Trebuie să fii nebun să bagi bani în angajații tăi!

Reading Time: 3 minutes

… Din păcate cam aceasta este mentalitatea în rândul antreprenorilor din România. Citesc asta pe fețele majorității oamenilor cu care mă întâlnesc și cărora le explic cu ce mă ocup.

Eu cred în oameni. Am suficientă experiență profesională încât să fi putut realiza că privatizarea masivă produsă în ultimele decenii vine cu repercursiuni teribile asupra oamenilor de rând care nu au avut curajul să se privatizeze. Că, în fond, aceasta este prima diferență dintre tine, ca angajator, și angajații tăi.

Toată lumea se plânge în mediul de afaceri că nu pot găsi oameni competenți, că nu au angajați motivați… în fine, că nu au cu cine lucra. Și le dau dreptate. Așa este. Depășind, acum, educația, cultura și credințele generale de viață ale fiecăruia, răul din câmpul muncii pornește de la o comunicare tot mai codificată și mai fragmentată în care toată lumea are dreptate, dar nimeni nu își cercetează dreptatea.

Ce vreau să zic este că oamenii sunt atât de stresați să corespundă unor norme încât au ajuns să uite că, la bază, sunt la fel… și funcționează la fel (implicit s-ar înțelege la fel dacă și-ar da voie să fie ei înșiși).

Așadar, pentru a avea angajați buni, avem nevoie de cineva care să se ocupe de comunicarea internă, cineva care să îi învețe pe angajați să se înțeleagă (atât pe sine cât și între ei), să îi ajute să-și identifice punctele slabe și punctele forte, pentru a le transforma în avantaje profesionale.

Iar aici… intru eu în scenă.

Mie îmi plac oamenii. Toți. Fără excepție. Chiar și cei care mă provoacă îmi plac….

De fapt aș zice că în ciuda emoțiilor, cei care mă provoacă sunt preferații mei. De ce? Pentru că de la ei învăț și mă perfecționez continuu în munca mea.

Nu spun că nu există și oameni pe care nu îi interesează să comunice sau să progreseze. Dar aici tu trebuie să știi de ce sau de cine ai nevoie.

Și nu doar că îmi plac oamenii… dar am aproape 15 ani de când psihologia reprezintă cea mai mare pasiune a mea – așa că am luat-o cu mine peste tot pe unde am lucrat – și am dezvoltat-o continuu.

Ce pot eu să fac pentru tine este să te ajut cu o evaluare și cu traininguri de echipă sau individuale (sesiuni de coaching cu angajații) pentru a identifica și a soluționa problemele în cel mai bun mod cu putință.

Și da, sunt bani pe care îi investești în angajații tăi. Sunt bani pe care îi puteai da pe pantofi, mese în oraș sau poate chiar un telefon nou… dar acum te întreb pe tine: cât de mult îți dorești TU să ai o echipă motivată care să lucreze cu drag pentru tine? Cât de sincer ești cu tine? Chiar vrei progres, sau vrei doar să stai pe linia de plutire?

În Vâlcea este, într-adevăr, un concept nou. Înțeleg scepticismul… În metropole, în schimb, investiția în oameni s-a înțeles că este esențială pentru progresul oricărei întreprinderi.

Așadar, ce fac eu?

Simplu. Ajut oamenii să înțeleagă că adevărata competiție în viață nu este cu ceilalți, ci este cu sine. Învăț oamenii să înțeleagă că decât să își concentreze energia asupra unui sabotaj (cum să îi facă pe ceilalți să pară de vină), pentru a putea avea ceea ce vor de la viață este esențial să intre în competiție doar cu sinele din ziua precedentă. Iar asta crește productivitatea în orice sferă a vieții.

Deci? Are ceva mai mult sens munca mea acum?

Dacă da, atunci putem intra în contact prin intermediul paginii de Facebook Influencers, prin mail: influencers.ro@gmail.com sau telefonic: 0754.614.588

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: