Ce poti gasi intr-un magazin articole bebelusi si copii, in perioada aceasta a anului?

magazin articole copii
Reading Time: 2 minutes

A venit toamna… și nu se mai numără de mult bobocii. Toamna este sezonul în care copiii sunt vedetele. De când încep școlile/grădinițele… și până după plecarea lui Moș Crăciun… totul este despre ei. 

Începi prin a cumpăra hăinuțe, rechizite, tot felul de jucării… și ajungi să realizezi că bicicleta i-a rămas mică, ai un cărucior neîncăpător sau un scaun de mașină prea mic. Așa că te gândești, te răzgândești și, în cele din urmă realizezi că mai e puțin până începe sezonul de reduceri. Așa că vânezi magazinele cu articole pentru bebeluși și copii… până când apare ceea ce îți dorești tu… la prețul corect.

De Black Friday la Babymatters nu găsești doar produse reduse, ci branduri întregi! Pentru mine este momentul oportun pentru a schimba scaunul de mașină al lui Luca. Brandurile mele preferate au mega reduceri. E vorba despre Cybex, Britax și BeSafe. Deși nu a ajuns încă la vârsta maximă indicată de producător, se cam apropie ca înălțime… și nu vreau să nu stea comod.

Dacă și tu ții la siguranța copilului tău… atunci ține cont să ai un scaun de mașină testat ADAC, cu un scor de impact cât mai bun. Sincer, nu cred că este zi de la Dumnezeu în care să nu văd copii ieșiți pe trapă/geam sau stând pe scaunul din față al mașinii (copilot), fără a purta măcar centuri de siguranță.

Și oricât de mult aș vrea, nu înțeleg ce este în capul părinților care fac asta. Căci de vină nu este copilul, ci părintele. 

Poate că spui că plânge prea mult și preferă părinții să îl lase așa, de capul său, numai ca să tacă.

Dar ce se întâmplă dacă e nevoit șoferul să frâneze brusc? Câte tragedii nu s-au produs în felul acesta? Și pentru ce? Pentru câteva lacrimi care, până la urmă sunt inevitabile atunci când vine vorba despre educație și disciplină.

În fine, sunt sigură că tu nu ești un astfel de părinte. Iar dacă, totuși ești, atunci te rog, din toată inima mea, oprește-te din a face asta. Ia-i copilului un scaun special, așează-l în el – indiferent cât de mult se împotrivește – și poartă-l cu tine în siguranță. Sunt convinsă că îl iubești, așa că nu îi pune viața în pericol! Nu se justifică acest risc pentru un simplu moft. 

Poți consulta scorurile ADAC pe site-ul acesta

Tu ce upgrade vei face anul acesta de Black Friday, în viața copilului tău?

Sursa foto: freepik.com

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: