Repede: ce magazin anvelope auto să aleg?

anvelope auto
Reading Time: 2 minutes

Astăzi este ziua alegerilor în materie de anvelope auto. Toata ziua am căutat, m-am zbătut, m-am dat peste cap… și am reușit în cele din urmă să aleg cam ce aș vrea.

Acum, problema mea este următoarea: să iau acum, de la un magazin cu reduceri decente? Sau să aștept Black Friday la e-roti, unde voi avea reduceri de 70% în primele două zile? Este vorba despre 11 și 12 noiembrie. Adică fix când mă voi întoarce în țară. E drept că până atunci mașina va sta în parcare, nemișcată, așa că – tehnic – nu voi avea nevoie de ea.

Ce faci atunci când nu știi ce să alegi?

Râdeam în articolul meu despre Dopamină… de gradul de indecizie al balanțelor. Cine nu mă cunoaște poate crede că am fost răutăcioasă. În realitate nu am făcut nimic altceva decât să râd, puțin, și de mine. 

În situații precum aceasta, ascendentul meu în balanță urlă puternic la mine. 

Uneori vrem să luăm decizii rapide, alteori vrem decizii bune. Din fire sunt horder – asta înseamnă că în general îmi place să strâng bani… și să nu am reacții impulsive vis a vis de cumpărături. 

Comportamentul meu de cumpărare este unul relativ cumpătat – în sensul în care prefer să rămân cu bani în buzunar după o sesiune de shopping, decât să iau orice găsesc. De multe ori îmi iau bucuria din pura căutare. Faptul de a fi pus și apoi scos din coș un anumit produs poate fi – uneori – suficient.

Creierul nu cunoaște diferența între un produs plătit și unul cu care nu ai mai ajuns la terminal. Bucuria apare când apeși pe mouse și adaugi în coș… sau când, în magazin, ridici produsul de pe raft și transmiți semnalul de cumpărare.

Acum, mai scump. Mai târziu, mai ieftin.

 Așa că luând în considerare cele două variabile – acum, mai scump sau mai târziu, mai ieftin – precum și faptul că afară încă ne bucurăm de 20+ grade… am decis să dau ascultare horderului din mine și să mai aștept. 

Poate fi și aceasta o strategie: am decis ce anvelope vreau să cumpăr… și dacă în 11 noiembrie, când vor fi reduceri de 70% încă voi mai vrea să le iau pe aceleași, atunci este clar că am făcut decizia corectă. Am suficiente zile la dispoziție pentru a confirma alegerea.

Ție cât de greu îți este să iei astfel de decizii? Sunt eu absurdă, oare?

Lasă-mi un comentariu.

Te îmbrățișez,

Grațiela

Sursa foto copertă: pexels.com

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: