Ceasul – accesoriu ce nu trebuie să lipsească din nicio ținută!

Gratiela Vlad dezvoltare personala, speaker, writer, trainer, antreprenor
Reading Time: 4 minutes

Ceasul este cel mai important accesoriu al unei ținute. El nu se demodează niciodată și, pe deasupra, oferă un aer de încredere în sine și profesionalism. Ceea ce a început ca o necesitate (fiind singura metodă de a ține evidența timpului) s-a transformat într-un puternic accesoriu vestimentar care, la un anumit nivel, a ajuns să țină chiar de etichetă. Un om de afaceri fără ceas la mână arată exact ca un dirijor fără frac. Se poate, dar nu e chiar ceea la ce ne așteptăm de obicei…

Pasiunea mea pentru ceasuri

Cine mă cunoaște câtuși de puțin știe cât de mult iubesc ceasurile. Pentru mine ele sunt un barometru al existenței. Nu doar că indică timpul și mă ajută să fiu punctuală, dar faptul că îmi îmbracă încheietura stângă mă face să mă simt conectată la emoțiile mele, îmi oferă siguranță și liniște. Tocmai din acest motiv, dacă plec din casă fără ceas la mână mă simt goală și, aș îndrăzni să spun chiar bolnavă! La un anumit nivel secundarul ceasului intră în armonie cu pulsul meu și mă ajută să fiu în echilibru.

Până și la nuntă am considerat ceasul ca fiind un MUST HAVE!

FOSSIL –  Eleganță și Profesionalism

Mereu am fost mare fan al ceasurilor de damă Fossil. Pentru  cei/cele care preferă un look clasic, Fossil-ul este cea mai bună alegere.

Sunt trainer, așadar cel mai des adopt un stil smart casual. Din fericire nu este nevoie să fiu extrem de elegantă. Totuși, ceasul pe care îl port eu cel mai des este modelul TAILOR ES3712 de la FOSSIL:

Vezi detalii și preț aici.

Cu toate că l-am achiziționat pentru a-l asorta cămășilor, arată la fel de bine și cu o ținută casual. Ce iubesc eu la acest ceas este că îmi face încheietura subțire și îmi pune frumos în evidență mâna:

Totuși, acesta este un ceas de dimensiuni mari, pe care producătorii l-au gândit a fi perfect pentru doamnele care preferă un ceas masculin, dar cu o notă a rafinamentului feminin. Tocmai din acest motiv îl simt ca pe o extensie a personalității mele. Este suficient de versatil încât să constituie elementul cheie atât al unei ținute office, cât și al unei ținute chic.

VOSTOK – Nota Personală a Bărbatului Adevărat

Când vine vorba despre ceasuri bărbătești, iubesc atât Fossil cât și Vostok.

Dacă Fossil-ul mă ajută pe mine, ca femeie, să mă simt puternică, nu pot spune că în cazul sexului tare îmi inspiră neapărat ceea ce caut. Prefer ceasurile de bărbați Vostok. Acestea transmit adevărata esență a unui bărbat: forță, rigiditate, duritate, hotărâre, determinare, profesionalism… și seriozitate. Cam acestea sunt calitățile care mă fac pe mine să plec capul în fața unui bărbat. Și nu pentru că aș considera că trebuie să mă supun cuiva, ci strict pentru că un astfel de bărbat îmi câștigă RESPECTUL. Și nu cred că este nimic mai demn de laudă și apreciere în această lume cum este respectul.

Și partea drăguță cu Vostok este că a găsit o metodă de a adapta aceste calități la orice stil vestimentar și personal. Așa se face că au în gamă ceasuri pentru tot felul de bărbați adevărați, cum ar fi:

Ceasuri bărbătești pentru exploratori, speologi, bărbați care înfruntă condiții aspre:

Ceas Expedition Everest Underground Multifunction de la Vostok-Europe

Vezi detalii și preț aici.

Ceasuri bărbătești pentru cei ce preferă un stil casual-clasic și pentru istorici

GAZ-14 LIMOUSINE de la Vostok vine cu o poveste drăguță în spate. Una pe care să o poată spune orice pasionat de ceasuri, mașini sau istorie!

Vezi povestea, detaliile și prețul aici.

 Ceasuri bărbătești pentru investitori, antreprenori și oameni de afaceri în general

Ceas Vostok Faz-14 Limousine YM86/565B288 este preferatul meu.

Vezi detalii și preț aici.

Acest model a fost realizat într-un număr limitat de exemplare și deși este încadrat în stilul casual-sport, se asortează extraordinar cu o pereche de pantofi tip Oxford maro, o curea de piele maro și un costum office bleumarin… și nu numai:

Alte ținute la care se asortează:

Așadar, indiferent de stilul pe care îl adopți, un ceas te va pune în valoare. Și, din fericire, producătorii s-au gândit la absolut toată lumea! Caută… și cu siguranță vei găsi ceasul care să ți se potrivească!

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2019.

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: