CUM știi dacă agenția ta SEO are o strategie care nu respectă politicile motoarelor de căutare?

agentie seo
Reading Time: 2 minutes

Semne de practici SEO îndoielnice:

Black hat SEO este ceea ce numim practici SEO îndoielnice care încearcă să „păcălească” motorul de căutare. Google pedepsește site-urile care folosesc tehnici de păcălire pentru a poziționa un site cât mai sus în clasamentul motorului de căutare (SERP), iar pagubele pot dura ani de zile și în unele cazuri sunt iremediabile.

Dacă expertul SEO face orice tip de garanții sau promisiuni cu privire la rezultate în perioade de timp foarte scurte, fugi!

La ce semne privind strategia de SEO a unei companii trebuie să te uiți:

 • Cumpără o tonă de link-uri de pe site-uri web aleatoare
 • Utilizarea unui program de calculator pentru a genera link-uri interne
 • Folosesc conținut duplicat
 • Trimiterea de comunicate false de presă pentru a trimite link-uri către site-ul tău

Dacă nu ai utilizat tactici Black Hat SEO pe site-ul tău, nu începe acum. Dar dacă ai făcut asta, îți recomand să lucrezi cu o companie SEO de încredere, care te va ajuta să îți cureți site-ul. Nu risca să primești o penalizare de la Google!

Două sfaturi:

Primul sfat – nu face afaceri cu nimeni care insistă să păstreze drepturile de autor ale oricăror metadate pe care le creează, le editează sau le analizează.

Al doilea sfat – cere întotdeauna un raport de link building și analizează site-urile pe care s-au publicat articole care duc link-uri către site-ul tău.

Alte sfaturi utile:

 • Vezi dacă site-urile pe care s-au publicat advertoriale au conținut despre aceeași industrie în care activezi. Ideal ar fi să fie întreg site-ul, însă este Ok și dacă au o categorie dedicată.
 • Copiază o parte din descrierile/articolele redactate de către copywriterii agenției în Google și dacă îți apar cu bold fraze sau propoziții întregi, înseamnă că textul este copiat din altă parte.
 • Cere lunar un raport de link-uri care fac trimitere către site-ul tău și vezi dacă anumite domenii sunt dubioase sau din altă țară.
 • Verifică IP-ul site-urilor pe care publici advertoriale și vezi dacă este același. Dacă se întâmplă asta, înseamnă că își optimizează bugetul publicând pe o rețea de bloguri (PBN).

Așadar, ce este de făcut?

 1. Schimbi agenția de SEO.
 2. Poți face un curs de SEO pentru a ști la ce să te uiți când colaborezi cu o agenție.
 3. Cumpără-ți singur advertorialele.
 4. Colaborează cu influenceri și fă guest post pentru a construi link-uri în mod natural.

Dacă ești blogger și vrei să îți crești traficul de pe blog, citește și https://clientipeviata.ro/idei-promovare-bloguri/

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: