Ai pierdut o persoană apropiată? Iată ce ai de făcut

Reading Time: 2 minutes

Durerea și mai ales suferința sunt sentimente adesea resimțite de familia care pierde un membru, iar alături de aceste sentimente grele apar diferite semne de întrebare, precum cele legate de procedurile necesare pentru organizarea unei înmormântări.

Cum gasesti o firma de servicii funerare in Bucuresti? Care sunt demersurile pe care trebuie să le faci mai întâi? Va trebui să anunți decesul undeva? Sunt întrebări pe care sigur ți le vei pune și tu, iar răspunsurile pot fi găsite în rândurile imediat următoare.

Indiferent că este vorba despre o rudă, de un prieten, de un vecin sau de o altă persoană, la un moment dat ne vom confrunta cu situația pierderii unei persoane apropiate. Necesitatea organizării serviciilor funerare este evidentă, așa că am pregătit câteva sfaturi care sigur îți vor fi de mare ajutor.

Ce faci înainte de deces

Atât timp cât există această opțiune, anticiparea decesului reprezintă o modalitate bună de a evita luarea prin surprindere. Acest lucru este posibil de exemplu atunci când o persoană este grav bolnavă. Dacă ești în această situație, poți anticipa decesul și totodată poți organiza funeraliile în avans. 

În acest fel, vei scăpa de o mare parte din responsabilități, întocmai pentru a putea organiza mai ușor ceremonia de înmormântare. Vei ști ce servicii și produse să soliciți firmei de servicii funerare cu care alegi să colaborezi, și totodată încărcătura emoțională nu va mai avea proporții la fel de mari, fiind eliberat de stresul organizării ceremoniei.

Care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi în caz de deces

Majoritatea persoanelor care pierd o persoană apropiată se vor simți neajutorate, ceea ce este un sentiment foarte firesc. Pentru a depăși mai ușor acest moment și pentru a nu te copleși necesitatea organizării funeraliilor, poți cere ajutorul unei firme de pompe funerare. Funerare Alexandru reprezintă o alegere bună dacă locuiești în București sau în împrejurimi.

Înainte de toate, va trebui realizată constatarea decesului. Acest lucru se va face, în mod obișnuit, de către un medic ce se face responsabil și de completarea certificatului de deces. Certificatul de deces îți va fi necesar apoi pentru a obține diferite documente și autorizații.

Apoi, sosește timpul documentelor. Vei avea nevoie de actul de identitate al persoanei decedate, de livretul de familie ori de certificatul de naștere al acestuia, precum și de certificatul de deces. Odată ce ai obținut toate aceste documente, poți trece la organizarea funeraliilor.

Stabilește data înmormântării, ținând cont și de zilele necesare pentru priveghi. De obicei, înmormântarea are loc la 3 zile de la deces, dar pot exista multe excepții de la această regulă.

În final, va trebui să anunți decesul și la instituții precum banca unde persoana decedată avea cont, firmele de servicii precum și angajatorul. Va mai fi necesară rezilierea contractelor cu firmele care furnizează apă, gaze sau curent. De asemenea, primăria va trebui informată de deces, pentru a nu mai fi solicitate impozite și taxe în numele persoanei decedate.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi pe care ți le putem oferi pentru organizarea unei ceremonii de înmormântare. Solicită ajutorul echipei de la Funerare Alexandru iar astfel îți va fi mai ușor să te ocupi de acest amplu proces.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: