Pregătește-ți BAGAJUL DE MATERNITATE cu Farmacia la Preț Mic

black friday la farmacia la pret mic, bagajul de maternitate, necesar maternitate, necesar bebe, nastere
Reading Time: 4 minutes

Foarte multe femei însărcinate se întreabă ce anume ar trebui să conțină bagajul de maternitate și, mai ales, când ar fi cel mai bine să îl pregătească?

Ei bine, voi începe prin a răspunde la a doua întrebare. Precum povesteam și în articolul 5 Alegeri pentru viitorul copilului, la subpunctul dedicat decorării camerei copilului, nu există un moment ideal. Cel puțin nu unul calculat după calendar. Fiecare sarcină este diferită și, la fel de bine, fiecare femeie poate aștepta surprize diferite în sarcină.

Dincolo de superstiții

Majoritatea gravidelor se tem să pregătească prea repede camera copilului sau bagajul de maternitate, pe motiv că le-a spus lor o bunică sau o vecină că dacă o fac din timp, le va muri copilul, vor fi calamități în familie… și alte aberații similare.

Sigur, nici eu nu recomand să ai bagajul făcut încă de când ai descoperit că ești însărcinată, dar nici nu sunt de acord să te prindă nașterea nepregătită și să alergi care-încotro, disperată, atunci.

Așadar, din experiență recomand ca toate cumpărăturile pentru bebe să fie făcute undeva la începutul trimestrului III. Începând cu săptămâna 28 pot apărea multe surprize. De la oboseală excesivă, lipsă de chef de viață… și până la naștere prematură.

Cel mai economic moment în care să pregătești geanta pentru maternitate

pregatiri pentru nastere

Am născut primul copil în ianuarie (cu o lună mai devreme decât ar fi trebuit), iar acum mă pot aștepta să nasc încă din decembrie. Și atunci, la fel ca acum am avut marele beneficiu de a-mi putea pregăti toate bagajele de Black Friday.

Din punctul meu de vedere cel mai bun moment pentru a pregăti bagajul de maternitate este în sezonul reducerilor. Așa că dacă ești însărcinată… chiar dacă nu ai ajuns neapărat în trimestrul al III-lea, te poți pregăti!

Black Friday la Farmacie

Anul acesta Black Friday va pica în 27 noiembrie. Cu toate acestea, anumite firme se pregătesc cu mai multe zile de reduceri pe care să le poți prinde și dacă în vinerea neagră ești blocat în trafic/la serviciu sau pur și simplu nu ai chef de cumpărături.

Astfel, Farmacia la Pret Mic m-a provocat (în cadrul competiției Superblog de toamnă) să spun care sunt acele produse pe care mă aștept eu să le găsesc reduse de Black Friday. Și pentru că am luat foarte în serior provocarea… și chiar îmi doresc să îmi pot pregăti lista pentru maternitate la un preț cât mai mic, uite care sunt așteptările mele… și de ce ai putea avea nevoie și tu de la farmacie:

Bagajul de maternitate: ce poți cumpăra de la farmacie

Voi împărți lista în două categorii: pentru tine și pentru bebe. Așadar:

Lista de maternitate a mamei

Lista de maternitate a mamei, bagaj de maternitate mama,
 • Dezinfectant: chiar și dacă nu ar fi fost pandemie, tot aș fi recomandat să te dezinfectezi de fiecare dată când urmează să pui mâna pe copil. Eu aș spera să găsesc la reducere de Black Friday la Farmacia la Pret Mic: Synergy Therm Loțiune Igienizantă cu 70% Alcool, Aloe Vera și Argint coloidal. Îl prefer datorită argintului coloidal care are proprietăți curative deosebite, formând o peliculă protectoare pe piele chiar și după evaporarea alcoolului;
 • Săpun, Gel de duș, Șampon, Periuță de dinți, Pastă de dinți, tampoane – Pe acestea le poți lua oricând întrucât nu sunt atât de scumpe;
 • Cremă cu lanolină pentru îngrijirea mameloanelor Garmastan – mai ales dacă intenționezi să alăptezi este important să o ai în geantă. M-aș bucura să fie la reducere pentru că îmi amintesc cu câtă disperare am alergat după ea prin farmacii după ce l-am născut pe Ionuț. Este un produs de utilizare îndelungată!
 • Pompă de sân: sunt femei care preferă pompele electrice. Eu am deja experiență cu una manuală, așa că aș vrea să găsesc la reducere pompa „Natural” de la Avent. Este minunată! Pe cealaltă am folosit-o aproape 3 ani (adică pe toată perioada alăptării), așa că este o investiție care merită toți banii!
 • Pungi pentru stocarea laptelui matern – prefer setul de 25 bucăți de la Avent. Am avut nevoie de ele din plin, pentru a nu pierde laptele suplimentar.
 • Tampoane pentru îngrijirea sânilor – o reducere la setul Avent de 24 bucăți ar fi mai mult decât bine venită! Aceste tampoane sunt utile și după externare, mai ales când ești în oraș și nu vrei să te trezești plină de lapte! Se introduc în sutien/bustieră și ești salvată!

Lista de maternitate a bebelușului

bagajul de maternitate al copilului, necesar bebe,
 • Șervețele umede: pentru că Ionuț avea probleme cu pielea fundulețului și se opărea ușor, medicul neonatolog mi-a recomandat șervețelele umede Huggies Pure. De când le-am descoperit le-am urmărit în continuu să fie la reducere pentru că obișnuiam să cumpăr câte 10 pachete odată.
 • Scutece Huggies Elite Soft nr.1 – mi se par cele mai prietenoase cu pielea delicată a bebelușului. Și cum în primele zile de naștere un bebeluș trebuie schimbat și de 10 ori, e bine să pot cumpăra mai multe la un preț cât mai bun!
 • Ser fiziologic – prefer pachetul physiodose cu 30 unidoze, pentru că igiena ochișorilor, a năsucului și urechiușelor se realizează multă vreme cu aceste „fiole” de ser fiziologic.
 • Aleze – când schimbi bebelușul ai nevoie să protejezi patul sau suprafața pe care lucrezi. Se pot întâmpla multe accidente pe care cu siguranță nu le dorești. Astfel, alezele de 60x60cm sunt mai mult decât perfecte.
 • Cremă pentru eritem fesier – eu, personal, vreau să găsesc la reducere balsamul reparator La Roche Posay Cicaplast. Este minunat pentru uz zilnic. Prefer să previn apariția eritemului, decât să tratez.
 • Tinctură de Iod și Reviken – pentru situația în care apare arsura, am învățat în spital că nicio cremă nu se compară cu aceste ingrediente magice.

Sigur, îți recomand să ai și bețișoare de urechi speciale pentru bebeluși și comprese sterile. Îți vor fi utile.

Sper ca materialul meu să te fi inspirat.

Naștere ușoară!

Grațiela

Sursa foto: farmacialapretmic.ro

2 thoughts on “Pregătește-ți BAGAJUL DE MATERNITATE cu Farmacia la Preț Mic

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: