Prima noastră vacanță cu mașina în Europa!

Reading Time: 5 minutes

De mic copil m-am îndrăgostit de farmecul iernii… am senzația că acesta este un anotimp al iubirii, în care oricât de grea ar fi istoria ta personală, nu poți să trăiești altfel decât în pace, iertare și liniște sufletească.

Îmi amintesc când venea decembrie și toate balcoanele prindeau culoare. Îmi plăcea să mă priponesc în geam și să mă pierd încercând să compun un nou colind, pe ritmul tuturor luminițelor din blocul vecin.

Trăind într-un oraș de provincie, nu am avut ocazia să văd prea multe sau prea spectaculoase târguri de iarnă, însă așa banale cum erau ele, în niciun an nu am putut rata plimbările în aglomerație, printre luminițe, în timp ce sufletul levita pe colinde, mirosul de petarde și vin fiert într-o atmosferă încețoșată și ambiguă, dar totodată magică… Și nu pierdeam nici mirosul de cozonaci proaspeți și gustul dulceag de gogoși însiropate.

Totuși, de când mă pierdeam cu orele în fața geamului, fascinată de formele pe care le lua aburul cald pe fereastră, la fiecare nouă respirație a mea… visez să văd un târg de Crăciun adevărat! Exact ca acelea din reclamele de la Coca Cola.

Așa că anul acesta vreau să fac o surpriză copilului din mine… și să merg să văd luminițele în cel mai feeric loc din Europa!

Targul de iarna de la Viena Austria
Sursa foto: aventurescu.ro

Am ales ca destinație Târgul de Crăciun de la Viena.

Timpul parcă stă în loc când aștepți!

Pentru că ideea a pornit dintr-un copil și nu de la adultul din mine… m-am înarmat cu extrem de mult entuziasm și am făcut anunțul. I-am dat lui Luci marea veste: în două luni plecăm în prima noastră excursie de familie cu mașina în Europa.

Secundele treceau extrem de greu. Nu știu dacă se scursăseră trei, că deja tăcerea lui mă făcea să mă zvârcolesc în interior cam cum o face un copil mic pe podea când simte că lumea nu se mai rotește în jurul lui.

Într-un final, privirea i se luminează și îl aud spunând cu multă candoare: „Măi… să știi că nu-i o idee rea! Mergem!”

Direct la drum…

… mental!

Că din fericire mai avem câteva luni să ne pregătim!

Deja mă vedeam conducând. Nu știu dacă este ceva în lumea aceasta care să mă fascineze și să mă relaxeze mai tare ca momentul în care mă aflu la volan. Știi, este acel moment în care simt că sunt un supererou… că toată lumea este, cu adevărat a mea, și că totul este exact unde ar trebui.

…Să te așezi pe drum la volanul mașinii pe care o iubești atât de mult, să știi că drumul este al tău, este liber și tu conduci… Și este atât de ușor, și-ți vine atât de natural. Este deja ca o extensie a ta fără de care nu ai putea trăi. Este un drog!

…Să vezi o lume atât de frumoasă, atâtea forme de relief, atâtea drumuri și case de toate felurile. Să mai arunci un ochi la mașinile din trafic și să constați că în fața ta ai exact una din mașinile de pe wishlist-ul tău. Să o analizezi în fugă și totuși să te simți atât de în siguranță. Căci deții controlul…

…Să tragi cu colțul ochiului în oglinda retrovizoare și să îți vezi copilul privind fascinat pe fereastră, hipnotizat, parcă de multitudinea nuanțelor Pământului. Și să realizezi că ai făcut ceva cu viața ta și ești recunoscător că toți anii de greutăți, toate dezamăgirile și autoamăgirile… tot ce a fost cândva dureros, a meritat! Ești fericit.

Îmi place să conduc.

Iar acum, că în două săptămâni scap de numerele provizorii și trec la cele permanente, am zis că este ocazia perfectă să fac o aroganță.

Am mai avut vacanțe în țară cu mașina. Am mai fost și prin Europa… Dar niciodată nu am ieșit din țară cu mașina! Așa că aceasta va fi prima ieșire. Și, aparent o mare provocare!

Cum ne pregătim pentru prima noastră vacanță cu mașina în Europa

Cea mai importantă este, desigur, destinația. Dar până acolo, vorbim de ore bune de condus. Așa că mi-am dat seama că la fel de importantă ca distracția din Viena este și distracția de pe drum. Și pentru a ne putea bucura de drum, trebuie neapărat să pregătim mașina.

Nu mă stresez cu lucrurile evidente. Nu mă gândesc acum la schimbul de ture între șoferi, la opriri, la schimbul de ulei, la revizii, la anvelope și la taxele de drum. Pe acestea mereu am știut să le rezolvăm și ne-au intrat în rutină.

Citroen C3 Aircross 2019 – accesorii auto necesare pentru a pleca în vacanță

Totuși, pentru că insist să mergem cu Citroenul și nu cu Fordul (care este deja echipat de drum lung), Luci a început să îmi facă listă cu accesorii auto pe care trebuie să le achiziționăm în săptămânile ce urmează. Având atelirul lui de tinichigerie și fiind pasionat până la absurd de table și de îngrijirea mașinilor, știind cât de greu este să repari o neglijență în timp, nu acceptă să plecăm fără:

  • Scut motor metalic: pentru că avem de parcurs 2000 km minim, în toată călătoria noastră, și pentru că ne dorim să explorăm orice oază de frumusețe de pe traseu, vrem să fim în siguranță. Iar acest scut oferă rezistență mărită la impactul cu diferite obiecte aflate pe carosabil, acoperă compartimentul din față al mașinii, astfel încât defecțiunile cauzate de praful și de noroiul ce intră în zona motorului sunt reduse, iar durata de viață este mult mai mare, în comparație cu scuturile din plastic sau fibră de sticlă;
carlig remorcare citroen c3 aircross 2019
Sursa foto: autogedal.ro
  • Cutie portbagaj auto: pentru că este genial C3-ul meu, dar ce-i drept… e drept: Are un portbagaj extraordinar pentru momentele când merg cu Luci la cumpărături, sau pentru accesoriile pe care le iau cu mine la cursuri sau la prezentări, dar pentru o vacanță în 3, din care unul este copilul de nici 5 ani… este puțin cam mic. Și, să fiu sinceră, mereu mi-am dorit o cutie pentru portbagaj. Poate sunt eu ciudată, dar mi se pare că acesta este cel mai sexy accesoriu al unei mașini frumoase. Nu știi dacă în acea mașină este o familie elegantă care pleacă în vacanță sau un aventurier care străbate întreaga lume în mașină. Deci pe lângă utilitate, mai lasă și loc de o poveste;
Sursa foto: autogedal.ro

Ne-am tot gândit dacă nu cumva am avea nevoie și de un cârlig de remorcare… dar apoi ne-am amintit că  prințesa mea este prea gingașă pentru un accesoriu atât de masculin. Plus că nu vreau să o obosesc cu prea multe bagaje suplimentare. Îmi ajunge deocamdată portbajgajul suspendat.

Așa că acum că le-am găsit și știu exact ce este important… nu îmi rămâne decât să mă mă ocup de achiziții și rezevări și să mă umplu de entuziasm cu fiecare zi care mă aduce mai aproape de împlinirea visului meu.

Visez la zăpadă, luminițe și miros de plăcinte și cârnați. Și va fi și mai frumos ca în visul meu… fiindcă va fi real.  Și nu voi mai fi singură acolo, ci voi fi alături de băieții mei preferați și de un alt membru al familiei pe care nu l-aș fi lăsat în urmă: mașina mea.

Sunt foarte fericită!

Sursa foto: practicalwonderlust.com

Acesta este un nou articol pentru SuperBlog2019.

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: