. El poate privi sexualitatea cu „ochi răi”, blocând instinctele interioare. Poate că de-a lungul timpului au fost învățai să se abțină din a avea gânduri sexuale. Au privit sexul ca pe un subiect tabu și atunci acest vis vine pentru „a-i mustra”, a scoate la suprafață o realitate interioară neglijată.

Freud și visele cu șerpi

Ceretările lui Freud ne învață că visele care au la bază acest simbol vorbesc despre o deghizare a unor dorințe refulate. Șarpele reprezintă un simbol a ceva (sau cineva) familiar celui ce visează. Din acest motiv interpretarea visului capătă automat un caracter mai personal.

Sursa foto: buildingbeautifulsouls.com

Întrebările pe care visătorul trebuie să și le pună pentru o interpretare mai bună:

 • Ce alte simboluri mai apar alături de șarpe?
 • Ce face șarpele?
 • Cum/unde este sarpele in vis?
 • De ce/de cine amintește acest sarpe?

Jung și semnificatia viselor cu serpi

Carl Jung privește visele cu serpi dintr-o perspectivă puțin diferită față de Freud. El consideră că acestea reprezintă un semn de vindecare, un simbol al energiei vitale. Asemenea șarpelui întâlnit în practica medicală, el sugerează infinitul și nemurirea.

Sursa foto: sporcle.com

Jung mai face, de asemenea, trimitere la simbolul străvechi al alchimiștilor și gnosticilor care credeau că visele cu serpi reprezintă o mărturie a reîntoarcerii eterne, a ciclului repetitiv naștere – viață – moarte.

Ce inseamna cand visezi ca te musca un sarpe

Sursa foto: thewire.in

Deși poate părea înfricoșător, mulți teoreticieni sunt de părere că visul în care esti muscat de un sarpe este unul cu o puternică semnificație pozitivă. Acesta sugerează un efort viitor care va da roade.

Alte teorii sugerează că mușcătura de șarpe din vis este un semn că ești însărcintă sau că ai lăsat o femeie însărcinată – în orice caz, veste de sarcină.

Ce inseamna cand visezi serpi multi?

Visele in care apar mai multi serpi sunt, de regulă, privite ca fiind o amenințare. Inconștientul tău se simte amenințat de un grup de persoane. Simți că nu poți avea încredere. Vin multe schimbări spre tine și te simți copleșit.

Din acest motiv este important să acorzi atenție recurenței visului. Dacă acesta se repetă, poate că ar fi bine să te gândești care sunt acele aspecte din viața ta pe care le refulezi. Unde te minți? Unde nu ești sincer față de tine însuți?

Îți recomand să urmărești și filmulețul meu despre videcarea rănilor din trecut. S-ar putea dovedi util în acest context:

Dictionar de vise sarpe colorat

Culorile au avut mereu o semnificație deosebită în interpretarea lumii înconjutăroare. Din acest motiv se poate ca și visul tau cu serpi să fie mai interesant de interpretat dacă luăm în calcul și culoarea șarpelui. Dar, înainte de asta, dacă vrei să știi mai multe despre semnificația simbolistică a culorilor îți sugerez să citești și articolul meu: Limbajul culorilor – ce semnifică fiecare culoare și cum te poți folosi de culori pentru a-ți îmbunătăți viața.

Sarpe alb in vis

Sursa foto: pinterest.com

Un sarpe alb in vis face referire la spiritualitate. La puterea ta de regenerare, precum si la profunzimea sufletului tău. Sugerează că ești o persoană înțeleaptă sau ai în viața ta o persoană a cărei înțelepciune ar trebui să o urmărești. De asemnea, sarpele alb in vis poate reprezenta o nevoie de a avea o relație sănătoasă.

Sarpe galben in vis

Sursa foto: pinterest.com

Un sarpe galben in vis este un semn de intelepciune și intuiție. Mai mult, el face referire la intelectul tau. Acest vis îți poate transmite mesajul de a te baza mai mult pe intuiția ta. Trebuie să înveți să ai mai multă încredere în tine și în cei din jur, să renunți la gelozie și să elimini din minte scenariile de trădare.

Sarpe rosu in vis

Sursa foto: pinterest.com

Un sarpe rosu in vis este un semn de enegie sexuala refulată. Gândește-te pe cine dorești. Cine îți trezește cele mai mari pasiuni și de ce le ascunzi? Acesta este un semnal de alarmă: fii deschis cu privire la sexualitatea ta și acceptă-ți instictele.

Sarpe verde in vis

Sursa foto: pinterest.com

Interpetarile acordate sarpelui verde in vis sunt, de regulă, în legătură cu energia personală. Cel mai adesea acest șarpe aduce semne de succes financiar, emoțional sau chiar de sarcină. Un sarpe verde in vis este unul roditor, spornic, care prevestește apariția unor evenimente sau persoane pozitive în viața visătorului.

Așadar, cand visezi serpi nu trebuie să te gândești neapărat la tot ce se poate mai rău. Întoarce-te spre tine însuți și caută realitatea ta. Gândește-te de cine ai nevoie în viața ta și ce poți face pentru a obține mai multă liniște și fericite.

Visele cu șerpi izvorăsc din fricile noastre interioare. Așa că te invit să explorezi puțin aceste frici.

Tu ce vise cu șerpi ai avut recent?

Citește și: Semnificația visului în care apar bebelusi

Sursa foto copertă: hdfreewallpaper.net

21 thoughts on “Serpi in vis. Ce inseamna cand visezi serpi?

 1. Foarte interesant și util articolul ca de obicei 😀 Dacă îmi permiți o sugestie de articol, eu aș vrea să știu ce înseamnă atunci când visezi că te rătăcești, constant visez asta 🙂

 2. In adolescenta aveam o carte de interpretat vise, ma uitam mereu in ea cand visam ceva dubios. O lunga perioada visam mereu ca zbor.

 3. Interesant, dar mai ales profund modelul arhetipal al sarpelui. Nu m-as fi gandit ca este atat de des intalnit in culturi diverse si cu atat mai putin ca este legat de sarcina. Eu avea in copilarie 2 vise care se repetau. Unul era ca ma inghitea un carusel imens daca ma apropiam de el si, evident, asta faceam si al doilea era daca voi cadea sau plutesc de la marginea balconului unde locuiam. Si locuiam la etajul 9. Nu mai stiu insa cand au disparut aceste vise, brusc

 4. Sunt de parere ca visele au legatura cu realitatea. Când visez zile la rand acelasi lucru caut pe net sa vad
  semnificatia acelui vis.
  Ai scris un articol foarte bun, cu multe informații utile!

 5. Visele sunt pur și simplu vise. Au legătură cu ceea ce se întâmplă în viața de zi cu zi și pot fi influențate de stres, griji etc. Sunt de părere că sub nicio formă dacă visezi ceva anume, automat îndemână un „x” lucru.

 6. Nu cunosteam pana acum toate aceste detalii. Stiam doar ca nu este bine sa visezi sarpe. Daca stau bine si ma gandesc, cred ca pana acum nu am visat serpi sau nu-mi amintesc

 7. Foarte bun articolul, multumesc. Am visat multi serpisori mici subtiri si luni argintii, erau frumosi , in iarba si incercam sa nu calc pe ei, sa ii ocolesc. 🙂 nu stiu ce semnificatie sa fie..:)

  1. Bună! Cel mai probabil este un indiciu referitor la niște provocări pe care le vei depăși cu brio… Niște vesti pe care nu vrei sa le tulburi. Poate chiar mici surprize pe care nu vrei sa le strici 😁

   1. Wow multumesc mult pentru raspuns Gratiela:) vesti? 🙂 oare ma poti ajuta cu o sugestie despre unde pot sa caut sa inteleg mai mult despre visele mele? simt ca vor sa mi transmita mesaje si vreau sa aprofundez subiectul:) acum 2 saptamani am visat catei 2 albi care, aveau ceva sarma ghimpata si apoi unul din ei totusi se ridicase, acum 2 luni am visat 2 ursi albi:) vad ca si acum serpisorii erau argintiu frumos…cu siguranta cred ca are legatura spiritualitatea mea, dar inca nu pot sa o descopar. 🙂 multumesc de raspuns. Te am descoperit si te citesc acum cu drag.

    1. Îți mulțumesc că mă citești! 🙏🤗
     Foarte interesant cum toate aceste simboluri apar în nuanțe deschise.
     Gânduri, încercări, conflicte interioare și dorințe sincere ale eului.
     Dacă îți dorești să înveți mai multe despre interpretarea viselor îți recomand volumele lui Freud (volumul 2 din opere esențiale, dacă nu ma înșel) și Jung (amintiri, vise, reflecții). Eu îți recomand să le citești pe ambele pentru ca oferă dimensiuni diferite si e posibil sa rezonezi parțial cu ambele teorii (eu, personal, asa am simțit).
     Te îmbrățișez cu drag

     1. Multumesc mult pentru raspuns, ma voi uita cu siguranta dupa carti. Da si multi cai albi acum cativa ani. si zapada multa abundenta acum cateva luni:)) cu toate astea de 3 ani doar in struggeluri sunt:) dar..speranta e acolo:) multumesc

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d blogeri au apreciat: