Curățenia impecabilă a gândurilor începe acasă…

curatenie generala aspirator centralizat
Reading Time: 4 minutes

Dacă ai lucrat cu mine direct, ai participat la trainingurile sau la conferințele mele ori mi-ai urmărit activitatea online, atunci știi că militez pentru principiul că pentru a avea ordine în viață, trebuie mai întâi să ai ordine în casă.

De fapt, casa reprezintă o metaforă perfectă (inclusiv în psihanaliză) pentru ceea ce se întâmplă în viața noastră.

Așa că nu e de mirare să mă auzi vorbind despre soluții pentru îmbunătățirea calității aerului din locuință.

Unde corpul poate să respire, sufletul poate să evolueze

Corpul reprezintă casa sufletului. Doamne-Doamne l-a lăsat perfect organizat și în armonie. Mai departe noi, prin stilul de viața pe care îl adoptăm, putem să conservăm și să ne îmbunătățim condiția, sau putem să distrugem totul.

Așadar, se poate întâmpla să facem tot ceea ce credem că ne stă în putință pentru a obține echilibrul… și tot să fim anxioși, depresivi, supărați.

Ne uităm la oamenii toxici din jurul nostru și parcă nu putem respira.

Dar de prea puține ori ne uităm în casă… așa cum ar trebui.

Dacă ești ca mine, probabil și tu faci curățenie în mod regulat. Și probabil îți place să crezi că ai mereu relativ curat. Știi tu… cam atât cât să fie ok. Așa că sigur nu ai crede că de aici se trage gândirea toxică.

Dar, ceea ce nici eu, nici tu nu vedem, este că în urma noastră rămân microreziduuri care pot provoca alergii, stări de iritare, șamd.

Așa că am decis să fac un pas mai în profunzime și să arunc o privire spre un dispozitiv care deja m-a cucerit: aspiratorul centralizat.

Aspiratorul centralizat: următorul pas spre o casă impecabilă în care mintea să nu mai aibă nicio scuză!

aspirator centralizat

Am cumpărat un dezumidificator… apoi am trecut la umidificator… apoi am ales un purificator cu oxigen. Am făcut tot ce mi-a stat în putere până acum pentru a îmbunătăți calitatea aerului.

Acum visez la un sistem de ventilație centralizat și… pentru că tot caut soluții, am descoperit aspiratorul centralizat: un dispozitiv extraordinar, simplu și mereu la îndemână, care este capabil să curețe rapid și în profunzime orice particulă de praf din casă.

Acest aspirator a fost gândit special pentru prevenția simptomelor alergice, precum și pentru a asigura un microclimat sănătos întregii familii. În locuințele moderne el este indispensabil, dar din fericire poate fi adăugat și ulterior, fără a afecta în vreun fel casa.

Meditezi, lucrezi, gândești în curățenie. De ce este mai bun aspiratorul centralizat decât acela clasic?

Ai observat vreodată, atunci când dai cu aspiratorul, că în urma ta rămâne un aer greu și încărcat?

Eu am renunțat de mult la acel aspirator greoi, pe care trebuie să îl depozitez undeva (din lipsă de spațiu, sincer), care face mult zgomot și aspiră bine, dar lasă particule de praf în aer. Am trecut la un aspirator vertical (un fel de „mătură electrică”). Am făcut aceasta din considerente practice: îl pot ține la vedere (nu am unde să îl „ascund”), este practic, îl pot duce prin toată casa fără să am nevoie de priză…

… dar am sacrificat un lucru important: am renunțat la calitatea aspirării. Altfel spus, sunt conștientă că face mai puțin zgomot decât unul clasic… și este ușor de manevrat… dar nu aspiră suficient. Aspiratorul vertical și roboțelul care face singur curățenie sunt doar niște jucării practice… și cam atât. Când vrei o curățare în profunzime nu ai ce face cu ele.

Acesta este motivul pentru care am înțeles că pentru a scăpa de alergeni, de zomot și de toate problemele pe care dispozitivele clasice le produc, a venit momentul să trec la un aspirator centralizat.

Sursa foto: cetral-aspi.fr

Așadar, cele mai importante avantaje ale aspiratorului centralizat sunt:

  • Este practic și comod: prizele de aspirare pot fi montate în cele mai accesibile locuri ale fiecărei încăperi;
  • Este silențios;
  • Este igienic: evacuarea se face direct în afara locuinței. Nu mai trebuie să faci praf când golești sacul sau compartimentul în care se colectează gunoiul;
  • Curăță mult mai rapid și mai în profunzime decât orice aspirator.

O investiție în sănătate și liniște

Dacă vrei doar un aspirator clasic, atunci acest sistem nu este pentru tine. Însă, dacă îți dorești să îți eficientizezi la maxim șansele de a avea o viață liniștită și o casă curată, atunci trebuie să arunci o privire spre el. Să îi dai o șansă.

Mai mult decât atât, aspiratorul centralizat vine cu o serie de accesorii foarte practice. Farașul de bucătărie este unul dintre ele.

Sursa foto: ecocald.ro

Acesta mă fascinează în mod deosebit pentru că de când mă știu am probleme cu fărașul clasic.

Dacă ți s-a întâmplat și ție să trebuiască să dai cu mătura de câteva ori și tot să intre gunoi pe sub făraș sau să se ducă pe lângă sau să sară din el… atunci știi despre ce vorbesc.

Acest făraș se instalează ușor, se pune în funcțiune prin acționarea cu piciorul a clapetei și nu necesită un efort deosebit pentru a evacua murdăria. Ea este aspirată corespunzător.

Un alt accesoriu este furtul de aspirare. E flexibil, nu se încâlcește, adună praful cel mai fin, panzele de paianjen, plastelina uscată care a rămas în urma copiilor… și nisipul kinetic de pe covor. Dacă ești părinte știi foarte bine ce zic!

Sursa foto: ecocald.ro

Așadar, uite că există și mai multe soluții pentru o viață curată, organizată și ordonată.

Tu cât de mare nevoie ai de acest aspirator centralizat?

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: