Revoluționarul E-mark de la Colop, în sfârșit în România… și atât de aproape de a fi al meu!

colop e-mark articol superblog gratiela vlad 2019
Reading Time: 10 minutes

Astăzi vreau să vă spun o poveste. M-a marcat atât de tare încât nu îmi pot imagina un mod mai sincer și mai autentic de a redacta acest articol.

Dacă mă urmărești știi că de aproximativ o lună sunt înscrisă în concursul Superblog 2019… și ca să înțelegi puțin mai bine despre ce este vorba, îți voi explica pe scurt cam cum funcționează: o dată la două zile un nou sponsor al competiției pune la bătaie noi premii ca recompensă pentru (de regulă) cele mai bune 3 articole ale probei (am zis de regulă fiindcă sunt și situații când există un singur premiu sau, dimpotrivă, mai multe. Dar media este de 3). Există o cerință, niște reguli și un juriu (adică o parte umană, care poate influența foarte mult rezultatele).

Bun… până acum am obținut continuu al patrulea punctaj (din 100 și ceva de participanți/probă). Ceea ce înseamnă ceva, mai ales pentru că este prima dată când concurez… și sincer nici nu m-am implicat prea tare. Din acest punct de vedere sunt la modul cel mai sincer exaltată și extrem de recunoscătoare.

Și, ca să revin la poveste, acum două zile a apărut o nouă probă, care are ca sponsor COLOP.

Când am văzut… am zis OK. Sună drăguț.

Sunt administrator de firmă, am ștampile de toate dimensiunile și formele. Îmi place să le operez și sunt extrem de utile. Așa că dacă mai câștig unele, nu pot decât să mă bucur.

Stampile Colop, stampila electronica colop, e-mark, revolutie in lumea stampilelor, descriere Gratiela Vlad superblog 2019
Sursa foto: emark.colop.com

Apoi văd premiul.

Era 1 și ceva noaptea când am văzut miza.

Ionuț dormea între noi, ca întotdeauna, pașnic… Luci se juca pe telefon…

Am fost sigură că nu mă voi abține și voi începe să țip. Pupilele mi se dilataseră teribil, sângele s-a pus în mișcare… dar nu puteam spune nimic, pentru că… Ionuț… somn. Na.

Așa că tot ce am putut face a fost să îi dau lui Luci telefonul să vadă. Am apucat decât să îi șoptesc ușor: „…Baby…. Ihmmm… uite ce câștigă primul clasat în competiție… la proba aceasta…”.

A luat telefonul și… după 5 secunde îl văd ridicându-se brusc, cu o față de copil nevinovat, cu niște ochi de cățeluș imenși (puppy eyes). Îi străluceau ochii atât de puternic încât nu aș exagera să spun că radiau mai multă lumină decât felinarul de afară care îi bătea fix în spate.

Vreaaaaaaaaaaaaauuuuu” aud pe o voce de băiețel de grădiniță care vede o vată pe băț multicoloră… gigantică! Apoi, fără a mai ține cont de somnul copilului, a început să verse motive pentru care trebuie să avem acest gadget.

La birou m-ar scăpa de atâta muncă. Nu m-aș mai chinuit atât să scriu de mână atâtea lucruri, nu ar mai trebui să mă mai stresez cu o multitudine de ștampile pe birou.

Plus că am putea personaliza toate materialele, mapele, ușile și pereții! (Când Luci este entuziasmat, imposibilul devine posibil, crede-mă!)

Doar ca să știi… este ceva la care amândoi visăm de  prin martie, când am văzut prima dată o prezentare pe pagina de Youtube Colop Stamps. Și așteptam să ajungă în România.

De ce e-mark de la Colop?

Vorbim despre primul dispozitiv de marcare electronică de acest tip. E-mark permite crearea, modificarea și transferul creațiilor tale color folosind nimic mai mult decât o simplă aplicație. Ca aici:

Pentru toate acele momente în care ai nevoie de un print rapid, de numere de ordine gândite deja de sistem sau de modalități rapide și ușoare de a personaliza niște materiale (chiar și cărți… să nu le mai mâzgălești, ci să le personalizezi frumos, pentru a ști cu adevărat că îți aparțin)… există e-mark. Chiar a fost gândit să ușureze munca noastră de la birou.

Și chiar dacă a fost gândit pentru birou… în capul meu este deja o explozie de idei de marketing în care acest gadget să fie extrem de util!

Deja mă gândesc la o grămadă de materiale pe care vreau să testez imprimarea amprentelor. De fapt, acesta este un watermark simplu și la îndemână care îți asigură multă vizibilitate, oriunde ai avea nevoie!

Cum funcționează e-mark de la Colop?

Colop e-mark
Sursa foto: emag.ro

Exact cum spuneam mai sus, este necesară instalarea unei aplicații pe tabletă sau în telefon și apoi apare toată magia.
Totuși, mi se pare extrem de fain faptul că e-mark generează  o rețea Wi-fi proprie prin care se conectează la tableta sau telefonul tău. Timpul de transfer este extrem de redus, motiv pentru care obiectele vizate vor putea fi marcate imediat. Și poți oscila pe loc între 4 printuri!

Printuri pregătite pentru personalizare în aplicația E-mark

Și pentru că trebuia să fie și mai fain de atât, pentru persoanele ca mine care nu au foarte mult timp și, uneori nici foarte multă inspirație, există mult iubitele template-uri. Colop s-a gândit foarte bine și a pus la dispoziție o gamă largă de printuri ready-to-use. Tu trebuie doar să le editezi cu adresam numele, logo-ul tău…și orice ai mai avea nevoie.

De asemenea, poți realiza propriile tale design-uri. Nu te gândi că merge doar cu ce îți pun ei la dispoziție. Este, până la urmă, o super imprimantă portabilă mini! Doar că mult mai șmecheră!

Ah, și este important să știi că nu contează dacă ai ca sistem de operare Android sau iOS. Ea este disponibilă pentru atât pentru unul, cât și pentru celălalt. Mai mult, și modelele de Windows 7, 8 și 10 de la Microsoft sunt compatibile cu aplicația emark-ului.

Minim 5000 amprente cu acoperire standard de 15%

Cartușul, care este destul de ieftin, este extrem de ușor de înlocuit și are o durată de viață destul de lungă, la rezoluție foarte bună. El vine plin 100% și garantează un minim de 5.000 amprente, cu o acoperire standard de 15%.

Mai mult, bateria Li-Ion încorporată cu încărcare rapidă (11,1V) permite utilizarea dispozitivului timp de câteva ore (aproximativ 4 ore de marcare continuă). Timpul de reîncărcare al bateriei este de 2,75 ore (de la 0 la 100%). Ceea ce mi se pare extraordinar de eficient!

e-mark colop la incarcat, autonomie baterie, laptop, emark, cablu,
Sursa foto: emark.colop.com

Ștampila electronică revoluționară de la COLOP, E-mark… în sfârșit în România!

Sigle, logo-uri, imagini, numere, coduri de bare și multe altele pot fi adăugate cu ușurință la o amprentă e-mark.

Până de curând această ștampilă electronică nu era disponibilă în România, ci doar în Ungaria, Franța, Italia, Spania, Polonia și Cehia. Dar acum este aici. Și chiar dacă nu o câștig, măcar o pot cumpăra! Ceea ce tot mă bucură!

gata cu scrisul urat, acum exista e-mark de la colop
Sursa foto: emark.colop.com

E-mark: ștampila pentru orice suprafață

De fapt, recunosc… atât eu, cât și Luci, visăm să avem această ștampilă în scop de marketing. Vrem să putem personaliza diverse materiale, și vrem să vedem în ce măsură acest dispozitiv ar fi potrivit. Teoretic, producătorul se mândrește cu faptul că aproape orice suprafață absorbantă de cerneală este potrivită pentru printurile e-mark-ului.

Sursa foto: emark.colop.com

Pentru că Luci are atelier de tinichigerie/vopsitorie și este obsedat de detalii și de lucrurile de finețe, vrem să încercăm să pregătim inclusiv suprafețe de sticlă sau metal pentru a ne pune „amprenta”.

Și, partea și mai interesantă este că și dacă ne va eșua experimentul, există hârtii adezive (etichete) de la COLOP, care pot fi prinse pe aceste suprafețe (iar aceste etichete pot fi personalizate extrem de ușor cu ștampila electronică E-mark de la Colop, iar eu deja am o grămadă!).

Așadar, oricum ar fi, și dacă ne iese personalizarea pe lemn, metal sau sticlă, și dacă nu, oricum acest gadget are întrebuințare în ABSOLUT orice birou… și chiar și în orice casă!

Îți dai seama ce ușor va fi să punem etichete pe borcane după ce pregătim zacuștile, murăturile și tot ce mai avem de pus la debara? Aici și mama și soacră-mea ar fi în extaz să vadă că nu le mai duc doar etichete, ci li le și ștampilez, să nu se mai chinuie cu pixul, să nu mai înțeleagă ce au scris, șamd.

miere, e-mark colop, stampila, etichete, muraturi, miere, bucatarie, gatit,
Sursa foto: e-mark.co.uk

Cum să nu îmi doresc un e-mark?

Așa că am pus o presiune atât de uriașă pe mine încât am stat stresată continuu, întrebându-mă obsesiv cum pot face să nu o mai dau în bară. Și cu cât mă gândeam mai mult, cu cât simțeam mai tare că îmi scade IQ-ul…

… totul până acum 10 minute când, ne-am pus din nou la culcare. Și noi avem un ritual aparte, în care compunem povești, adăugând pe rând elemente noi: Ionuț aduce subiecții acțiunii (animale, personaje), eu vorbesc despre emoțiile și gândurile lor interioare, iar Luci contribuie cu partea tehnică, vorbind despre mașini sau gadget-uri care pot ajuta personajele.

… Acum 10 minute, în timp ce discutam despre un urs polar rătăcit în pădurile Nordului, Luci s-a gândit să ajute ursul să nu se mai rătăcească și să găsească drumul spre casă. Așa că l-a făcut să găsească un e-mark cu care a însemnat scoarța copacilor tineri, pentru a ști pe unde a trecut și pe unde nu.

Atunci mi-am dat seama.

M-am ridicat brusc și nu am apucat decât să zic: „Continuați povestea, mami are un moment de inspirație”… și plecată am fost.

Este aproape ora 23 și copilul nu înțelege de ce spune povești prelungite cu tati, în loc să vină mami să îi cânte.

Tot acest moment m-a făcut să realizez ceva incredibil. De ieri Luci îmi spune cu fiecare ocazie pe care o prinde… cum ar mai personaliza diverse materiale publicitare pentru mine, cum ar mai aduce puțină culoare inclusiv tapetului de pe pereți sau mobilei, cu acest e-mark de la Colop. Ca să nu mai vorbim de toate mapele mele și materialele pe care le folosesc la cursuri și care chiar ar avea nevoie de puțină personalizare – că la drept vorbind, m-am zgârcit și le-am făcut simple.

Omulețul acesta al meu, vizual fiind, și extrem de creativ, își dorește această ștampilă electronică, mai mult chiar decât mine.

e-mark de a Colop exemplificare, model, exemplu
Sursa foto: emark.colop.com

… Și atunci m-a lovit!

Ce poate spune mai mult că este un gadget pe care trebuie să îl aibă orice antreprenor (ca mine) în birou, și orice „copil veșnic vesel și creativ” (ca Luci) în casă, decât ADEVĂRUL?

Și cum el este muza mea, îmi doresc atât de mult să îl câștig… încât m-am lăsat simplificată fundamental de ego până în punctul în care să mă rog să funcționeze legile lui Doamne Doamne, de acolo de sus… Și mă refer în particular la „cere și ți se va da, bate și ți se va deschide, caută și vei găsi”.

Îmi doresc un e-mark de la Colop de câteva luni bune… iar acum am ocazia să îl câștig, pur și simplu, prin munca mea. Ar fi un semn incredibil de la Univers, că nu mă înșel când îndemn pe toată lumea la training-urile mele să creadă cu adevărat în visul lor și să fie atenți să nu rateze nicio oportunitate.

Ah, și apropo… uite ultimul meu dream chart, actualizat acum câteva luni:

Dreamchart Gratiela Vlad, tabloul visurilor, vision board
Așa… ca idee…

Așadar, iubesc e-mark-ul de la COLOP. Mi se pare absolut incredibil să pot avea o mini imprimantă cu mine oriunde m-aș duce. Așa că abia aștept să am ocazia de a-i face o recenzie.

Și încă un lucru… acesta este primul meu articol scris în pix (și nu direct în calculator) de la terminarea liceului (când scriam d-astea pe blog).

Later edit (sau Notă de Transcriere):

După ce am terminat de scris m-am întors în dormitor, la băieții mei, plină de entuziasm și recunoștință că ar putea exista măcar o șansă, când…

… fiul meu de 4 ani jumătate, adică acest pișpirel:

… mă mustrează cu indignare:

„Hai măi mami, ce a durat atât? Mi-a zis tati că tu ești scriitoare și trebuie să te las să îți urmezi momentul de inspirație. Dar ce era atât de important încât să nu îmi cânți de noapte bună și să te ridici atât de brusc?”

Am zâmbit, l-am luat în brațe și i-am povestit în mare ce v-am povestit și vouă… punând accent pe cât de mult ar însemna pentru noi.

Nu a fost prea impresionat, desigur!

… Până când m-am oprit și mi-am dat seama că nu i-am explicat valoarea e-mark-ului pe înțelesul lui. Așa că i-am povestit cum cu acest premiu pe care îl poate câștiga mami putem redecora caietele lui cu ce tipuri de animale sau dinozauri își dorește… și, dacă suntem ambițioși, îi putem personaliza chiar și biroul alb din cameră! Pentru că e-mark-ul este atât de genial!

Atât a trebuit să audă un copil înnebunit după stickere și ștampile. Normal că nici nu i-a trebuit foarte mult timp să proceseze că deja a pornit un țipăt dulce de pisoi, urmat de acea explozie verbală specifică lui:

„Daaaaaaa…. Dar… mami…. Te roooooog să îl alegi pe acela cu dinozauri!!! O, te rog! O, te rog!!”

Am râs: „Mami, știi care este partea mai frumoasă? E precum imprimanta lui mami: poți imprima orice vrei, pe orice lucru. Nu doar dinozauri, ci și orice fel de animale, fluturi, sau chiar pe Tom!”

„Care Tom? Din Tom și Jerry sau Tom cu Angela, de pe telefon?”

„Pe oricare, mami. Chiar și pe amândoi dacă vrei!”

„Daaaaa…. Și mă lași și pe mine să-l folosesc o dată?”

„Desigur, mami! Decorăm ceva împreună. Promit!”

În clipa următoare m-a lua în brațe:

„Acum cântă-mi!” aud suav de undeva din interiorul pieptului meu, unde piticul era scufundat deja, liniștit, complet. Mi-este atât de drag când avem motive comune de entuziasm.

Tati zâmbea tăcut.

Și uite cum COLOP ne-a adus familia laolaltă, provocându-ne energiile să se adune, pentru a câștiga împreună (căci nu am scris acest articol singură. Ionuț și Luci au fost muzele mele).

Și chiar și dacă nu câștig, sunt recunoscătoare că mi-am dat voie să mă simt scriitoare din nou. Mi-era dor să am momente de reverie… Să îmi amintesc că iubesc scrisul, chiar dacă acum face parte din meseria mea și m-am obișnuit să îmi inhib micul monstruleț responsabil de creativitatea sinceră și necenzurată.

Acum… te întreb pe tine… când a fost ultima oară când ți-ai dorit un lucru atât de mult încât să nu te mai poți gândi la nimic altceva, decât la cât de fericit ai fi să îl obții?

Lasă-mi un comentariu!

Te îmbrățișez,

Grațiela.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: