Când ești singura femeie dezbrăcată din cameră, valorezi pentru bărbat un milion de dolari

Pentru un barbat indragostit femeia lui este cea mai frumoasa
Reading Time: 3 minutes

Femeile perfecte din reviste, modelele pe care le întâlnim la televizor și tot mai des întâlnitele „ispite” din rețelele de socializare și de pe internet au un efect destul de traumatizant asupra stimei de sine a unei „femei normale”. Noi, în simplitatea noastră, comparându-ne mai mult sau mai puțin voluntar, ajungem să ne iubim tot mai puțin și să considerăm, pe nedrept, că nu suntem suficiente pentru bărbații noștri.

Femeile și complexele lor

John Gray, celebrul autor al best seller-ului „Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus” abordează problema sexualității cu multă atenție, în cartea sa „Marte și Venus în Dormitor”. Nu este o noutate pentru noi faptul că suntem diferite, și nici că avem tendința de a ne construi complexe, prin compararea cu restul femelelor cu care intrăm în contact.

Tocmai din acest motiv este important să înțelegem că deși bărbații sunt atrași mai întâi pe cale vizuală, în momentul în care se gândesc la o relație, își doresc la fel de mult ca și noi să cunoască omul din spatele trupului. Odată ce au manifestat interes pentru tine, au manifestat interes și pentru corpul tău, iar când ești singura femeie dezbrăcată din cameră, valorezi oentru bărbat mai mult decât orice femeie din reviste.

„Chiar dacă la începutul unei legături bărbatul nu este sigur uneori dacă este mulțumit de corpul femeii, cu timpul, pe măsură ce ajunge să o cunoască și să o iubească, va simți că pentru el corpul ei este perfect”.

John Gray

Citește și: 9 Semne că ți-ai găsit sufletul pereche

Când bărbații se uită la alte femei…

Adesea observ în cupluri femei care nu au o părere foarte bună despre sine și atunci ajung să fie frustrate de privirile pe care iubiții lor le acordă altor femei.

Totodată, tot mai des observ femei care au înțeles că nu este nimic rău în a admira, și chiar se bucură alături de bărbații lor de jocul de priviri. În momentul în care acceptă că iubirea dintre ei este reală, este profundă, reușesc să aibă calitate comună de observator. Frumusețea, la fel ca și urâțenia, depind strict de percepția noastră individuală. Cu alte cuvinte, noi alegem ce considerăm ca fiind frumos sau urât. Iar dacă bărbatul admiră o femeie frumoasă, nu înseamnă (așa cum avem tendința din frustrare și lipsă de iubire de sine) că vrea să ajungă în pat cu ea.

Când bărbatul iubește o femeie, iar ea își manifestă feminitatea, el este automat atras de ea, total, nu doar de corpul ei. Cu cât atacția față de ea este mai mare (de mintea ei, de zâmbetul ei, de modul în care își exprimă afecțiunea și de cel în care îl face pe el să se simtă), cu atât mai frumos îi pare corpul ei.

„Atracția superficială nu poate dura mult. Destul de frecvent o atracție exclusiv fizică se consumă rapid, ca un chibrit”.

John Gray

Citește și: Iubirea este o floare ce trebuie îngrijită mereu!

Fii femeie, fii tu!

Am momente când privesc în trecut, la pozele cu mine din adolescență, și îmi amintesc cât puteam fi de complexată de corpul meu. Eu mă vedeam, la modul cel mai sincer, grasă și urâtă (la 1.70 și 48 kg). Nu conta pentru mine că toată lumea din jurul meu vedea exact opusul.

După ce am devenit mamă și am trecut prin experiența transformatoare a sarcinii, am renunțat la complexe. Și nu pentru că am renunțat la mine, ci pentru că am învățat să îmi iubesc corpul pentru ceea ce este, pentru rolul esențial pe care îl are: de a mă purta prin viață, a-mi asigura existența fizică.

Pentru că rămăsesem mamă singură, și eram extrem de speriată de lume, am decis să mă accept și să mă iubesc așa cum sunt. Mai mult, am avut grijă să îmi rezolv singură toate complexele fizice, pentru ca atunci când voi iubi un bărbat, să pot accepta mai ușor complimentele lui și să nu cred vreo clipă că el exagerează când mă complimentează.

Atunci când tu te vezi frumoasă, nicio femeie nu mai reprezintă o amenințare

Când în ochii tăi tu ești mulțumită cu tine, cu cine ești, cu relația ta, dacă oferi iubire și afecțiune partenerului tău, nu te simți amenințată. Atunci când un bărbat chiar iubește o femeie, vraja formelor din revistă sau de pe ecrane dispare și el poate aprecia din plin frumusețea ei reală.

Citește și: Încrederea în Sine și Curajul de a fi Personajul Principal din Viața Ta.

–––-

Pentru mai multe resurse de succes:

❃ Abonează-te la canalul meu de youtube aici.

❃ Urmărește-mă pe Facebook.

❃ Urmărește-mă pe Instagram.

❃ Hai la un curs.

ღTe poți implica în comunitate, fiind parte din Asociația pe care o conduc, sau făcând o mică donație:

https://Facebook.com/AsociatiaSimbio

About Author

1 thought on “Când ești singura femeie dezbrăcată din cameră, valorezi pentru bărbat un milion de dolari

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: