Charlie’s Angels – cuvinte nerostite

Reading Time: 4 minutes

D2.11.39.  Pixeli peste tot.

Văd lumina, dar nu știu încă să o descifrez.

Cu ultimele puteri mă ridic să deschid larg fereastra. Poate puțin aer curat îmi va împinge forțat sufletul înapoi în corp.

Cum poți să te bucuri atât de mult pentru ceva ce nu ți-ai dorit niciodată?

 Totul se învârte în capul meu… dar am reușit!

Am reușit…

Câte se pot schimba în viața unui om în doar 24 ore!!

Mereu am știut că viața mă împinge dintr-o parte în alta cu un motiv, mă așteaptă să ajung, să o prind, să o înțeleg. Nu am fost niciodată o feministă declarată, dar mereu mi-a plăcut să domin cu stil un bărbat în propriul său joc. E ceva extrem de incitant și de pervers în a te juca, tacit, cu mințile altora. Sentimentul pe care îl ai atunci când controlezi din priviri o întreagă luptă… mă înnobilează mai tare ca orice armă.

Cine ar fi crezut că un șoarece de bibliotecă așa ca mine… va ajunge într-o zi aici?

Și cum…?!

D1.12.25.SBZ

Pașii îmi sunt fermi, dar știu că îmi este frică. Nu ți se întâmplă în fiecare zi să primești o propunere care să îți facă toate vocile din cap să tacă simultan. Să fie atât de adevărată încât să nu mai simți durerea ciupiturilor.

Fără niciun fel de pregătire prealabilă deosebită am fost invitată să particip la un eveniment extraordinar găzduit în Londra. O scenă imensă, 100.000 oameni… și eu să întrețin o comunitate întreagă de români care uită ce înseamnă căldura de acasă. Eu… să fiu un Influencer! M-am pregătit pentru asta atâta timp, dar niciodată nu mi-am imaginat, cu adevărat, că se va și manifesta într-o zi.

… Și uite-mă acum. Intru într-un avion care mă va conduce forțat să-mi întâlnesc visul.

D1.14.20 În avion, printre nori…

Mă întreb care este povestea celor de lângă mine?

Fiecare perimetru uman îmi este cunoscut. Văd divorțuri, nemulțumiri la muncă, acasă… probleme cu copiii, dependență de droguri… Fiecare față are alt mod de a-și spune povestea. Fiecare este interesantă în felul său.

Interesant este, totuși, că, de data asta… ceva este în aer. Ceva îmi perturbă echilibrul simțurilor. E acel moment în care știi singur că urmează să se întâmple ceva. Și nu ai încă idee dacă este ceva bun sau este ceva rău. Simt trei energii care nu îmi dau pace. Și culmea este că două din ele sunt lână mine.

Sunt pe același rând cu o blondă superbă, care este desprinsă, parcă, dintr-o altă lume. Și nu pot să nu mă întreb ce caută într-un avion low cost. Este îmbrăcată… decent. Nu chiar extravagant, nici măcar de clasa I, dar e ceva în legătură cu ea. Și simt cumva că locul ei la capătul rândului nu a fost ales întâmplător. Atrage atenția. Și are un zâmbet care mă face să mă simt destul de incomod. Și eu sunt o fire veselă… dar… eu am fost mereu cea inteligentă. Nu neapărat vedeta.

În fața mea este o altă figură mai exotică și ruptă din tipar. Roșcată, zâmbitoare și foarte… aș zice puternică, dar nu cred că e cuvântul potrivit. Pare genul de om care știe ce vrea. Dar, din nou, ce caută un astfel de om într-un avion care a decolat de pe Aeroportul Internațional Sibiu, într-o cursă aproape gratis?!

D1.GTM 16.33.LTN Ador momentul în care pășesc pentru prima dată pe pământ, după ce câteva ore întregi am stat printre nori.

 Totuși, mi se pare straniu cum persoanele misterioase din avion, cumva, merg exact în aceeași direcție cu mine. Nu vreau să fiu paranoică, dar am senzația că sunt într-un joc. Tot primesc semnale… și eu, cumva le ascult.

Mergi cu mulțimea, dar în realitate ești conectat la rețeaua cuiva… și știi că trebuie să alergi după acea persoană pentru a nu pierde conexiunea.

Am ajuns să urmăresc trei necunoscuți, numai pentru că mi se pare misterios. Prea multe semne trimise, emoții transmise prin contracții musculare și sinergie.

D1.18.20

Ce bine că am plecat în teneși. S-ar părea că mesajele au fost intenționate. Nu știu de cât timp alerg, dar până la urmă cred că am reușit să fac ceva important. Fetele chiar comunicau cu mine. S-ar părea că avem aceeași țintă: bărbatul misterios cu valiza.

Oh, nu. În față este un miting și acel bărbat trebuie oprit. Dar va scăpa prin mulțime!

D1.19.50 Westminster Abbey

Am reușit să îl prindem. Dar aparent era decât o momeală.

Vorbim despre un traficant de persoane. Fizionomia lui mi-a transmis cumva asta de la început.  

Stai… cum am uitat de evenimentul meu? Doamne!

… Nu pot să cred că atunci când în sfârșit simt că fac ceva care are sens… mă trezește viața.

Mai am doar 40 minute pentru a mă întâlni cu acea echipă misterioasă care m-a invitat aici pentru a-mi schimba viața pentru totdeauna.

Nu este oare ciudat că indiciile ne trimit fix unde ar trebui să aibă loc întâlnirea mea de afaceri? Hmmm…

D1.20.20 Beaumont Hotel

Pe ușă a apărut un bărbat pe fața căruia se putea citea misterul. Da, putea trece ușor neobservat, fiind un om cu trăsături mediocre. Dar… corpul lucrează mereu în favoarea noastră…

… La fel și mintea.

D1.23.30. Într-un elicopter

Nu înțeleg exact ce s-a întâmplat. Va trebui să prind un moment în care să realizez. Momentan sunt prea șocată de tot ce se întâmplă.

Aparent acel bărbat misterior era John Bosley care m-a urmărit de ceva timp și își dorește să fiu noul înger inteligent din echipa lui Charlie. Aparent puterea mea de a trece neobservată, precum și de a citi cuvintele nespus, a analiza situațiile și a înțelege emoțiile mă avantajează.

În doar 12 ore am de elucidat un mister, de salvat o serie de fete care ar urma să fie vândute pentru prostituție… și să scriu o poveste.

Dar, până una alta, în 29 noiembrie  cinematografele din România vor difuza în premieră filmul de acțiune Charlie’s Angels, vezi trailer.

Ne vedem la cinema!

Articol scris pentru Superblog2019.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: