Criza: momentul IDEAL pentru planificarea următoarei vacanțe pe litoralul românesc!

vacanta pe litoralul romanesc
Reading Time: 7 minutes

În plină criză, când toți suntem blocați în casă, când sirenele mașinilor de poliție urlă să nu scoatem nici măcar nasurile pe fereastră și, colac peste pupăză, mai și ninge ca-n povești (desi aprilie ne bate la ușă), eu mă gândesc la vacanță. Viața m-a învățat că oamenii de succes au capacitatea de a exploata orice situație și de a face tot ce pot mai bun, mai ales atunci când nimeni nu mai vede niciun tunel (d-apoi luminița de la capătul lui).

Cel mai bun mod de a depăși o criză este urmărind un ideal!

Corpul nostru este ținut în viață de o sursă de enegie. Ea poate fi pozitivă sau negativă. Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că energia negativă distruge celulele și, mai departe, țesuturile și organele, ducând la apariția bolilor. Pe de altă parte, energia pozitivă are capacitatea de a regenera, de a întări sistemul imunitar și de a vindeca.

Mulți oameni aflați în stadiu terminal de cancer au fost vindecați de o atitudine pozitivă. Mie îmi place foarte mult să cred că atâta vreme cât avem un ideal, cât îndrăznim să visăm și să ne și urmăm visul (demarând acțiuni concrete în acel sens), avem puterea de a ne păstra în viață. Când încetăm să credem, să sperăm și să luptăm, încetăm să trăim.

Așadar, hai în vacanță!

Alegerea destinației

Eu, personal, iubesc marea. În multe momente grele închid ochii și, dintr-o dată, fără prea multă ezitare, mă regăsesc pe faleză, inspirând aerul sărat, cu mirosul lui specific de alge, pe care îl iubesc atât de mult. Parcă și văd luna reflectându-se ca-ntr-o oglindă în valurile mai mult sau mai puțin liniștite. Pielea-mi este mângâiată de adierea vântului cald, și totuși atât de răcoritor. Urechile îmi sunt dezmierdate de sunetul fluxului și al refluxului, de greierii care cântă cu nepăsare cât este noaptea de lungă și de sunetul lin al aripilor de pescăruș care zboară liniștit pe deasupra apei.

Iubesc Constanța și litoralul românesc. Iubesc faptul că m-am născut într-o țară care are atâtea bogății naturale și care îmi permite ca doar în câteva ore să mă bucur atât de munte, cât și de mare sau de câmpie.

Așa că destinația este clară: Marea Neagră!

Pentru că marea mă vindecă de orice depresie, insomnie sau fobie, am tendința să mă întorc la ea și de câte 4-5 ori pe an. De-a lungul timpului am avut bucuria să îmi ancorez amintiri în aproape toate stațiunile. Totuși, există una în care nu am fost niciodată… Și pentru că vacanța ideală pentru mine înseamnă și o doză de necunoscut, am să aleg ca destinație Cap Aurora. Am înțeles că este cea mai mică dintre stațiunile Mangaliei Nord, situată undeva la 1 km de Jupiter și 1 km de Venus.

Văzând câteva fotografii cu ea, m-am îndrăgostit instant! Este așezată pe un patrimoniu stâncos între pădure și mare și se bucură de o plajă netedă.

vacanta cap aurora

Anul acesta vreau să îi dau o șansă! Momentul ideal pentru mine ar fi începutul lui iulie. Mereu am visat să îmi sărbătoresc ziua de naștere pe plajă, iar anul trecut chiar s-a împlinit! Merită un bis.

Care este cel mai bun moment pentru a rezerva o vacanță?

Ținând cont de situația îngrozitoare din turism de la momentul actual, când nu se știe ce urmează, iar granițele sunt ca și închise… consider că acesta este cel mai bun moment pentru a rezerva o vacanță în țară! Dacă ai ceva economii la saltea și nu ești atât de afectat de ceea ce se întâmplă în câmpul muncii, atunci cu siguranță este o investiție extraordinară! Prețurile au scăzut și ai ocazia să te bucuri de o vacanță superbă și (intuiesc) liniștită!

Cum obțin cel mai bun preț?

Pentru că vreau să profit la maxim de situație și sunt o persoană chibzuită, apelez la cea mai bună agenție pentru vacanțe la mare în România: litoralulromanesc.ro. Am observat că pe platformă există multe oferte de cazare litoral în perioada aceasta, inclusiv cu flexibilitate de plată.

Ce înseamnă flexibilitate de plată?

Rezerv acum, în 3 zile plătesc 20% din valoare sejurului… și până să îmi fac bagajele am timp să fac rost și de restul sumei.

Mai mult, am descoperit „vacanțe fără riscuri”: un concept nou care oferă turistului posibilitatea de a-și reprograma oricând vacanța sau de a cere o restituire a banilor în situația în care la momentul efectuării acesteia încă mai există probleme cu virusul COVID-19.

Care este plata ideală?

Pentru mine concediul ideal este cel pe care nu sunt nevoită să îl plătesc :D. Dar cum de cele mai multe ori acesta este un vis la care doar puțini putem aspira, alternativa ideală este cea care îmi permite să plătesc un avans cât mai mic la rezervare, urmând ca diferența să o achit pe parcurs sau chiar la hotel.

Așadar, intru pe platformă și caut cazare Jupiter și rămân fermecată de prima opțiune care, întâmplător sau nu, este Hotel Opal de 3*, situat în Cap Aurora, pe faleză. Panorama este extraordinară și din câte pot observa are și facilități pentru copii.

Sincer, am ajuns într-un moment al vieții în care nu îmi mai pot imagina vacanțele la mare fără copil.

Îmi place în mod deosebit cum se vede marea de pe terasă, așa că sigur vacanța mea ideală include o cameră cu vedere spre plajă! Să pot sta cu băieții mei afară, pe terasă, „blindați” cu totul în prosoape, în timp ce briza mării ne usucă părul.

Serviciile ideale în vacanță

Am ajuns la concluzia că atâta timp cât am persoanele iubite lângă mine, precum și posibilitatea de a savura o masă caldă și a face un duș fierbinte… îmi trăiesc visul. Nu sunt foarte pretențioasă. Un hotel de 3* cu demipensiune este mai mult decât suficient. Acestea sunt condițiile care pot asigura cel mai bun raport calitate-preț și cel mai mare grad de satisfacție.

Recunsc că de cele mai multe ori aleg locații care au chicinetă (bucătărie proprie) fiindcă îmi place foarte mult să gătesc. Totuși, pentru că și eu am dreptul la o pauză, la o vacanță adevărată în care să stau, să mă relaxez și să mă bucur de viață (pentru că de obicei sunt atât de băgată în priză încât cumva ajung să mă neglijez tocmai pe mine), aleg varianta cu demipensiune.

De ce demipensiune și nu all inclusive?

Este simplu: vreau să și vizitez. Demipensiune înseamnă două mese/zi (mic dejun și cină). Asta îmi oferă posibilitatea ca la prânz să mănânc hamsii și porumb fiert pe plajă, sau să mă plimb în orice stațiune și să mănânc ce vreau.

Eu în vacanțe nu mai am limite… și nu îmi pasă nici de siluetă. Așa că nu mă deranjează ca masa de prânz să fie 3 tipuri diferite de înghețată, o pina colada pe un șezlong și floricele :D. La all inclusive mă simt legată de cazare și, oarecum, constrânsă.

Alegerea companiei – Cine mă face să mă simt în vacanță?

Anul trecut am experimentat pentru prima dată vacanța „pentru oameni căsătoriți”, mergând la Mamaia toți trei + nașii (care, de asemenea au un pitic). A fost genial! Vacanța ideală! 4 adulți fac mult mai ușor față la 2 copii decât fac doi adulți la unul! Plus că fiind doi copii se mai joacă și împreună și ne lasă pe noi în pace…

Activități pentru o vacanță reușită!

Când merg la mare îmi place grozav să lenevesc. Dar sunt și momente când mă apucă vizitatul. Așa că având în vedere că mergem cu piticii, activitățile de bifat sunt:

Plajă, soare, înot, joacă

vacanța la mare
Mamaia Nord

Kite Surfing

Vizită la Aventura Park

Sporturi de apă: skijet sau banana

Vizită la delfinariu și grădina zoologică

delfinariul Constanța

Croaziere pe mare

croazieră la marea neagră vacanță

Plimbări nocturne cu picioarele goale pe nisip

Mai departe orice s-ar adăuga este un bonus, o binecuvântare.

Și uite așa, visând la vacanță, am uitat complet de nebunia din jur.

Sursa foto: litoralulromanesc.ro, mangalianews.ro, arhiva proprie.

Articol scris pentru Spring Superblog 2020.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: