De ce aș participa la Marșul Pro-Viață


Am auzit acum ceva timp că se va organiza un marș Pro-Viață în Râmnic. De la început vestea m-a bucurat enorm. Apoi când am comunicat celor din jur entuziasmul meu, am fost primită cu multe remarci politice, religioase, dogmatice, morale, etc. Ceea ce m-a blocat pe moment.

Atunci am realizat că pe noi, ca oameni, ne deosebesc foarte mult experiențele de viață, fapt ce duce la o înțelegere greșită a realității din jur. Ce nu știm noi cu adevărat sunt motivele independente ale fiecăruia de a acționa într-un anumit mod.

Eu vreau să particip la un marș Pro-Viață fără niciun fel de legătură cu religia în care am fost botezată, sau cu vreo intenție de a decide viitorul unei femei care din varii motive raționale simte/gândește că avortul ar fi cea mai bună soluție pentru ea. Vreau să fiu parte dintr-o astfel de mișcare pentru că sunt PRO-VIAȚĂ!

O astfel de acțiune reprezintă o ocazie perfectă NU de a face apel la numărul, cauzele, riscurile, bolile șamd asociate avorturilor, NU de a-l aduce pe „Dreptul Judecător” în prim plan.  Ci, aceasta trebuie folosită pentru a sărbători viața. Simplul fapt de a fi în viață.

Mi-ar plăcea să văd marșul Pro-Viață ca pe o ocazie deosebită să ne lăsăm măștile acasă, să ne dăm jos tot ce avem fals, să renunțăm puțin la imaginea publică, să revenim la esența noastră și să defilăm, în haine simple și fără machiaj, bucurându-ne de tot ce ne-a dat viața mai frumos: de simțuri.

Este o ocazie bună să fim recunoscători pentru văz: pentru culorile vii din tot ce ne înconjoară, pentru lumini și umbre, pentru chipul persoanei iubite și al copilului nostru; auz: pentru muzică, foșnetul frunzelor în pădure, vocea unui copil, valurile mării; miros și gust: pentru flori, pentru bunătățile pe care le savurăm, pentru feromoni; pipăit: blana animalului de companie, brațele puternice/fine ale persoanei iubite, perna moale care îți mângâie capul, kinestezic: pentru îmbrățișările atât de calde și liniștitoare, pentru emoția apropierii; termic: frisoanele din timpul unei ploi calde și liniștitoare de vară… și multe, multe altele.

Sunt atâtea lucruri pentru care să fim recunoscători și pe care să le sărbătorim! Și încă atât de multe așteaptă să fie explorate!

Pentru mine Marșul Pro-Viață este orice altceva decât un protest. Este o manifestare a bucuriei. Este o sărbătoare!

Așadar, dacă particip, asta susțin. Și m-aș bucura ca asta să susții și tu!

Lasă un răspuns