Toamna se schimbă aspectul casei: Ai parchet lemn dublu și triplu stratificat de Brack Friday!

parchet
Reading Time: 3 minutes

Fiecare sezon vine cu particularitățile sale. Culori, texturi și calități diferite. Când vine vorba despre casă, cea mai mare îmbunătățire pe care o poți face este să schimbi parchetul!

De la parchet laminat la parchet stratificat

Foarte mulți dintre noi avem în casă parchet laminat. În anii de grație ai capitalismului, când au început românii să facă modificări în locuințe, s-a renunțat la pardoleala de lemn, în favoarea unui aspect mult mai elegant (în fine, nu știu dacă acesta este neapărat cazul, dar nu găsesc alt termen). Mulți ne-am consolat și cu ideea că mai punem un strat de izolație pe sub el… așa că ne-am orientat spre plăcile de „parchet laminat”. 

La început abia ne permiteam de 5-6mm. Apoi am trecut la 7. Apoi la 8… Pentru ca la ultima renovare să zicem „gata, hai să facem lucrurile pe bune: parchet de 1 cm”.

E mai gros, are un aspect elegant, se montează ușor… dar conform producătorilor, ne mințim frumos. Nu este parchet ci este o simplă pardoseală

Dar nah, e frumos. Un produs sintetic, cu o poză frumoasă ce reprezintă lemnul, lipită pe un suport de HDF.

Parchetul laminat e pardoseală… dar parchetul stratificat, ce e?

Parchetul stratificat este considerat… parchet. Acest lucru se datorează în mod deosebit faptului că are proprietăți similare celui masiv, respectiv un strat de furnir din lemn masiv în compoziție. 

Totuși, ce face parchetul stratificat să fie mai apreciat de consumatori și mai căutat are legătură cu stabilitatea dimensională a straturilor.

Așadar, dacă primul este o combinație sintetică, parchetul stratificat este 100% lemn.

Avantajele parchetului stratificat

În general parchetul stratificat este mai scump decât cel laminat, dar prezintă și mult mai multe avantaje (date în principal de grosime și de proprietățile lemnului).

Așadar, cele mai importante avantaje ale parchetului stratificat sunt:

  • Un aspect extraordinar de plăcut: de fapt noi de aici porniserăm… de la nevoia de a schimba ceva. Parchetul stratificat arată mai bine decât pardoseala laminată și inspiră bunăstare;
  • Este recomandat pentru încălzirea prin pardoseală. Mai ales cel dublu stratificat. Acesta asigură un transfer termic foarte bun;
  • Se instalează foarte ușor, având același sistem de prindere mecanică prin click;
  • Nu degajă mirosuri sau produși volatili;
  • Se poate refinisa de până la 5 ori;
  • Există multe opțiuni: parchet stratificat periat, rindeluit, uleiat, finisat în trei moduri: mat, semi lucios, lucios;
  • Este rezistent la apă și la umiditate – după o inundație ușoară ai șanse destul de mari să îl recondiționezi;
  • Nu atrage praful cum o face parchetul laminat. De fapt, problema parchetului laminat constă în aceea că are încărcare electrostatică – și atrage praful asemenea unui magnet. 

Este precum în experimentul acela simplu pe care sigur l-ai făcut și tu măcar o dată, din plictiseală, la școală: când luai o foaie de hârtie pe care o rupeai în multe bucățele, apoi o rigă – pe care o frecai bine în păr. Ce se întâmpla? Bucățelele de hârtie erau atrase puternic de riglă.

În fine, am trecut de la una la alta, dar cred că ai prins foarte bine ideea.

Gata cu teoria, acum hai să vedem cum e cu practica… de ce preferă românii parchetul laminat?

E simplu: pentru că este mult mai ieftin. 

Totuși, dacă ai ajuns ca și mine la parchet laminat de 10-12mm, atunci vei fi tare fericit să afli că parchetul dublu și triplu stratificat are prețul celui laminat, de Black Friday la Valprestparchet.ro! Vorbim de reduceri de până la 50% la ambele colecții – ceea ce nu este deloc puțin. 

Vestea și mai bună este că reducerile vor apărea nu doar într-o zi din lună… ci vor ține toată luna noiembrie!

Așadar a sosit momentul să schimbi look-ul casei și să îi faci și un upgrade! 

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: