aparat de vidat alimente

De ce ar trebui sa folosesti un aparat de vidat alimente

Aparatele de vidat alimente sunt unele dintre cele mai bune metode de a-ti conserva mancarea pentru o perioada mai mare de timp.

Ambalarea in vid are marele avantaj de a reduce capacitatea bacteriilor aerobe (dependente de oxigen) de a se inmulti, tocmai prin faptul ca elimina majoritatea oxigenului din pachet.

Mai mult, gazul care intretine viata este cunoscut si pentru faptul ca este implicat in foarte multe reactii chimice menite sa grabeasca procesul de deteriorare alimentara.

Mai jos iti oferim 5 motive pentru care ar trebui sa folosesti un aparat de vidat alimente.

Extinde perioada de valabilitate

Ambalarea in vid a ingredientelor ajuta la prelungirea duratei de valabilitate, ceea ce inseamna ca le poti folosi, vinde si servi pe o perioada mult mai lunga de timp.

Ingredientele ambalate in vid pot prelungi durata de valabilitate de aproximativ trei pana la cinci ori, desi durata de valabilitate exacta va varia in functie de locul in care este depozitat si de ingredientul in sine.

De asemenea, poti reduce risipa – prin ambalarea in vid a legumelor care raman dupa pregatirea unei mese, care altfel ar fi aruncate, si pe care le poti utiliza pentru pregatirea mesei viitoare.

Pentru a maximiza durata de valabilitate, asigura-te ca speli si/sau cureti bine ingredientele inainte de a le vida si ca pui eticheta corecta pentru a urmari momentul in care trebuie utilizate.

Previne contaminarea alimentelor

Pastrarea alimentelor in pungi sigilate in vid contribuie, de asemenea, la prevenirea contaminarii, a deshidratarii sau a aparitiei mucegaiului.

Mucegaiul si bacteriile necesita oxigen pentru a creste, astfel incat eliminarea oxigenului din punga inseamna oprirea dezvoltarii acestora.

Vei vedea, de asemenea, ca mancarea este pastrata mai proaspata, cu mai putina decolorare sau modificari de textura si miros.

Ocupa putin loc

Deoarece au dimensiuni mult mai mici, alimentele ambalate in vid pot fi usor stivuite si depozitate impreuna cu ingrediente similare pentru o depozitare optima.

Asta inseamna, de asemenea, ca poti cumpara cantitati mult mai mari de produse de sezon, stiind ca pot fi depozitate in siguranta pentru o perioada lunga de timp, sau alimente gatite gata sa fie reincalzite si servite ulterior.

Etansarea in vid este si un mod mult mai usor de a stoca lichidele. Ingheata-le mai intai timp de cateva ore iar apoi le poti vida si pe acestea.

Calitate si aroma

Cel mai important pentru tine este faptul ca sigilarea in vid poate ajuta, de asemenea, la imbunatatirea gustului si a calitatii generale a alimentelor tale.

Pungile vidate ofera o bariera care impiedica oricare dintre arome si sucuri sa paraseasca punga, ceea ce inseamna ca sunt blocate (acest lucru este amplificat chiar mai mult daca gatiti ingredientul sub-vide).

Poti alege, de asemenea, sa adaugi diverse condimente si la punga, care vor fi blocate si care se vor combina si cu celelalte ingrediente.

Previne arsurile de congelare

Arsurile de congelare apar atunci cand alimentele congelate au fost deteriorare de deshidratare si oxidare din cauza aerului care ajunge la ele.

Etansarea in vid ofera alimentelor un mediu etans, impiedicand formarea cristalelor care provoaca alimentelor arsuri de congelare.

Totodata, umiditatea din alimente este pastrata pentru o perioada indelungata de timp, permitandu-ti sa te bucuri de alimente care au gust proaspat luni de zile dupa depozitare.

5 comentarii la „De ce ar trebui sa folosesti un aparat de vidat alimente

  1. Am si eu un astfel de aparat. Din pacate cred ca n-am nimerit ce trebuie pentru ca merge extrem de incet si din acest motiv am renuntat la el.

Lasă un răspuns