SPA și magie… în plină pandemie! Secretul unei zile perfecte cu Bottega Verde

Reading Time: 6 minutes

Traversăm o perioadă în care este tot mai greu să te relaxezi. Toți oamenii din jur sunt crispați. Lumea se află într-o continuă controversă… și statul în casă combinat cu scurtele vizite în vânt nu fac chiar bine pielii. Așa că pentru a rezista (atât fizic cât și psihic) trebuie să ne adaptăm. E riscant să mai mergi la SPA. Și, sincer, când există Bottega Verde nici nu mai ai nevoie. Vine SPA-ul la tine!

Așadar, ce se află în spatele unui ritual bun de hidratare și relaxare? Citiți în continuare și veți afla!

Începe ziua bine

Se zice că dimineața ne conturăm întreaga zi. De succesul trezirii depinde succesul întregii zile. Din acest motiv toți oamenii care au rezultate bune și-au făcut un ritual din a se trezi devreme, când încă nu există tentații, când nu au șanse să fie deranjați.

Principalul motiv pentru care iubim spa-urile este acela că ne încetinesc. Haosul lumii ne face să ne simțim adesea vinovați dacă nu suntem într-o continuă mișcare, dacă nu suntem activi. SPA-ul, în schimb, ne oferă o scuză pentru a ne deconecta și a avea grijă de noi înșine.

Astfel, îmi place să îmi încep ziua acordându-mi 20 de minute dimineața.

20 de minute în care nu există telefon, soț sau copil. Sunt minutele mele.

Las apa să curgă în cada pregătită deja cu lumânări parfumate și cu săruri integrale de baie de la Marea Moartă, timp în care îmi pregătesc ceaiul preferat cu lămâie stoarsă. Așa începe orice ritual de hidratare!

bottega verde, saruri de baie, saruri de la marea moarta,

În felul acesta mă asigur că pH-ul corpului este echilibrat și odată cu el întregul metabolism este bine.

Stabilește o intenție

Când cada este pregătită, îmi pun pe fundal muzică de relaxare, exact ca la SPA… și mă întind.

ritual de relaxare, zen, spa, baie, acasa

Mirosul lumânărilor, textura grujoasă dar extrem de plăcută a sărurilor de baie, gustul puternic alcalinizat al lămâii… și muzica din fundal… toate mă poartă cumva într-o altă lume. Nu știu dacă mă mut într-un plan real, sau într-unul imaginat și trăit atât de des de creierul meu încât pare cu totul real.

Creierul nu este foarte capabil să facă diferența între o experiență trăită și una doar închipuită. Așa că ne putem folosi de acest atuu pentru a trăi tot ceea ce vrem.

Așa, întinsă pe spate, în apa caldă, profit de ocazie pentru a mai introduce o notă specială în peisaj. Este vorba despre gelul de duș detox, unisex, cu extract de lotus, lămâie și fenicul. Și cum îl întind cu multă grație pe corp, într-un plăcut masaj, simt cum întreaga piele devine mai relaxată, catifetală și parfumată.

spa acasa, spa, bottega verde, gel de dus,

Formula cu extract de flori de lotus, lămâie și fenicul mă transpune total într-un loc pe care știu că l-am mai vizitat cândva în mintea mea. Dintr-o dată nu mai sunt în cada mea de bloc. Mirosul fin al florilor de lotus mă mută într-un cadru japonez.

Mă simt exact ca într-una din celebrele oaze din pădurile japoneze…

Corpul meu renaște. Simt cum respiră fericit prin fiecare por, în timp ce se scaldă în apa caldă și în aburii acum parfumați.

Acesta este momentul perfect pentru a stabili intențiile zilei. Corpul este suficient de relaxat încât să poată începe meditația. Energia mea este armonizată cu aceea a Universului. Așa că, fiind pe aceeași frecvență, mă gândesc la toată iubirea pe care vreau să o simt în viața mea, la abundența pe care vreau să o trăiesc, la lucrurile bune pe care vreau să le ofer…

Hrănește-ți mintea cu gânduri pozitive și recunoștință

Iubirea și recunoștința sunt cele mai nobile și mai puternice emoții pe care le putem trăi. Iar apa este o substanță vie. Ea are puterea de a ne vindeca, așa cum, încărcată cu emoții negative, ne poate otrăvi.

Astfel, în plină meditație profit pentru a practica recunoștința:

Mă gândesc la toate lucrurile minunate din viața mea. Sunt recunocătoare pentru simțuri, pentru amintiri, pentru viață.

Și cum experimentez această profundă bucurie, simt cum mă scald într-o energie orbitoare.

Acum sunt pregătită să mă clătesc și să continui cu cea de-a doua parte a ritualului de relaxare.

Las pădurile japoneze în urmă… precum și toate poveștile antice scrise undeva în sufletul meu. Mă ridic, mă învelesc într-un prosop din cel mai fin bumbac egiptean, și mă așez pe marginea căzii.

Hrănește-ți corpul cu vitamine, minerale și alte ingrediente active

Acum a venit momentul să aplic creme de corp hidratante și răcoritoare, care să îmi răsfețe pielea pe durata întregii zile.

Prefer produsele pe bază de Aloe Vera bio întrucât au capacitatea de a reține apa și a hidrata profund pielea. Le aplic într-un continuu masaj și nu pot să nu mă gândesc la toate acele momente frumoase din viața mea în care timpul parcă s-a oprit. Se zice că adevărata frumusețe nu se fotografiază, ci se trăiește.

Cam așa mă simt și eu în timp ce îmi simt pielea răsfățată și catifelată. Îmi amintesc de când era copilul meu mic. Aveam obiceiul ca seară de seară să îi fac băiță în flori de mușețel, după care îl masam. Și cum frământam la pielea lui atât de fragedă și de fină, degetele parcă dansau într-un ritm de iubire și armonie.

Îmi amintesc mirosul lui de bebeluș. Acea senzație incontestabilă și pură.

Și acum, pielea mea deși îmbătrânită de timp, sub acțiunea cremei de corp hidratante cu aloe, îmi amintește de el…

Și pentru că nu trebuie să ignorăm nici picioarele, aplic ușor și spray-ul revigorant cu 30% suc de aloe bio. Dacă mintea ne ajută să ne trimitem emoțiile pe cele mai îndepărtate meleaguri, picioarele ne transportă fizic acolo unde gândurile doar rătăcesc. Așa că este extrem de important să avem grijă de ele.

După ce am parcurs aceste etape, ziua mea poate începe.

În spatele unui ritual de hidratare…

Așadar, în spatele oricărui ritual de hidratare de succes se află câteva elemente indispensabile:

🌱Produsele de calitate: vorbesc aici despre creme, geluri, spray-uri și alte soluții. Natura ne este prietenă. Din ea am evoluat și noi și doar prin ea ne putem regăsi. Plantele sunt pline de viață, chiar și după ce se transformă. Ingredientele naturale sunt cele care fac diferența între o piele sănătoasă și una bolnavă.

🌱Gândurile pozitive: apa din noi se modifică în concordanță cu frecvența gândurilor noastre. Degeaba folosim cele mai bune și mai naturale produse. Degeaba ne scufundăm în cele mai bogate cascade. Când gândurile nu rezonează pe o frecvență înaltă, nici hidratarea nu va avea efect.

🌱 Regularitatea și consecvența: cele mai bune rezultate se văd după o perioadă îndelungată de aplicare. Suntem ființe habituale. Avem nevoie de ritualuri… și trebuie să le repetăm cât mai des pentru a ne intra în reflex și pentru a-și face, cu adevărat, efectul.

🌱 Armonie de simțuri: cu cât stimulăm țesuturile la mai multe niveluri, cu atât obținem rezultate mai bune. Așa că putem să ne folosim de miros, de senzațiile kinestezice (temperatură, textură), de muzică și, de ce nu, de crearea unei atmosfere cât mai plăcută din punct de vedere vizual.

Cine este Bottega Verde

Bottega Verde este cel mai bun brand italian în produse naturale pentru îngrijirea corpului. Acesta aduce arome unice din toate colțurile lumii, făcându-și clienții să traverseze dincolo de granițele imaginației într-o reală călătorie a simțurilor. De peste 45 de ani se bucură de prestigiu, fiind un adevărat etalon în industria beauty, în principal datorită faptului că au reinventat conceptul de „produse naturale” atât prin hidratare intensă, cât și prin multitudinea de arome inedite.

Cele trei ingrediente cheie ce stau la baza succesului acestui brand sunt: măslinele, vița de vie și ovăzul, cultivate pe cele 300 de hectare ale Domeniului Massaini.

Dar nu mă crede pe cuvânt: testează produsele și îți garantez că nu vei mai vrea nimic diferit pentru ritualul tău de hidratare și relaxare!

Tu ce secrete ai pentru ritualul de hidratare? Care sunt aromele care te ajută să călătorești în acele dimensiuni în care îți este cel mai bine? Lasă-mi, te rog, un comentariu!

Articol scris pentru Superblog 2020, ediția de toamnă.

Sursa foto: bottegaverde.ro, facebook.com/BottegaVerde.ro, freepik.com, arhiva proprie

About Author

10 thoughts on “SPA și magie… în plină pandemie! Secretul unei zile perfecte cu Bottega Verde

  1. Eu dimineata nu am timp nici sa respir. Uneori stau cu usa deschisa, pregatita sa ies din casa si ma intreb daca am apucat sa ma spal pe dinti sau sa ma pieptan. Insa aproape in fiecare seara fac o baie cu multa spuma, de meditat tot in cada meditez si ma bucur ca s-a finalizat ziua cu bine

  2. Si eu am cateva minute doar ale mele, seara. La fel, fac o baie cu spuma sau cu sare de baie si citesc o carte. Asa reusesc sa ma deconectez de la toate.

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: