Viitoare mămică? Află cum să pregătești camera pentru sosirea nou născutului

Zilele trec și, după atâtea luni de așteptare, bebe mai are puțin și se pregătește să vă cunoască? Sigur entuziasmul este imens. Dar, unde va sta micuțul? Dacă te gândești să te apuci de aranjarea camerei sale, atunci vezi în continuare care sunt lucrurile de care să ții cont atunci când amenajezi spațiul pentru cel mic:
Eliberează camera pe care vrei să o transformi în spațiul bebelușului
Multe persoane iau copilul direct în camera lor, fără să țină cont de toți microbii care pot sta impregnați în pereți de ani buni. Din acest motiv, este preferabil să eliberezi întreaga cameră, astfel încât să o poți curăța corespunzător. Acest lucru implică ștergerea tuturor pereților de praf, curățarea podelei, a tâmplăriei geamurilor și ușii, precum și a ramei întrerupătoarelor și chiar a lustrei.
Zugrăvește camera
Un copil nou merită să fie primit într-un aer proaspăt, cu energii curate și noi. Zugrăvind nu doar că oferi o nouă culoare, ci elimini și bacteriile și organismele rămase întipărite în pereți. Plus, vei face o schimbare de imagine care este întotdeauna benefică.
Unge balamalele ușii
Poate ți se pare o sugestie ciudată, căreia multă lume nu îi vede utilitatea, dar care se dovedește extrem de constructivă mai ales în timp. Dacă tot te-ai apucat de curățenie, este bine să ungi cu ulei sau lubrifiant și balamalele ușii. Chiar dacă în primele luni micuțul nu va fi deranjat prea tare de zgomote, în cele ce urmează vei vrea să fii cât poți de subtilă atunci când vei părăsi camera după ce în vei fi pus la somn. Așa că… de ce să nu iei măsuri de precauție de acum?
Mobilează camera
Indiferent că vrei să mai păstrezi din mobila veche, sau vei amenaja de la zero, este important ca în camera bebelușului să ai cel puțin următoarele obiecte:
- Un pătuț;
- O măsuță de înfășat;
- Un dulap;
- Un coș de gunoi pentru scutece;
- Un umidificator/dezumidificator;

Deși îți poate părea minimalist, nu vei avea nevoie de mai mult. Totuși, s-ar putea să ai nevoie și de un balansoar. Nu subestima puterea acestuia în momentele în care va fi nevoie să îl alăptezi, sau nu va putea dormi pe timpul nopții.

Decorează camera
Decorațiunile sunt extrem de importante: tapet, animăluțe, plușuri. Totuși, rezistă tentației de a exagera. Jucăriile adună praf! Totuși, steluțele fosforescente lipite pe tavan sau pe pereți sunt extrem de apreciate de cei mici, indiferent de vârstă! Așa că simte-te liberă să te distrezi! Până la urmă, aceasta este camera în care tu vei petrece multă vreme de acum înainte… și este important ca și copilul din tine să fie fericit… nu doar acela care urmează să iasă din tine!
Așadar, acestea sunt câteva aspecte de care ai putea ține cont atunci când te gândești să amenajezi camera copilului.

Mi-a scăpat vreun amănunt? Te invit să îmi scrii în secțiunea de comentarii!
Te-ar putea interesa și:
Ce NU ai voie să mănânci și ce ai voie să mananci când ai varicela și cum să treci mai ușor peste!
Semnificația visului în care apar bebeluși
Sursa foto: pexels.com, pinterest.com
2 thoughts on “Viitoare mămică? Află cum să pregătești camera pentru sosirea nou născutului”