Concursul Naţional de diaristică “Mihail Sebastian”

Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Suceava şi Universitatea “Ştefan cel Mare”,
organizează, sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, ediţia a II-a 
a Concursului Naţional de Diaristică (Jurnal de licean) “Mihail Sebastian”.

Condiţii de participare ▼

Concursul se adresează tuturor elevilor de liceu (clasele IX-XIII).

Desfăşurarea Concursului ▼

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: jurnal personal, respectiv, jurnal consacrat. Atenţie! Liceenii care doresc să participe se pot înscrie exclusiv la una dintre secţiuni.

La prima secţiune, participanţii vor trimite, în perioada 22 decembrie 2008 – 22 februarie 2009, ca document ataşat (format .doc: Times New Roman 12; Line Spacing 1,5), pe adresa electronică a Concursului (e-mail: rares.concursdiaristica@yahoo.com), o lucrare de maximum 3 pagini, cuprinzând o selecţie din jurnalul personal, 
limitată la perioada liceului. 

La a doua secţiune, participanţii vor trimite, în aceleaşi condiţii, o lucrare de maximum 3 pagini, cuprinzând recenzia jurnalului publicat al unei personalităţi culturale româneşti sau străine.

Atenţie! Lucrările nu vor fi semnate. Participaţii vor trimite în acelaşi mod, ca document ataşat, 
Fişa de participare din Anexă, completată cu datele solicitate.

Din numărul total de participanţi, în perioada 23 februarie 2009 – 8 martie 2009, 
Juriul preliminar va selecta 20 liceeni, câte 10 pentru fiecare secţiune, 
care vor participa la etapa finală, desfăşurată la Suceava, în perioada 21-22 martie 2009.

Atenţie! Materialele trimise după data de 22 februarie 2009 nu vor putea participa la Concurs.

Finaliştii vor susţine o probă scrisă de redactare a unui jurnal personal pe o temă dată. Juriul naţional va face selecţia lucrărilor câştigătoare şi premierea câştigătorilor.

Premiile Concursului ▼

Marele Premiu “Mihail Sebastian” (1000 RON), 
premiul I (750 RON), premiul al II-lea (500 RON), premiul al III-lea (250 RON), premiu special (tablou – colecţia George Ostafi).

Manifestarea va mai cuprinde: atelier de lucru cu membrii Juriului, lansarea unui volum de diaristică, excursie la mănăstirile din Bucovina.

Informaţii suplimentare ▼

Aplicantul: Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Suceava, strada Mihai Viteazul 24 
E-mail: cnpr@warpnet.ro; telefon: 0230-520822, fax: 0330-401178
Persoană de contact: prof. Gheorghe Cîrstian
E-mail: gheorghe_cirstian@yahoo.com; telefon: 0744611757, 0230-531565

Acesta este regulamentul din acest an al concursului de diaristică la care, din câte vă amintiţi, voi cei ce obişnuiţi să vă mai răsfiraţi secundele prin universul meu blogger, am participat şi eu anul trecut, reuşind să mă calific la etapa finală, de la Suceava, de unde m-am întors cu Marele Premiu.

Cele ce urmează sunt paginile ce m-au adus în finală *sau aici :

31 thoughts on “Concursul Naţional de diaristică “Mihail Sebastian”

 1. eh, ar trebui sa participi. Bine si eu ma gandesc sa particip desi mai este un pic, dar macar scriu…jurnal ceea ce imi place mie…
  Te pup, take care si bafta la restul concursurilor si olimpiadelor 🙂 😀

 2. hei azi am aflat de acest concurs ,e 9 si 20 ceasu ,sper ca esti pe blog ,ce tre sa fac cu fisa cealalta?separata de jurnal ce date tre sa scriu despre mine? id:dyde_23

 3. It multumesc pentru raspuns.Stiam ca e pe 8 martie dar nici pe site,nicaieri nu scrie nimic despre rezultate! Ar trebui dat un telefon?Iti multumesc din nou

 4. Parca sunt in sevraj(desi nu stiu cum este sa te afli in aceasta situatie,doar presupun ca o cunosc)…e doar un concurs dar cred ca asteptarea asta ne-a mancat un pic din nervi si din timp(mie cel putin)… Am vrut sa te felicit pentru ce ai facut anul trecut la Suceava si sa te rog sa continui cu ‘scrisul’.Ai talent si merita!

 5. Am vorbit cu profesorul raspunzator de acest concurs, domnul Cirstian si mi`a spus k din cauza numeroaselor lucrari (peste 600), juriul n`a avut timp sa le corecteze pana p 8. Asha k rezultatele vor aparea pe 12 (adik maine) pe site. In orice caz, el va lua legatura cu juriul si va incerca sa le afiseze in data de 11 (adik azi), doar daca acestea sunt gata si daca juriul i le va da. punct.

 6. Iti (va) multumesc pentru aprecieri!!

  Si multumim pentru informatii! Si anul trecut au fost 500 si ceva… ca nu mai stiu exact… lucrari. Si anul trecut s-a amanat data insa cu mai mult decat acum.

  Nu trebuie sa va agitati atat, e mai placuta surpriza cand deja uiti (cum am patit eu anul trecut)

Lasă un răspuns

Back to top

Influencers Reborn Ramnicu Valcea

Fii la curent cu ultimele noutăți în materie de comunicare și dezvoltare personală!

Felicitări! Te-ai abonat cu succes!

Oops! Ceva este în neregulă! Te rog să mai încerci o dată.

Stai liniștit! Vom folosi datele tale EXCLUSIV pentru a-ți trimite ultimele articole și noutăți! Datele tale sunt în siguranță cu noi.
%d blogeri au apreciat: