Cum s-ar fi construit casele pe vremuri dacă ar fi existat Casa de Comenzi Online Vindem-Ieftin.ro

vindem-ieftin.ro
Reading Time: 5 minutes

După ce tocmai am scris un material despre cum alegi proiectantul potrivit pentru casa visurilor tale, Vindem Ieftin – magazin de materiale de construcții online, îmi aduce în concursul SuperBlog 2019 o nouă provocare din același registru. Ei mă întreabă cum ar fi decurs lucrările la casele de odinioară dacă ar fi existat pe atunci Casa de Comenzi Online Vindem-Ieftin.ro, cu toate facilitățile aferente?

Recunosc că proba a venit ca o provocare, cu atât mai mult cu cât sunt în plin proces de renovare și abia acum am descoperit această casă de comenzi. Habar nu aveam de existența ei, așa că mă bucur să aflu lucruri noi.

Ce este Casa de Comenzi Online Vindem-Ieftin.ro și despre ce facilități vorbim?

Imaginează-ți așa: tu lucrezi la casă ori renovezi (cazul meu). Acest site îți pune la dispoziție materiale de construcții online, care ajung la tine pe șantier sau la tine acasă, direct de la producător/importator/distribuitor. Așa scapi de multe costuri (depozitare, manipulare, încă un transport suplimentar) și, mai mult decât atât, ai parte EXACT de acele materiale pe care le vrei, în cantitățile de care ai nevoie.

Din câte înțeleg eu din acest concept, ei au grijă ca viziunea ta să se împlinească, scutindu-te pe tine de multe drumuri la depozite, telefoane suplimentare date aiurea și timp pierdut.

Foarte tare!

Partea și mai drăguță pe care am descoperit-o este că, tocmai fiindcă vorbim despre intermedierea unei negocieri, și prețurile variază în funcție de cantitate și de comandă, așa că ai șansa de a procura materialele chiar la un preț mai mic, fără a cere tu în mod deosebit acest lucru. Pentru mine (care, culmea! Nu sunt fan negocieri de preț), acest lucru reprezintă un mare beneficiu.

Economisești 10-20%  și timp! Mai ales timp!

Pentru că sunt femeie și sunt destul de calculată, ador cuvântul economie. Mai ales atunci când un serviciu îmi poate promite o economie de timp. Poate sunt comodă, după standardele unora, dar mie, personal, nu îmi place ABSOLUT deloc să sondez piața. Dacă pot ști că găsesc din start un loc unde prețurile sunt negociate cât mai convenabil pentru mine, este clar că voi alege acel serviciu în detrimentul celor în care sunt nevoită să alerg prea mult.

Și ce este și mai fain e că ei își asumă responsabilitatea pentru o livrare perfectă și rapidă.

Nu știu dacă ție ți s-a întâmplat dar eu am pățit să comand ceva și să mă trezesc cu altceva, sau cu diferențe de nuanțe numai fiindcă aveau depozitele nevoie să scape de produsele din stoc (mai ales de cele cu defecte). Chiar recent am avut o experiență extrem de neplăcută în acest sens cu faianța din baie care prezenta mai multe nuanțe de alb (din care 4 plăci erau gri!).

Ei bine, acest concept este unic tocmai prin faptul că îți garantează că nu ai de a face cu produse de slabă calitate, produse aflate pe stoc sau cu altă marfă decât aceea pe care ai comandat-o.

Cum au decurs lucrările la casa mea… și acum că știu ce este Casa de Comenzi Online Vindem-Ieftin.ro… cum ar fi decurs lucrările mele la casă dacă știam mai devreme?

Ei bine, din fericire timpul nu este niciodată pierdut.

Dar îmi pare rău că nu exista (sau nu știam noi) când ne-am apucat de casă (prin 2000 și ceva). Nu e chiar atât de mult timp de atunci, dar este cea mai relevantă experiență la care mă pot raporta.

Costuri mult mai mari

Tata este genul exact opus mie, căruia îi place să consulte toate magazinele până să obțină cel mai bun preț… și, dacă e să iei în calcul toate drumurile de la un depozit la altul, ajungi să realizezi că până la urmă fiecare produs mai vine cu un adaos la care nu te-ai fi gândit la început.

Dacă exista un astfel de serviciu atunci, nici nu are sens să spun că economiseam destul de mulți bani, fiindcă era altcineva care să ne dea un preț. Plus că scuteai drumuri. Un click era suficient.

Lipsa transportului sau costuri de transport exagerate

La momentul respectiv nici marile depozite nu aveau încă site de prezentare. Așa că era mult de muncă. Și, mai dureros de atât, nu toate asigurau transportul. Iar depozitele care asigurau transport aveau cam 1 maxim 2 mașini. Era greu să le prinzi și nu prea veneau la distanțe (noi eram la 18 km de oraș…așa că baftă!).

Pe vremea respectivă aveam un VW Passat, full piele, luat de la un avocat din Italia care ținuse mașina în garaj  – știți textul clasic de samsar. Oricum, ideea este că mașina, supradotată și foarte bine îngrijită… în Italia… s-a trezit dintr-o dată pusă în situația de a fi căruță.

A cărat săraca fier beton, cărămizi, geamuri, obiecte sanitare… saci de ciment. Nici ea nu știa săraca ce o lovea.

Îți dai seama că dacă știam atunci de un astfel de serviciu, mai mult ca sigur aveam o mașină frumoasă ceva mai mult timp.

Și asta e doar cu transportul.

Varietatea opțiunilor

Am aruncat un ochi pe site, mai ales că sunt încă în renovări, și am fost extrem de plăcut surprinsă de varietatea opțiunilor.

Când am făcut noi casa… în ce privește decorațiunile interioare, nu existau foarte multe opțiuni. Era ceva la modă și toată lumea avea cam același lucru. Abia începuseră oamenii să înțeleagă că nu e posibil să nu ai gresie,  faianță, parchet, se renova la greu, era o perioadă ÎNCĂ bună pentru economia noastră. Oamenii aveau bani dar, ca în comunism, nu aveau atât de multe opțiuni ca acum.

Mă uit acum numai la mochetă (asta mă interesează pe mine acum, concret, pentru dormitorul matrimonial). Pe nici un site și în nici un depozit de materiale de construcții și amenajări interioare nu am găsit atât de multe variante… care chiar să îmi placă!

Ca să nu mai zic de tot ce găsești în materie de țiglă metalică, policarbonat, tencuială decorativă, tablă cutată, profile metalice hală, panouri sandwich, profile zincate, țevi metalice, țeavă rectangulară, OSB exterior, plăci OSB, foaie rigips, gips carton, tâmplărie PVC ADF, fereastra ADF, WPC (lemn compozit), pavaj, bordură, gresie, faianță baie, faianță bucătărie, termosistem polistiren, piatră naturală, piatră decorativă, termosistem vată bazaltică, acoperișuri, șipcă metalică, profile decorative, pavaj cauciuc, tapet fier beton, plasă sudată, dale beton, dale pavaj, fier beton, panouri solare, travertin natural. Și orice altceva mai ai nevoie.

Au de toate, într-un singur loc, PLUS, dacă ești derutat și habar n-ai ce este cel mai bine pentru tine (cum era adesea cazul nostru), ai posibilitatea să îți lași numărul de telefon și un consultant dedicat specializat tehnic te caută.

Acum, cu noul proiect, am achiziționat o bună parte din materiale online. Pe bună dreptate acum, este mult mai convenabil, mai ales atunci când știi exact ce vrei sau când nu ai idee, dar îți place să te documentezi. Am făcut multe alegeri și direct în depozit, dar majoritatea s-au soldat cu dureri de picioare, dureri de cap, frustrări, stat prelungit în picioare și fâțâit înainte și înapoi între modele pentru a putea lua o decizie.

Deși este plăcut să renovezi, nu este atât de distractiv să faci achiziții. În fine, mie în afară de mâncare și cărți nu prea îmi face plăcere să cumpăr mare lucru… dar și dacă vreau să cumpăr, prefer să iau din online.

Așa că, mai departe, de bine de rău am mai găsit o sursă de informare și știu cu cine îmi voi moderniza apartamentul.

Tu ce metode/surse folosești atunci când construiești sau renovezi?

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: