Poate crește dopamina și dacă mă uit la un magazin anvelope ieftine?

anvelope auto
Reading Time: 2 minutes

Se apropie 1 noiembrie și, sincer, nici nu mai știu ce lege mai este acum în vigoare cu privire la anvelopele de iarnă. Într-o vreme dacă nu aveai mașina echipată la 1 noiembrie primeai amendă. Apoi a devenit opțional. S-a constatat că iarna vine mai târziu, așa că au decis să lase echiparea de iarnă pentru situația în care gerul ne prinde … oricând.

Au urmat discuții și discuții… forme noi, forme vechi. În fine.

De unde cumpăr anvelope de iarnă?

Ei bine, așa cum spuneam, vine 1 noiembrie și mașinuța mea are nevoie de bocanci. Așa că m-am apucat să îi caut cele mai bune anvelope de iarnă. Asta la mine se traduce printr-o clasă de aderență și consum A. Dacă tot spuneam ieri că poate crește nivelul de dopamină doar vizualizând încălțăminte online, astăzi am testat o altă ipoteză: mă face fericită și căutarea anvelopelor?

Sunt persoane pe care o astfel de activitate le stresează. Pentru mine, însă, este ceva extrem de relaxant. 

Inițial am crezut că secreția de dopamină este în legătură cu stimulul vizual. Cu faptul că îmi este pusă la test creativitatea: de fiecare dată când „probam” mental o pereche de cizme, eram în extaz.

Ei bine, să văd roți nu pot spune că mă bucur la fel. Nu în același mod – cel puțin. Așa că nu aceasta este natura bucuriei.

Femeie care se bucură la anvelope…?

Așa că am tot stat și m-am gândit. Cred că secreția de dopamină este asociată ideii de nou. Sau senzației de împlinire pe care mi-o dă faptul că am puterea financiară de a cumpăra exact ceea ce vreau și ceea de ce am nevoie, fără a mă gândi la bani.

Este și acesta un motiv de liniște, bucurie și relaxare.

Așa că după ce mi-am făcut o idee, acum știu ce vreau să îmi iau… mai ales că tot este Black Friday la Anvelope-oferte.ro. De obicei nu cumpăr din prima. Îmi aduce mai multă satisfacție tot procesul. Toată căutarea. Dar și când găsesc ce vreau… atac!

Și, aparent, da. Să cumpăr anvelope, lanțuri, accesorii… și chiar piese ori ulei pentru mașina mea… mă face fericită. Simt cum se activează sistemul de recompensă și rămân cu impresia că – probabil – am făcut ceva bun la viața mea ca să pot fi aici, să îmi pot permite ceea ce am și ceea ce vreau să mai obțin.

Acest tip de mentalitate poate fi și un exemplu concludent de recunoștință – ceea ce recomand eu tuturor să aplice în viețile lor… zi de zi.

Nu degeaba se zice faptul că fericirea vine din lucruri mici :).

Sursa foto: freepik.com

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: