Ce comunică PIELEA feței tale? + 8 ponturi despre cum să ai grijă de tenul tău după 25 ani
Multă vreme am considerat că voi fi tânără pentru totdeauna. Dacă am fost înzestrată de la natură cu o piele destul de fermă și am observat că la aproape 90 ani bunica nu are cine știe ce riduri… am crezut că nu va trebui să fac nimic pentru a avea o piele tânără și frumoasă toată viața. Totuși, mirajul s-a destrămat după 25 ani, un copil, mai multe relații toxice și mult stres. Când am început să observ pete, mici linii și o piele tot mai puțin elastică am realizat că tot ceea ce trăiesc… mi se vede pe față!
Așa se face că persoane tinere, „lovite” de prea multe evenimente și care nu își rezervă timp pentru un ritual de îngrijire măcar săptămânal, ajung să pară mai bătrâne decât este cazul.
Te invit în continuare să citești articolul pentru a afla ce spune pielea feței tale despre tine și cum poți avea mai bine grijă de tenul tău, după ce ai împlinit 25 ani.
Mâncărimi, îngălbenirea tenului – probleme hepatice
Dacă ai observat o îngălbenire a tenului, sau că au început să îți apară zone de roșeață excesivă, poți spune că ești obosit și stresat. Dar dacă aceste simptome continuă, poate ar fi recomandat să îți faci niște analize. Este foarte posibil să ai probleme hepatice. Tot un semn al afecțiunilor hepatice îl reprezintă și cuperoza (leziune cutanată cauzată de congestia și de dilatarea vaselor mici de sânge).
Cicatrici – experiențe
Cicatricile sunt prezente pe fețele celor care, la un momentdat, au fost răniți. Faptul de a avea acea cicatrice amintește purtătorului și poate și celorlalți că există o lecție de învățat. Fiecare astfel de semn are o poveste în spate, iar ea spune multe despre viața purtătorului. De aceea, atunci când văd o cicatrice pe față, sunt curioasă să aflu povestea din spate. Ea poate ascunde multe trăsături de personalitate.
Acneea – nerăbdare care vrea să fie manifestată
Un lucru care îmi place foarte mult la comunicarea non verbală este acela că există multe detalii care nu pot fi ascunse, oricât de mult ne-am strădui. Corpul spune multe. Sănătatea noastră fizică se află în strânsă legătură cu sănătatea noastră fizică. Jacques Martel susține că acneea reprezintă manifestarea unor gânduri, iar coșurile care apar preponderent pe față vorbesc despre nevoia unui om de a-și exprima individualitatea. Eu știam dintotdeauna că am coșuri de la hormoni, dar și hormonii sunt influențați tot de emoții (merge în ambele sensuri). Așa că în general conșurile sunt o nevoie de manifestare a individualității. A sinelui profund.
Dermatita – cineva „se bagă pe sub pielea mea”
O altă afecțiune des întâlnită este dermatita. Ea este specifică persoanelor care au tendința de a-și reprima gândurile și emoțiile. Aceasta reprezintă o manifestare a frustrării raportate la anumite persoane care încearcă, în mod invaziv, să intre pe sub pielea noastră.
Vitiligo – Nu am sentimente de apartenență, sunt pătat!
Pete albe pe mâini și pe față? Vitiligo reprezintă cea mai comună depigmentare a pielii. Apare de obicei la persoanele care nu se simt băgate în seamă, care simt uneori că nu au identitate sau care nu știu cine sunt.
Ridurile – semnele rupturilor interioare
Ridurile sunt cele mai comune probleme ale femeilor, mai ales după 25 ani. Ele la origine sunt rupturi ale fibrelor elastice ale dermei, care se produc fie de la expresii pronunțate, fie de la slăbirea structurilor de colagen. Modul în care se formează ridurile spune multe despre cele ma comune expresii utilizate de persoana în cauză.
Cum să îți menții tenul strălucitor și cât mai „puțin expresiv”?
Există multe tipuri de riduri de expresie, și fiecare are propriile sale povești, totuși… pentru a nu ți se citi atât de ușor experiența pe față, îți recomand să îți faci un ritual de îngrijire zilnică, în care să incluzi:
- Curățarea tenului – acest lucru este extrem de important, mai ales de când începi să folosești machiajul în mod cotidian. Alege un produs de curățarea feței potrivit tipului tău de ten.;
2. Tonifierea – Multe femei nu înțeleg rolul tonifierii. După ce pielea a fost curățată, soluția de tonifiere are rolul de a închide porii, a strânge pielea și a înlătura grăsimea care poate rămâne după curățare.
3. Hidratarea – pielea este organul care are nevoie de cea mai mare cantitate de apă. Un ten deshidratat va forma mult mai ușor riduri, crăpături, semne. Din acest motiv consider că în trusoul fiecărei femei este OBLIGATORIU să existe minim o cremă hidratantă – cea de zi. După 25-30 ani o consider esențială și pe cea de noapte.
4. Exfolierea – acest procedeu ajută la producerea de noi celule. Exfolierea regulată duce la o piele mai netedă, mai strălucitoare și cu mai puține riduri. Acest procedeu poate fi efectuat o dată pe săptămână pentru rezultate optime;
5. Măști pentru față – acestea pot fi atât achiziționate, cât și realizate în casă. O mască/săptămână îți poate asigura vitalitatea de care are nevoie pielea ta pentru a face față fatorilor dăunători.
6. Creme pentru ochi – cu greu am învățat cât sunt de importante, mai ales după o zi de stat în fața calculatorului. Prima astfel de cremă mi-a fost oferită de mama soacră. Apoi am început să o văd ca pe o necesitate. O cremă hidratantă pentru ochi și buze, antirid, este utilă mai ales după 30 ani, dar dacă este realizată din ingrediente de origine naturală, poate fi folosită și înainte.
7. Produse împotriva îmbătrânirii pielii – cele mai bune produse pentru prevenirea îmbătrânirii pielii sunt cele cu ingrediente de origine naturală, care conțin vitamina A, vitamina E și vitamina C.
8. O dietă alimentară și emoțională echilibrată – în final, corpul își va spune povestea. Dacă ai grijă de el va avea și el grijă de ce va transmite. Din acest motiv, dincolo de un ritual zilnic de îngrijire a tenului, este indicat să îți îngrijești puțin și corpul și sufletul. Cum faci asta? Identificând cel ma bun regim alimentar pentru tine, evitând excesele și spunându-ți în permanență adevărul!
Referințe:
Jacques Martel, Marele Dicționar al Bolilor și Afecțiunilor – Cauzele subtile ale îmbolnăvirii, Editura Ascendent, București, 2019
Sursa foto: pinterest.com.