Avantajele angajarii unei agentii pentru administrare conturi Social Media

Reading Time: 3 minutes

Prezenta pe retelele sociale este o necesitate tot mai mare pentru o afacere in crestere. In ultimul timp, exista un puternic impuls pentru a incuraja companiile sa puna mai mult accent pe gestionarea conturilor lor de social media. Aceasta este una dintre cele mai bune metode de marketing online si pentru cresterea vizibilitatii unei companii in crestere.

Dar conducerea unei afaceri si incercarea de a intelege marketingul pe retelele sociale pot fi relativ epuizante si nu sunt la indemana tuturor proprietarilor de afaceri. Din fericire, cererea companiilor de a avea o prezenta online a creat un boom in agentiile de social media, care pot ajuta companiile sa valorifice acest potential.

agentie digital marketing este cea mai buna alegere cand vine vorba de profesionalism in abordarea unei astfel de publicitati. 

Dar de ce ar trebui sa angajezi o agentie care sa-ti administreze social media?

In plus, cum iti poti da seama daca acesta este lucrul potrivit pentru tine? Angajarea unei agentii de marketing digital poate fi o investitie inteleapta care poate ajuta cu siguranta la dezvoltarea afacerii.

De ce sa angajezi o agentie pentru promovare social media?

Este posibil sa utilizezi deja anumite retele sociale pentru a atrage noi clienti, dar oare intelegi cu adevarat impactul pe care il are asupra vizibilitatii brandului si, la randul sau, asupra afacerii tale in ansamblu?

Daca firma ta este o companie B2C (business orientat spre consumator), atunci Social Media este un canal excelent pentru a ajunge la clienti si pentru a face afaceri bune.

Daca esti o companie B2B (afacere orientata spre alte companii), atunci prezenta firmei pe retelele sociale va trebui sa fie una profesionala si credibila.

Pentru multe companii, prezenta pe retelele sociale este incadrata undeva intre acesti doi poli. Agentiile care lucreaza la gestionarea retelelor sociale pentru clientii lor vor fi responsabile de diferite sarcini, direct relationate cu afacerea ta:

  • Crearea de continut care poate fi partajat –  include postari, fotografii, videoclipuri, grafica si alte forme de suport media
  • Configurarea de strategii si campanii de marketing
  • Publicarea periodica de postari, precum si postari programate 
  • Raspunsuri la  postari, comentarii si continut de pe retelele sociale de la alte companii si persoane
  • Gasirea de influenceri si companii cu care afacerea ta se poate conecta
  • Generarea de statistici si studiul concurentei 
  • Interactiunea cu clientii, potentialii prospecti si cei interesati de profilul de social media la companiei
  • Gestionarea de mesaje, e-mailuri si conversatii care au loc pe social media

De ce ar trebui sa angajezi o agentie de marketing pentru a se ocupa de administrarea conturilor de Social Media pentru afacerea ta? 

1. Strategii si planificare concreta:

Unul dintre principalele motive pentru angajarea unei agentii care sa gestioneze managementul social media este acela de a gasi o abordare strategica, o planificare coerenta si strategie de brand. O agentie serioasa va incepe probabil prin analiza prezentei firmei tale online curente, facand, de asemenea, o analiza competitiva a conturilor pe social media. Acest demers va deschide usa spre o multime de optiuni de imbunatatire.

In plus, majoritatea agentiilor vor oferi servicii de consultatie si consiliere, dupa punerea in aplicare a acestor planuri si sugestii.

Dupa cum am mentionat mai sus, postarea de postari este una dintre principalele functii de mentinere a prezentei pe social media. Postarile sunt realizate in diferite forme si formate. O prezenta activa in social media include crearea de continut , postari pe blog, grafica, fotografii, videoclipuri si multe altele. Lucrand cu o agentie, acestia se  ocupa de toate publicarile, inclusiv de programarea unor postari care trebuie sa fie difuzate in momentele cele mai eficiente pentru business,

Companiile specializate in social media inteleg cum sa concureze cu alti competitori si vor putea formula o abordare de succes in raport cu alti influenceri, marci si companii.

2. Creare de valori legate de brandul companiei:

Agentiile de Social Media incearca sa ajute companiile sa construiasca o imagine puternica a marcii si care implica intelegerea si perpetuarea valorilor brandului.

Brandingul nu inseamna doar plasarea imaginii companiei pe o pagina, ci implica mai degraba promovarea aspectelor emotionale, practice si sociale ale afacerii sau serviciului oferit de firma ta.

In ciuda faptului ca probabil iti cunosti perfect afacerea din interior si din exterior, este posibil sa nu stii cum sa ajungi la clienti la nivel emotional. Aici este rolul unei agentie de marketing pe retelele sociale. Aceste agentii digitale stiu sa te ajute sa descoperi cele mai eficiente modalitati de a pune in valoare marca. 

3. Atingerea obiectivelor:

Scopul oricarei agentii de marketing digital este de a ajuta afacerea si pe tine sa iti atingi obiectivele cat mai eficient posibil.

Daca nu esti sigur cum sa abordezi marketingul in Social Media, atunci angajarea unei agentii cum este Agentia re7consulting din Bucuresti te poate ajuta sa afli cum sa promovezi brandul tau pe mai multe canale in cel mai eficient mod.

Colaborarea cu o agentie de digital marketing iti poate economisi timp si bani, prin externalizarea problemelor legate de prezenta pe retelele sociale. Apeleaza asadar la profesionisti si bucura-te de timp pentru dezvoltarea afacerii tale.

5 thoughts on “Avantajele angajarii unei agentii pentru administrare conturi Social Media

  1. Mereu specialiștii fac diferența. Atunci când apelăm la cei mai buni succesul este aproape garantat.

  2. În fiecare zi, mii de mărci se nasc, cresc, evoluează și mor. Câți reușesc să depășească și să ajungă la inimile oamenilor? Puțini. De ce? Din cauza că nu apelează la specialiști.

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d blogeri au apreciat: